Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Roštilj s umakom Romesco
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća krilca s roštilja
Špageti s acetom balsamicom
Nadjevene lignje
Kotleti u pivskom umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Svinjski file s povrćem
Macho hamburger
Marinirano svinjsko pečenje
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjene tikve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Pohani zamotuljci
Pileći štapići u ketchupu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća krilca s Coca-Colom
Proljetna janjetina
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Odrezak s umakom chimichurri
Meksička party salata
Govedina s lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slasni BBQ burgeri
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
File steak na povrću
Zabavni kineski ravioli
Rebarca s grilla
Mirisna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa punjena čvarcima
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlet s varivom od leće
Pita s crnim pivom
Biftek rolice
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci s umakom od kupina
Salata od tune i povrća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Ramsteak u seksi umaku
Pureća rolada s mlincima
Dagnje na buzaru
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Juha od gljiva
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina u pivu
Čarobna ljetna piletina
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slatki lungić
Sočni pureći ražnjići
Kotlovina
Brancinovo oko
Hrenovke u panceti
Pileća prsa iz pećnice
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Ribarska popara
Ramstek s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Bakalar s krumpirom
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Obojeni hamburger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pašticada
Medeni teleći kotleti
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke