Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Crveno ljetno varivo

Grdobina u pikantnoj šalši
Pohane paprike
Pureći hamburger
Salata sa skutom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riba u bijelom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Male teleće pitice
Omlet s paprikom i kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od tune i krastavaca
Juha od rikule i račića
Piletina s kozjim sirom
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata od liganja
Tjestenina mediterana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Pirjani kunić
Cipar - Lungić na ciparski
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s mora
Prilog od prokulica
Svinjski file s povrćem
Srneći file na salatu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Slatki lungić
Grill pirjana piletina s roštilja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Mesna rolada u tijestu
Piletina s pistacijama
Gulaš od gljiva
Krumpir u košuljici
Hrskava pileća krilca
Svinjska jetrica u umaku
Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Popečci od bulgura s umakom
Rosti
Jakobove kapice s umakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s pistacijama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pečena piletina s limunom
Riža s tunom
Piletina na tajlandski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočni pureći ražnjići
Pašticada
Rajčica s kukuruzom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grill vratina u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Hladna juha od avokada
Dalmatinske polpete
Palamida s čilijem i mangom
Senf s paprikama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti  u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".

Sastojci

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 poriluk (100 g)
mrkva (80 g)
½ žličice nasjeckanog ružmarina
1 žlica Podravka koncentrata rajčice
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
1 Podravka crveni grah (800 g)
8 cherry rajčica (poprženih)
4 fete Podravka pancete
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin.
  • 2 Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode.
  • 4 Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta.
  • 5 Lagano ohladite.
  • 6 Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite.
  • 7 Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.

Savjet

Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.

Posluživanje

Ulijte juhu u  posude za posluživanje te ukrasite s  popečenom pancetom i poprženim rajčicama. 

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 270.52 34 34
Kalcij mg 112.66 11 11
Kalij mg 1032.61 28 28
Pantotenska kiselina mg 0.6 9 9
Niacin mg 5.3 38 26
Vitamin D μg 1.2 1 1
Vitamin A μg 6504.58 163 130
Bjelančevine g 15.73 - -
Vlakna g 15.58 - -
Ugljikohidrati g 46.74 - -
Masti g 16.19 - -

Podijeli s prijateljima