Meni Search

Ful nabrijana

Fileti lososa u finom umaku

Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s ribom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brancinovo oko
Fini gulaš od gljiva
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Delikatesna junetina na češki
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rajčica s kukuruzom
Piletina Kiev
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Pogača sa sardinom
Janjetina s medom od kadulje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Urbana pola
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskava pileća krilca
Piletina laganini
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lagana sarma
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Okruglice u umaku od rajčice
Irska janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina na kijevski način
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Odresci od morskog psa
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Prežgana juha
Viška pogača
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Turske pizze
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od tikvica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Meso s repom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Manastirski đuveč
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tradicionalna kuhinja Danske temelji se na ribi, plodovima mora i mesu, ali i povrću, voću, mlijeku i mliječnim prerađevinama, posebno siru i jogurtu. Danci jedu obilno, raznoliko i kalorično, a dimljena hrana je osobito popularna.

Sastojci

Za prilog:
1 kg sitnog mladog krumpira
½ žličice soli
25 ml ulja
Priprema lososa:
3 žlice maslinova ulja
1 žlica limunova soka
600 g fileta lososa
1 žlica Vegete
Za umak:
25 g maslaca
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ žličice šećera
250 ml mlijeka
½ žličice soli
1 žlica limunova soka
1 žličica Senfa Podravka
1 žličica Hrena Podravka
1 žlica kopra
100 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe35 min

  • 1 Krumpir ogulite, narežite na veće komade, posolite, prelijte uljem i dobro promiješajte.
  • 2 Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 25 minuta.
  • 3 Maslinovom ulju dodajte limunov sok i 1 žlicu Vegete. Promiješajte, a zatim pripremljenom mješavinom premažite filete lososa.
  • 4 Krumpir izvadite, stavite na isti lim uz krumpir s kožom prema dolje.
  • 5 Nastavite peći u pećnici oko 10-15 minuta.
  • 6 Za to vrijeme pripremite umak.
  • 7 Na zagrijanu tavicu stavite maslac, dodajte brašno, šećer i miješajte dok se maslac potpuno ne otopi i ne poveže s brašnom.
  • 8 Dolijte mlijeko i konstantno miješajte dok umak ne zakuha.
  • 9 Posolite, dodajte limunov sok, senf, hren i kuhajte na laganoj vatri par minuta.
  • 10 Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Posluživanje

Ugasite, dodajte nasjeckani kopar, vrhnje za kuhanje, promiješajte i poslužite uz pečeni losos s krumpirom.

Male tajne

Prilikom pečenja lososa u pećnicu možete staviti posudicu s vodom, pa će na taj način riba ostati sočnija.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 488.05 61 61
Kalcij mg 207.54 21 21
Kalij mg 1941.73 52 52
Pantotenska kiselina mg 3.55 51 51
Niacin mg 22.78 163 114
Vitamin D μg 394.9 197 197
Vitamin A μg 506.35 13 10
Bjelančevine g 39.69 - -
Vlakna g 6.36 - -
Ugljikohidrati g 386.94 - -
Masti g 35 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke