Meni Search

Superman

Dječje lazanje

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa punjena čvarcima
Pašticada s njokima
Kokošja juha s požirakima
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bruskete s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći gulaš
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Srneći file na salatu
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Macho hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s dagnjama
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani zamotuljci
Teriyaki piletina
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Svinjski gulaš
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek i salata s roštilja
Blagdanska rolada
BBQ cheeseburger
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina u pivu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tuna burger
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Piletina s kozjim sirom
Pileća prsa iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Brancinovo oko
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Pizza sirni jastučići
Pureća rolada s mlincima
Finska - Juha s lososom
Obojeni hamburger
Mladi krumpir s ajvarom
Odresci s umakom od kupina
Koprivnički odojak
Špageti na kineski način
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill vratina u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočni pureći ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Bruskete od cvjetače
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rižoto s tri vrste gljiva
Nadjevene lignje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći savici u umaku od grejpa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Rebarca s grilla
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brownie s kajenskim paprom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file s povrćem
Tjestenina u finom umaku
Fish&Chips u tortilji
Dip od južnog voća
Ljetni lungić
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Ljetni ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mirisna pureća rolada
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Špageti mediteraneo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rebarca s graškom
Slatka patka
Lazanje u tavi
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko želite malo jednostavnije lazanje bez bešamel umaka, pripremite dječje s mascarpone kremastim sirom, a za nadjev upotrijebite mljeveno meso, rajčicu i bosiljak. Lazanje koje će svakako osvojiti vašu kuhinju.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka granule Podravka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
2 Sjeckane rajčice Podravka (780 g)
1 žličica Vegete Natur
sol
1 žlica Bosiljka sušenog Podravka
1 žlica maslinovog ulja
12 kora za lazanje koje nije potrebno kuhati
230 g mascarponea
150 ml slatkog vrhnja
30 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso.
  • 2 Meso popecite uz miješanje (5-10 minuta) te dodajte sjeckanu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta, posolite, zatim maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U nauljenu posudu (30x19 cm) posložite red lazanja (3 kore) i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka, prekrijte korama, pa sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev i završite redom kora.
  • 6 Lazanje prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Korištenjem sira mascarpone lazanje će biti sočne, a izbjeći ćete pripremu bešamela.

Posluživanje

Poslužite tople uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 276.62 35 35
Kalcij mg 169.68 17 17
Kalij mg 736.77 20 20
Niacin mg 9.72 69 49
Vitamin E mg 3.07 14 14
Vitamin D μg 14.84 7 7
Vitamin A μg 1170.91 29 23
Sol g 3.08 0 0
Bjelančevine g 24.08 - -
Vlakna g 2.1 - -
Ugljikohidrati g 16.13 - -
Masti g 33.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke