Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Dalmatinske polpete

Švicarska juha sa sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s kozjim sirom
Pohane paprike
Polupunjene paprike
Piletina s pistacijama
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fiš paprikaš
Zapečena ricotta
Gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Cipar - Lungić na ciparski
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Vegetina enchilada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada
Svinjska jetrica u umaku
Špinatova juha s feta sirom
Kobasica u pivu i pecivu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Empanade s pestom
Rosti
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rižoto na španjolski način
Prilog od prokulica
Sočna aromatična torta
Rajčica s kukuruzom
Tjestenina mediterana
Crveno ljetno varivo
Hladna juha od avokada
Krumpir u košuljici
Palamida s čilijem i mangom
Voćna juha od višanja
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Papreni tart s marelicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grčka seljačka salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Omlet s paprikom i kukuruzom
Male teleće pitice
Ražnjići od lososa
Salata od tune i krastavaca
Salata s mora
Caponata alla Podravka
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Fileti lososa u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata sa skutom
Tjestenina u finom umaku
Street food kuglice
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Srneći file na salatu
Čarobni štapići
Mesna rolada u tijestu
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Energetske kuglice s kurkumom
Senf s paprikama
Jakobove kapice s umakom
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Špageti s pistacijama
Slatki lungić
Pečena piletina s limunom
Riža s tunom
Pileći štapići u ketchupu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dopustite da vas osvoji dalmatinska kuhinja svojim laganim okusom i jednostavnom pripremom.

Sastojci

600 g mljevene junetine
100 g luka
prstohvat Češnjaka u granulama Podravka
pola vezice peršina
1 jaje
2-3 žlice krušnih mrvica
50 ml mineralne vode
100 g Glatkog brašna Podravka
Crni papar Podravka
1 žlica Vegete
Za prilog:
500 g krumpira
1/2 žličice Slatke mljevene crvene paprike Podravka
sol
100 g luka
½ vezice peršina
2-3 žlice ulja za prženje
1 Ajvar uprženi blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

4 osobe50 min

  • 1 U posudi izmiješajte mljeveno meso, sitno nasjeckani luk, nasjeckani peršin, papar, češnjak, krušne mrvice, dodajte malo mineralne vode, jaje i Vegetu.
  • 2 Sve dobro izmiješajte. Smjesu oblikujte u kuglice, a zatim svaku kuglicu malo spljoštite da dobijete polpetu i uvaljajte u brašno.
  • 3 Pripremljene polpete popecite na zagrijanom ulju i izvadite sa strane.
  • 4 Za prilog na istoj masnoći popržite luk, dodajte nasjeckani peršin, prethodno u kori skuhane krumpire narezane na ploške i malo slatke crvene paprike. Sve lagano izmiješajte.

Savjet

Luk nasjeckajte  jako sitno da se bolje poveže s mesom. Od ove smjese možete dobiti oko 12 polpeta.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite krumpir, na njega stavite polpete i poslužite s ajvarom.

Podijeli s prijateljima