Meni Search

Ful nabrijana

Fina pikantna piletina

Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Miješani grill
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Viška pogača
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meksička party salata
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Riba u bijelom umaku
Odresci od morskog psa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Marinirana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Ossobuco
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Hlebinska i pretepena juha
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Piletina laganini
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Špageti s ribom
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Norveška krem juha od ribe i kozica
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od tikvica
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Pečena piletina s limunom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Martinjska guska s hajdinom kašom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo piletinu na malo drugačiji način - piletinu s Vegeta pikantnom marinadom za još više okusa.

Sastojci

4 pileća filea (600 g)
1 Vegeta pikantne marinade (90 ml)
3 žlice ulja
200 ml Passate Podravka
300 ml vode

Koristili smo

Vegeta Grill marinada pikantna

Vegeta Grill marinada pikantna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Pileći file operite, posušite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • 2 Piletinu izvadite iz marinade, stavite u tavu na dobro zagrijano ulje i pecite na laganoj vatri dok ne dobije lijepu boju.
  • 3 Zalijte preostalom marinadom, pasiranom rajčicom i vodom, pa pirjajte 10 minuta. Po potrebi umak razrijedite s količinom vode po želji.

Savjet

Ako ne želite tekući umak, već malo kompaktniji, pasiranu rajčicu zamijenite sjeckanom rajčicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz pirjanu rižu i popečene gljive.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 282.14 35 35
Kalcij mg 26.99 3 3
Kalij mg 555.08 15 15
Pantotenska kiselina mg 1.44 21 21
Niacin mg 21.85 156 109
Vitamin D μg 18 9 9
Vitamin A μg 798.15 20 16
Sol g 0.77 0 0
Bjelančevine g 32.67 - -
Vlakna g 1.06 - -
Ugljikohidrati g 7.1 - -
Masti g 27.75 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke