Meni Search

Na izmaku snaga

Crveno ljetno varivo

Sočna aromatična torta
Rižoto s tunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Male teleće pitice
Pečena piletina s limunom
Salata od tune i krastavaca
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Rosti
Pirjani kunić
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dalmatinske polpete
Jakobove kapice s umakom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill pirjana piletina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina u finom umaku
Pohani zamotuljci
Prežgana juha
Vratina s roštilja
Grčka seljačka salata
Juha od rikule i račića
Salata sa skutom
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Tjestenina mediterana
Senf s paprikama
Pašticada
Mesna rolada u tijestu
Prilog od prokulica
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetina enchilada
Krumpir u košuljici
Popečci od bulgura s umakom
Hrskava pileća krilca
Kotleti u pivskom umaku
Rižoto na španjolski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Špageti s pistacijama
Salata s mora
Fiš paprikaš
Sočni pureći ražnjići
Špinatova juha s feta sirom
Caponata alla Podravka
Hladna juha od avokada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na tajlandski način
Gulaš od gljiva
Svinjska jetrica u umaku
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći štapići u ketchupu
Pohane paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Salata od liganja
Slatki lungić
Riba u bijelom umaku
Empanade s pestom
Čarobni štapići
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Pureći hamburger
Švicarska juha sa sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Papreni tart s marelicama
Voćna juha od višanja
Grill vratina u sendviču
Riža s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti  u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".

Sastojci

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 poriluk (100 g)
mrkva (80 g)
½ žličice nasjeckanog ružmarina
1 žlica Podravka koncentrata rajčice
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
1 Podravka crveni grah (800 g)
8 cherry rajčica (poprženih)
4 fete Podravka pancete
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin.
  • 2 Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode.
  • 4 Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta.
  • 5 Lagano ohladite.
  • 6 Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite.
  • 7 Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.

Savjet

Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.

Posluživanje

Ulijte juhu u  posude za posluživanje te ukrasite s  popečenom pancetom i poprženim rajčicama. 

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 270.52 34 34
Kalcij mg 112.66 11 11
Kalij mg 1032.61 28 28
Pantotenska kiselina mg 0.6 9 9
Niacin mg 5.3 38 26
Vitamin D μg 1.2 1 1
Vitamin A μg 6504.58 163 130
Bjelančevine g 15.73 - -
Vlakna g 15.58 - -
Ugljikohidrati g 46.74 - -
Masti g 16.19 - -

Podijeli s prijateljima