Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Dalmatinske polpete

Riža s tunom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od bulgura s umakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill pirjana piletina s roštilja
Vegetina enchilada
Švicarska juha sa sirom
Senf s paprikama
Svinjska jetrica u umaku
Rižoto na španjolski način
Tjestenina mediterana
Mesna rolada u tijestu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Palamida s čilijem i mangom
Piletina na tajlandski način
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od tune i krastavaca
Energetske kuglice s kurkumom
Empanade s pestom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Papreni tart s marelicama
Rajčica s kukuruzom
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u košuljici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Crveno ljetno varivo
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Prilog od prokulica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Pohane paprike
Špageti s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rižoto s tunom
Srneći file na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata sa skutom
Pileći štapići u ketchupu
Slatki lungić
Caponata alla Podravka
Polupunjene paprike
Pašticada
Grčka seljačka salata
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Sočni pureći ražnjići
Piletina s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Sočna aromatična torta
Piletina s kozjim sirom
Pureći hamburger
Pileća krilca s Coca-Colom
Voćna juha od višanja
Čarobni štapići
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani zamotuljci
Slasni burger sa slaninom i sirom
Juha od rikule i račića
Street food kuglice
Jakobove kapice s umakom
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kotleti u pivskom umaku
Salata od liganja
Pirjani kunić
Male teleće pitice
Špinatova juha s feta sirom
Fileti lososa u finom umaku
Fiš paprikaš
Grdobina u pikantnoj šalši
Hladna juha od avokada
Rosti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečena ricotta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci

600 g mljevene junetine
100 g luka
prstohvat Češnjaka u granulama Podravka
pola vezice peršina
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
50 ml mineralne vode
100 g Glatkog brašna Podravka
Crni papar Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1/2 žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
sol
100 g luka
½ vezice peršina
2-3 žlice ulja za prženje
1 Ajvar uprženi blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe50 min

  • 1 U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  • 2 Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  • 3 Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  • 4 Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Savjet

Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Podijeli s prijateljima