Meni Search

Gladan kao vuk

Fino varivo v loncu

Piletina u aromatičnom omotaču
Pikantni gulaš
Svinjski medaljoni s kestenima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pašticada s njokima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina u pivu
Špageti s tikvicama
Quiche od bundeve, sira i luka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mesna rolada u tijestu
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Sočna rebarca
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Harrisa janjetina s limunom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Janjetina s bižima
Polpete od oslića
Meso u woku na indonezijski način
Pileća prsa iz pećnice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Varivo od kelja i teletine
Fino začinjena piletina
Lazanje u tavi
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci s umakom od kupina
Biftek rolice
Pureći hamburger
Medeni teleći kotleti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Kotlovina
Krumpiri u kaputiću od pancete
Odresci u paketiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Pileća prsa s crnim tartufom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Puretina s jabukom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Tuna burger
Pileća krilca s roštilja
Vratina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći savici u umaku od grejpa
Neobične punjene paprike
Miješani grill
Slatki lungić
Punjeni kelj s plodovima mora
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Španjolski migas s bundevom
Pureća rolada s mlincima
Sočna Wellington pečenka
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slasni BBQ burgeri
Patka s mlincima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Gorički povrtni lonac
Obojeni hamburger
Svinjski gulaš
Govedina s lukom
Svinjski kotleti s povrćem
Vegetarijanski čips
Ciganski odrezak
Slatko twist pile
Sarma sa suhim mesom
Piletina u egzotičnom umaku
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Macho hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Hrenovke u panceti
Pileća prsa punjena čvarcima
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Tortilje pikant
Ramsteak u seksi umaku
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite varivo s grahom bogato mesnim kockicama, zelenim listovima kelja i kupusa, rajčicom i špekom i uživajte u pravoj gozbi za zimske dane.

Sastojci

1 kg svinjskog buta
250 g kelja
300 g kupusa
2 svježe paprike
1 glavica luka
500 g Sjeckane rajčice s češnjakom i peršinom Podravka
100 g Podravskog špeka Podravka
1 limenka Smeđeg graha Podravka (400 g)
1 žlica Domaće svinjske masti Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe100 min

  • 1 Meso narežite na kockice i popržite ga u posudi na dobro zagrijanoj masti do zlatnosmeđe boje.
  • 2 Dodajte kelj, kupus i papriku narezane na srednje kockice, luk i podravski špek narezane na manje komade, prelijte vodom do 2 cm iznad sadržaja lonca i pospite Vegetom.
  • 3 Poklopite i kuhajte oko 1 sat. Dodajte sjeckanu rajčicu, ocijeđeni i isprani grah, posolite, popaprite i kuhajte još 10 - 15 minuta.

Savjet

Varivu možete dodati i 200-300 g krumpira narezanog na kockice kako bi bilo još bogatije.

Posluživanje

Poslužite toplo uz popečeni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 301.87 38 38
Kalcij mg 139.34 14 14
Kalij mg 1140.65 31 31
Niacin mg 8.3 59 41
Vitamin D μg 2 1 1
Vitamin A μg 4676.8 117 94
Sol g 1.4 0 0
Vlakna g 7.89 - -
Ugljikohidrati g 35.66 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 17.86 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 68.77 - -
- zasićene masne kiseline g 53.21 - -
Masti g 147.06 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke