Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Dalmatinske polpete

Kotleti u pivskom umaku
Ražnjići od lososa
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Energetske kuglice s kurkumom
Empanade s pestom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Krumpir u košuljici
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Čarobni štapići
Rižoto na španjolski način
Srneći file na salatu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pirjani kunić
Slatki lungić
Mesna rolada u tijestu
Pileći štapići u ketchupu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Street food kuglice
Palamida s čilijem i mangom
Pohani zamotuljci
Slasni burger sa slaninom i sirom
Riža s tunom
Pečena piletina s limunom
Grill vratina u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Zapečena ricotta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s pistacijama
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Popečci od bulgura s umakom
Sočna pureća rolada
Prilog od prokulica
Juha od rikule i račića
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prežgana juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Caponata alla Podravka
Hladna juha od avokada
Svinjska jetrica u umaku
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s nadjevom od ajvara
Grčka seljačka salata
Tjestenina mediterana
Male teleće pitice
Rižoto s tunom
Gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Salata od tune i krastavaca
Grill pirjana piletina s roštilja
Fiš paprikaš
Svinjski file s povrćem
Sočna aromatična torta
Papreni tart s marelicama
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Cipar - Lungić na ciparski
Crveno ljetno varivo
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Pureći hamburger
Sočni pureći ražnjići
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s kozjim sirom
Švicarska juha sa sirom
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vegetina enchilada
Tjestenina u finom umaku
Hrskava pileća krilca
Piletina na tajlandski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci

600 g mljevene junetine
100 g luka
prstohvat Češnjaka u granulama Podravka
pola vezice peršina
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
50 ml mineralne vode
100 g Glatkog brašna Podravka
Crni papar Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1/2 žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
sol
100 g luka
½ vezice peršina
2-3 žlice ulja za prženje
1 Ajvar uprženi blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe50 min

  • 1 U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  • 2 Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  • 3 Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  • 4 Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Savjet

Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Podijeli s prijateljima