Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Pizza s tunom
Bakalar s krumpirom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pita s crnim pivom
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Slatki lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Velika Britanija - Pastirska pita
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Pileći štapići u ketchupu
Hrenovke u panceti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina s medom od kadulje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Biftek rolice
Lungić u sendviču
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kotlet s varivom od leće
Hrskavi trokuti
Medeni teleći kotleti
Pirjani kunić
Pileća prsa iz pećnice
Pileća krilca s roštilja
Dagnje na buzaru
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Pohani tofu s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
File steak na povrću
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Slasni BBQ burgeri
Špageti na kineski način
Salata od tune i povrća
Odrezak s umakom chimichurri
Pašticada
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Dip od južnog voća
Špageti s acetom balsamicom
Ljetni ražnjići
Ribarska popara
Rebarca s grilla
Pohani zamotuljci
Grill vratina u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Kotleti u pivskom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Roštilj s umakom Romesco
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Juha od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Pileća krilca s Coca-Colom
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Ramstek s povrćem
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina u pivu
Punjene tikve
Pileća prsa punjena čvarcima
Kroketi od piletine
Odresci s umakom od kupina
Macho hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke