Meni Search

Ful nabrijana

Delikatesna junetina na češki

Svinjski file s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Povrtni ražnjići
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Brancinovo oko
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhano meso s umakom od hrena
Voćna juha od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Viška pogača
Piletina laganini
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Špageti s ribom
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ljetni ražnjići
Salata s mora
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lungić s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Riba u bijelom umaku
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od lososa
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke