Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Crveno ljetno varivo

Prilog od prokulica
Jakobove kapice s umakom
Svinjska jetrica u umaku
Pečena piletina s limunom
Popečci od bulgura s umakom
Kotleti u pivskom umaku
Mesna rolada u tijestu
Salata sa skutom
Zapečena ricotta
Salata od tune i krastavaca
Slatki lungić
Male teleće pitice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina u finom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina na tajlandski način
Pohani zamotuljci
Juha od rikule i račića
Palamida s čilijem i mangom
Fileti lososa u finom umaku
Piletina s pistacijama
Gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Riža s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u košuljici
Sočni pureći ražnjići
Salata od liganja
Piletina s nadjevom od ajvara
Polupunjene paprike
Pureći hamburger
Pašticada
Dalmatinske polpete
Voćna juha od višanja
Špinatova juha s feta sirom
Fiš paprikaš
Riba u bijelom umaku
Rosti
Pirjani kunić
Špageti s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Kobasica u pivu i pecivu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cipar - Lungić na ciparski
Senf s paprikama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Srneći file na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Caponata alla Podravka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pohane paprike
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Hladna juha od avokada
Tjestenina mediterana
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Varivo s porilukom i crvenim grahom svojom mekom teksturom i nježnim okusom idealno će se uklopiti  u ljetnom razdoblju, a popržena panceta dat će završni ton ovom jednostavnom jelu "na žlicu".

Sastojci

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 poriluk (100 g)
mrkva (80 g)
½ žličice nasjeckanog ružmarina
1 žlica Podravka koncentrata rajčice
1 Podravka sjeckana rajčica (390 g)
1 Podravka crveni grah (800 g)
8 cherry rajčica (poprženih)
4 fete Podravka pancete
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Na zagrijano ulje stavite nasjeckani poriluk, naribanu mrkvu i ružmarin.
  • 2 Pirjajte na laganoj vatri, povremeno miješajući dok povrće ne omekša.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice i kuhajte još jednu minutu, zatim umiješajte sjeckanu rajčicu i podlijte s malo vode.
  • 4 Zagrijte do vrenja i kuhajte 10 minuta, dodajte ostatak vode (oko 800 ml), zatim dodajte crveni grah, jednu žlicu Vegete i kuhajte još 5 minuta.
  • 5 Lagano ohladite.
  • 6 Iz zdjele uzmite dvije šalice juhe i u električnoj sjeckalici je izmiksajte te zatim vratite u zdjelu i sve dobro izmiješajte, po potrebi posolite i popaprite.
  • 7 Pancetu narežite na štapiće (ili kockice) i popržite do rumene boje.

Savjet

Gustoća variva ovisi o tome koliko juhe ste usitnili.

Posluživanje

Ulijte juhu u  posude za posluživanje te ukrasite s  popečenom pancetom i poprženim rajčicama. 

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 270.52 34 34
Kalcij mg 112.66 11 11
Kalij mg 1032.61 28 28
Pantotenska kiselina mg 0.6 9 9
Niacin mg 5.3 38 26
Vitamin D μg 1.2 1 1
Vitamin A μg 6504.58 163 130
Bjelančevine g 15.73 - -
Vlakna g 15.58 - -
Ugljikohidrati g 46.74 - -
Masti g 16.19 - -

Podijeli s prijateljima