Meni Search

Okrećem novi list

Čudotvorni čaj za detoks

Salata u košaricama od parmezana
Raskošna ljetna tava
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
Pohane paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Salata od tune i povrća
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti na kineski način
Žuti medaljoni
Grčka seljačka salata
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Uzbudljivi kolač od blitve
Zimski punč
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grill povrće na salatu
Empanade s pestom
Mesne okruglice u umaku
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pileći bataci s umakom od luka
Papreni tart s marelicama
Kozice s rižom
Pileća prsa iz pećnice
Male teleće pitice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prilog od prokulica
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljubavne šurlice
Pohani tofu s povrćem
Čarobni štapići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata s mora
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje na šumskom rižotu
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od rikule i račića
Rolice od soma
Pohana skuta
Zabavni kineski ravioli
Rižoto s tunom
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rolice od blitve
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od bulgura s umakom
Oslić s maslinama
Rižoto tortice
Palačinke s nadjevom od riže
Popečci od cvjetače
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Polupunjene paprike
Lignje punjene crvenim radićem
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Juha od cvjetače i camemberta
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Tagliatelle s pečenim povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna Wellington pečenka
Pečena piletina s limunom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Fina pikantna piletina
Vegetina enchilada
Roštilj s umakom Romesco
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od quinoe i povrća
Rosti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Crveno ljetno varivo
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Mini lazanje
Piletina s mascarponeom
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Polpete od slanutka s kurkumom
Pileći gulaš
Kineska juha s račićima i gljivama
Govedina s lukom
Marokanska salata s cous-cousom
Uskršnja šunka na zabavan način
Lignje i tikvice na štapiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da čudotvorni napitak postoji možda ste još u djetinjstvu prestali vjerovati no ukoliko pripremite fini čaj od najboljeg spoja sastojaka kao što su đumbir, kurkuma, cimet, meda i limun učinit će čudo nakon blagdanskog jelovnika.

Sastojci

500 ml vode
1 komad svježeg đumbira (4 cm)
2 štapića Vegeta Maestro cimeta u kori
1 žličica Vegeta Maestro kurkume
Ocijeđeni sok 2 limuna
1-2 žličice meda od bagrema

Koristili smo

Kurkuma

Kurkuma

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 2 osobe15 min

  • 1 Đumbir ogulite, narežite na ploške i prelijte vodom. Zakuhajte, smanjite plamen i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte štapić cimeta i kurkumu pa nastavite kuhati još 10 minuta.
  • 2 Procijedite, malo ohladite (60 °C), dodajte med, promiješajte da se med otopi.

Savjet

Med i limun dodajte u topli ali ne vrući čaj da se ne unište vrijedni sastojci.

Posluživanje

U mlaki napitak dodajte ocijeđeni limun i poslužite ukrašeno ploškama limuna.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke