Meni Search

Superman

Dječje lazanje

Bruskete s povrćem
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tri vrste gljiva
Pileća prsa iz pećnice
Pileći gulaš
Vratina sa sezonskim povrćem
Pašticada s njokima
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Macho hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Kaštelanski makaruni
Finska - Juha s lososom
Piletina s kozjim sirom
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek i salata s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Lazanje u tavi
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Riba u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kokošja juha s požirakima
Rižoto s dagnjama
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti na kineski način
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Popečci od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Koprivnički odojak
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Pita s muškatnom bundevom i makom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina u pivu
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Rebarca s graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Meksička party salata
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Grill vratina u sendviču
Skandinavske rolice s cimetom
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slatka patka
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bruskete od cvjetače
Srneći file na salatu
Pureća rolada s mlincima
Pohani zamotuljci
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mini lazanje
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski gulaš
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ukoliko želite malo jednostavnije lazanje bez bešamel umaka, pripremite dječje s mascarpone kremastim sirom, a za nadjev upotrijebite mljeveno meso, rajčicu i bosiljak. Lazanje koje će svakako osvojiti vašu kuhinju.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka granule Podravka
500 g mljevenog mesa (svinjetina i teletina)
2 Sjeckane rajčice Podravka (780 g)
1 žličica Vegete Natur
sol
1 žlica Bosiljka sušenog Podravka
1 žlica maslinovog ulja
12 kora za lazanje koje nije potrebno kuhati
230 g mascarponea
150 ml slatkog vrhnja
30 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Natur

Vegeta Natur

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe70 min

  • 1 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte protisnuti češnjak i mljeveno meso.
  • 2 Meso popecite uz miješanje (5-10 minuta) te dodajte sjeckanu rajčicu i Vegetu Natur.
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta, posolite, zatim maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U nauljenu posudu (30x19 cm) posložite red lazanja (3 kore) i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka, prekrijte korama, pa sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev i završite redom kora.
  • 6 Lazanje prelijte slatkim vrhnjem i pospite naribanim sirom.
  • 7 Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Korištenjem sira mascarpone lazanje će biti sočne, a izbjeći ćete pripremu bešamela.

Posluživanje

Poslužite tople uz salatu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 276.62 35 35
Kalcij mg 169.68 17 17
Kalij mg 736.77 20 20
Niacin mg 9.72 69 49
Vitamin E mg 3.07 14 14
Vitamin D μg 14.84 7 7
Vitamin A μg 1170.91 29 23
Sol g 3.08 0 0
Bjelančevine g 24.08 - -
Vlakna g 2.1 - -
Ugljikohidrati g 16.13 - -
Masti g 33.04 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke