Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Dalmatinske polpete

Polupunjene paprike
Jakobove kapice s umakom
Rižoto s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Voćna juha od višanja
Pileći štapići u ketchupu
Pašticada
Zapečena ricotta
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fiš paprikaš
Čarobni štapići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Kotleti u pivskom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Salata od liganja
Gulaš od gljiva
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Mesna rolada u tijestu
Grčka seljačka salata
Caponata alla Podravka
Salata sa skutom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Empanade s pestom
Rižoto na španjolski način
Prilog od prokulica
Piletina s nadjevom od ajvara
Riža s tunom
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vegetina enchilada
Špageti s pistacijama
Fileti lososa u finom umaku
Rajčica s kukuruzom
Juha od rikule i račića
Omlet s paprikom i kukuruzom
Prežgana juha
Srneći file na salatu
Papreni tart s marelicama
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Švicarska juha sa sirom
Pečena piletina s limunom
Male teleće pitice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slatki lungić
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Energetske kuglice s kurkumom
Krumpir u košuljici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Salata od tune i krastavaca
Špinatova juha s feta sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pureći hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Senf s paprikama
Hladna juha od avokada
Piletina na tajlandski način
Rosti
Pohane paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill vratina u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjska jetrica u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci

600 g mljevene junetine
100 g luka
prstohvat Češnjaka u granulama Podravka
pola vezice peršina
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
50 ml mineralne vode
100 g Glatkog brašna Podravka
Crni papar Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1/2 žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
sol
100 g luka
½ vezice peršina
2-3 žlice ulja za prženje
1 Ajvar uprženi blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe50 min

  • 1 U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  • 2 Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  • 3 Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  • 4 Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Savjet

Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Podijeli s prijateljima