Meni Search

Macho

Delikatesna junetina na češki

File steak na povrću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Govedina s lukom
Hrenovke u panceti
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Pašticada
Pileći štapići u ketchupu
Špageti s acetom balsamicom
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s mascarponeom
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Salata od tune i povrća
Ribarska popara
Pureća rolada s mlincima
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Marinirano svinjsko pečenje
Šampinjoni u palačinki
Piletina s nadjevom od ajvara
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Obojeni hamburger
Kuhana govedina s umakom od hrena
Brancinovo oko
Slasni BBQ burgeri
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Biftek rolice
Teleći savici u umaku od grejpa
Teriyaki piletina
Pita s crnim pivom
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileća krilca s Coca-Colom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odrezak s umakom chimichurri
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Macho hamburger
Dip od južnog voća
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Svinjski file s povrćem
Punjene tikve
Dagnje na buzaru
Juha od gljiva
Slatki lungić
Bakalar s krumpirom
Špageti na kineski način
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Grill vratina u sendviču
Kotlet s varivom od leće
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlovina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Medeni teleći kotleti
Kotleti u pivskom umaku
Pileća krilca s roštilja
Marinirana piletina s roštilja
Palačinke s nadjevom od riže
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Velika Britanija - Pastirska pita
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Juneći ramstek pripremljen s povrćem i umakom od desertnog vina ukrasite svježim bosiljkom i uživajte u  sočnim zalogajima.

Sastojci

800 g junećeg ramsteka bez kostiju (u komadu)
1 žličica Vegete pikant
sol
1 žličica Senfa estragon Podravka
60 ml maslinova ulja
1 glavica luka
200 g svježe rajčice
300 g raznih svježih gljiva
120 g pileće jetrice
Za umak:
30 g maslaca
50 g sitno nasjeckanog luka
20 g Glatkog brašna Podravka
50 ml desertnog vina (prošek)
60 g Kiselih krastavaca Podravka
250 ml vode
1 vezica svježega bosiljka / ljubičasti ili zeleni /
1 žlica Vegete

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Meso očistite od opni i žilica. Natrljajte Vegetom pikant. Meso premažite senfom i pokriveno ostavite stajati u hladnjaku nekoliko sati.
  • 2 Na zagrijanoj grill tavi koju ste prije toga premazali uljem kratko popecite posoljene kolutiće luka, ploške rajčica i gljive (tek toliko da dobiju boju izvana).
  • 3 Povrće stavite na pleh za pečenje.
  • 4 Marinirano meso narežite na odreske debljine oko 2 cm. Odreske lagano pospite Vegetom i pecite na preostalom ulju u istoj grill tavi nekoliko minuta sa svake strane – ovisno koliko želite da je meso pečeno (da ostane u sredini ružičaste boje).
  • 5 Pilećim jetricama tankim oštrim nožem zarežite opnu (da jetrica ne prskaju i pucaju tijekom pečenja), popecite ih na tavi i posolite.
  • 6 Pečeno meso i jetrica dodajte povrću. Prije posluživanja dovršite ga u pećnici zagrijanoj na 185 °C 5-10 minuta.
  • 7 Za to vrijeme pripremite umak: na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte brašno i zajedno pržite oko 2 minute.
  • 8 Dodajte vino, vodu i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje da se umak malo zgusne. Na kraju umiješajte kisele krastave narezane na štapiće, malo Vegete (i po potrebi žličicu šećera).

Savjet

Ramstek možete zamijenite junećim fileom, a isto tako i delikatesnim mesom. U tom slučaju meso je dovoljno marinirati oko sat vremena.

Posluživanje

Pečene odreske i povrće poslužite uz pripremljeni umak i ukrasite svježim bosiljkom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke