Meni Search

Macho

File steak na povrću

Punjene tikve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina u pivu
Irska janjetina
Juha od gljiva
Salata od tune i povrća
Pileća prsa iz pećnice
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Odrezak s umakom chimichurri
Špageti na kineski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Velika Britanija - Pastirska pita
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Pileći štapići u ketchupu
Dip od južnog voća
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Slasni BBQ burgeri
Biftek rolice
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pureća rolada
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kotlet s varivom od leće
Medeni teleći kotleti
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina s mascarponeom
Brancinovo oko
Rebarca s grilla
Špageti s acetom balsamicom
Sočni pureći ražnjići
Pileća prsa punjena čvarcima
Govedina s lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Kotlovina
Čarobna ljetna piletina
Odresci s umakom od kupina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Pileća krilca s roštilja
Svinjski file s povrćem
Dagnje na buzaru
Obojeni hamburger
Hrenovke u panceti
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirano svinjsko pečenje
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Palačinke s nadjevom od riže
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Macho hamburger
Hrskavi trokuti
Kotleti u pivskom umaku
Ljetni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Ribarska popara
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Slatki lungić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Pita s crnim pivom
Lungić s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pirjani kunić
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo pomalo nesvakidašnje, ali vrlo ukusno jelo donio nam je gospodin Denis Valčić, svojevrsni ambasador hrvatske kuhinje u Australiji.

Sastojci

800 g goveđeg filea
3-4 žlice maslinova ulja
1 Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
1 poriluk, samo bijeli dio
4 krumpira srednje veličine
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
2 žličice Vegete
Za garniranje:
mješavina maslaca, češnjaka i peršina

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Složeno 4 osobe50 min

  • 1 Papriku očistite, prerežite napola, odstranite joj žilice te je narežite na tanke rezance.
  • 2 Poriluk također dobro operite i narežite na rezance. Tako pripremljeno povrće stavite na zagrijano ulje u tavu s debelim dnom i kratko popecite, a tijekom pečenja dodajte papar i Vegetu.
  • 3 Krumpir krupno naribajte i malo posolite. U teflonskoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite peći krumpir, ali ga rasporedite na četiri dijela. Krumpir lopaticom pritisnite da se bolje zapeče.
  • 4 Po površini krumpira rasporedite pečenu papriku i poriluk, koje ste također razdijelili na četiri dijela. Povrh toga stavite ponovno naribani krumpir i također pritisnite lopaticom. Sve zajedno okrenite kako bi se krumpir zapekao i s druge strane. Nakon toga pogačice od povrća prenesite na nauljeni pleh i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite oko 10 minuta.
  • 5 Dok se povrće peče u pećnici, priredite odreske. Goveđi file narežite na četiri odreska i istucite. Premažite ih uljem, posolite i popaprite grubo mljevenim paprom pa stavite peći na ugrijanu tavu ili na ploču za roštilj. Odreske pecite sa svake strane 2 do 3 minute, ovisno o tome želite li jače ili slabije pečene.

Savjet

Nemate li dovoljno veliku tavu, krumpir s povrćem možete peći u manjoj teflonskoj tavi za svaki odrezak posebno.

Posluživanje

Pogačice od krumpira s povrćem složite na ugrijani tanjur i na njih stavite pečene odreske. Na svaki odrezak stavite maslac koji ste prije toga izmiješali s nasjeckanim peršinom, češnjakom, malo soli i paprom.

Male tajne

Meso se prvo peče na ulju, a zatim mu aromatični maslac daje potrebnu mekoću i aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 93.25 31 23
Fosfor mg 477.54 60 60
Kalij mg 1386.62 37 37
Niacin mg 17.89 128 89
Vitamin C mg 140.95 188 157
Vitamin D μg 38 19 19
Vitamin A μg 4350.75 109 87
Sol g 0.81 0 0
Bjelančevine g 43.08 - -
Vlakna g 3.95 - -
Ugljikohidrati g 39.98 - -
Masti g 66.72 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke