Meni Search

Okrećem novi list

Cous-cous s povrćem

Salata od tune i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Sočna Wellington pečenka
Proljetno meso i povrće iz woka
Kineska juha s račićima i gljivama
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Salata u košaricama od parmezana
Vegetina enchilada
Kuglice od riže i svježeg sira
Rosti
Zapečena ricotta
Salata s mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Rižoto na španjolski način
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Salata od pečene rotkvice sa medom
Čudotvorni čaj za detoks
Sočna aromatična torta
Salata od quinoe i povrća
Polpete od slanutka s kurkumom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Pohana skuta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Rolice od soma
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Govedina s lukom
Pileći gulaš
Crveno ljetno varivo
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zlatna piletina
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Zimski punč
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Žuti medaljoni
Senf s paprikama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohane paprike
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Špageti na kineski način
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje punjene crvenim radićem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grčka seljačka salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Empanade s pestom
Povrtni ražnjići
Male teleće pitice
Janjetina na padelu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Rižoto s tunom
Juha od rikule i račića
Zabavni kineski ravioli
Pirjani kunić
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u košuljici
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Grill povrće na salatu
Prežgana juha
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Španjolski migas s bundevom
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice u umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prilog od prokulica
Bugarska pita od krumpira
Polupunjene paprike
Čarobni štapići
Oslić s maslinama
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Kozice s rižom
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Caponata alla Podravka
Palačinke s nadjevom od riže
Lignje i tikvice na štapiću
Uzbudljivi kolač od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Raskošna ljetna tava
Brusketa s avokadom
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Budete li se ovako hranili, zasigurno ćete doživjeti stotu, a nesumnjivo i beskrajno uživati u lakoći i osebujnom okusu. Jelo dostojno i najsvečanije prigode, vrlo se jednostavno priprema.

Sastojci

200 g patlidžana
1 žličica svježe metvice
sol
500 ml vode
150 g cous-cousa
150 g cherry rajčica
100 g mrkve
4 žlice sezamova ulja
250 g tofua
2 češnja češnjaka
100 g luka
100 g crvene paprike
100 g žute paprike
200 g tikvica
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 U većoj tavi na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk i češnjak. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, podlijte s malo vode i kratko pirjajte.
  • 2 Nakon toga dodajte oprane patlidžane i tikvice narezane na kockice, a paprike na rezance. Pospite Vegetom, metvicom i pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  • 3 Dodajte tofu narezan na kockice, cherry rajčice i nastavite pirjati još 10-ak minuta.
  • 4 Cous-cous stavite u kipuću, posoljenu vodu, kuhajte 3-4 minute, ocijedite i dodajte povrću.

Savjet

Ukoliko nemate tofu, možete dodati celerov korijen narezan na kocke.

Posluživanje

Ovo jednostavno i ukusno jelo poslužite posipano metvicom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 69 23 17
Fosfor mg 106 13 13
Kalij mg 509 14 14
Niacin mg 3 21 15
Vitamin C mg 82 109 91
Vitamin E mg 1 5 5
Vitamin A μg 6069 152 121
Sol g 1.16 0 0
Bjelančevine g 8 - -
Vlakna g 4 - -
Ugljikohidrati g 29 - -
Masti g 11 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke