Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Dalmatinske polpete

Salata sa skutom
Crveno ljetno varivo
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grčka seljačka salata
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Salata s mora
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pohane paprike
Zapečena ricotta
Hrskava pileća krilca
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
Salata od tune i krastavaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjska jetrica u umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Piletina na tajlandski način
Juha od rikule i račića
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani zamotuljci
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Pašticada
Caponata alla Podravka
Rosti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Riža s tunom
Hladna juha od avokada
Rajčica s kukuruzom
Pileći štapići u ketchupu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fiš paprikaš
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill pirjana piletina s roštilja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grdobina u pikantnoj šalši
Rižoto s tunom
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski file s povrćem
Pureći hamburger
Polupunjene paprike
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Voćna juha od višanja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Gulaš od gljiva
Krumpir u košuljici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Male teleće pitice
Slatki lungić
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina u finom umaku
Tjestenina mediterana
Popečci od bulgura s umakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto na španjolski način
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Mesna rolada u tijestu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Senf s paprikama
Riba u bijelom umaku
Špageti s pistacijama
Belgija - Salade Liégeoise
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata od liganja
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci

600 g mljevene junetine
100 g luka
prstohvat Češnjaka u granulama Podravka
pola vezice peršina
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
50 ml mineralne vode
100 g Glatkog brašna Podravka
Crni papar Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1/2 žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
sol
100 g luka
½ vezice peršina
2-3 žlice ulja za prženje
1 Ajvar uprženi blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe50 min

  • 1 U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  • 2 Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  • 3 Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  • 4 Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Savjet

Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Podijeli s prijateljima