Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Fina pikantna piletina
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Piletina na kijevski način
Ossobuco
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Račići na posteljici od povrća
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u bijelom umaku
Urbana pola
Hlebinska i pretepena juha
Grill vratina u sendviču
Krem juha od tikvica
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskava pileća krilca
Salata s mora
Janjetina na padelu
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Bugarska pita od krumpira
Kunić na bijelo
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Lagana sarma
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Fish&Chips u tortilji
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Marinirana piletina s roštilja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jabučni krumpirići s cimetom
Viška pogača
Turske pizze
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Hrskavi trokuti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke