Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Dalmatinske polpete

Fiš paprikaš
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s pistacijama
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Male teleće pitice
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Pečena piletina s limunom
Salata od liganja
Pileća krilca s Coca-Colom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cipar - Lungić na ciparski
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Caponata alla Podravka
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slatki lungić
Pašticada
Popečci od bulgura s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Srneći file na salatu
Juha od rikule i račića
Tjestenina u finom umaku
Svinjska jetrica u umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Sočni pureći ražnjići
Pureći hamburger
Rosti
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Grčka seljačka salata
Rižoto na španjolski način
Hrskava pileća krilca
Gulaš od gljiva
Salata s mora
Grill vratina u sendviču
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjski file s povrćem
Pohani zamotuljci
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina s kozjim sirom
Špageti s pistacijama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prilog od prokulica
Kotleti u pivskom umaku
Senf s paprikama
Krumpir u košuljici
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina mediterana
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kobasica u pivu i pecivu
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hladna juha od avokada
Pileći štapići u ketchupu
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Omlet s paprikom i kukuruzom
Mesna rolada u tijestu
Rajčica s kukuruzom
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Riža s tunom
Zapečena ricotta
Belgija - Salade Liégeoise
Jakobove kapice s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci

600 g mljevene junetine
100 g luka
prstohvat Češnjaka u granulama Podravka
pola vezice peršina
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
50 ml mineralne vode
100 g Glatkog brašna Podravka
Crni papar Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1/2 žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
sol
100 g luka
½ vezice peršina
2-3 žlice ulja za prženje
1 Ajvar uprženi blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe50 min

  • 1 U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  • 2 Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  • 3 Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  • 4 Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Savjet

Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Podijeli s prijateljima