Meni Search

Ful nabrijan

Delikatesna junetina na češki

Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Piletina laganini
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Popečci od tikvica
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Ražnjići od lososa
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Meksička party salata
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Povrtni ražnjići
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Zanimljiva salata s kikirikijem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Blagdanska rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krem juha od tikvica
Šampinjoni u palačinki
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Prežgana juha
Pizza s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Rezanci s krušnim mrvicama
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Rolice od blitve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Tjestenina fuži s tartufima
Fini gulaš od gljiva
Lignje s povrćem i smokvama
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Voćna juha od višanja
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke