Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Račići na posteljici od povrća
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Riba u bijelom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Piletina laganini
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Hlebinska i pretepena juha
Pirjani kunić
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Miješani grill
Kaštelanski makaruni
Lignje s manistrom u škartocu
Ossobuco
Fini gulaš od gljiva
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Zlatna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Meksička party salata
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke