Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Pohani zamotuljci
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pureća rolada s mlincima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mljevenim mesom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tuna burger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mladi krumpir s ajvarom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina na padelu
Rebarca s graškom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignji po gosposki
Ramstek s povrćem
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Mirisna pureća rolada
Fish&Chips u tortilji
Pileći gulaš
Mini lazanje
Riblji ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brancinovo oko
Male teleće pitice
Kunić na bijelo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina Kiev
BBQ cheeseburger
Pašticada voli penne a ti mene
Hrskavo pečeno pile
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižini ravioli s mozzarellom
Teleći odresci u umaku od višanja
Brudet
Bakalar s krumpirom
Piletina sa šafranom
Bruskete s povrćem
Cous-cous s povrćem
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Dječje lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Rižoto s dagnjama
Špageti na kineski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Popečci od cvjetače
Svinjski file s grila
Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje u tavi
Špageti mediteraneo
Roštilj s umakom Romesco
Grill vratina u sendviču
Odresci s umakom od kupina
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Piletina s kozjim sirom
Sočni pureći ražnjići
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Velika Britanija - Pastirska pita
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini shepherd's pie
Slatka patka
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u pivu
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Proljetna janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Ljetni lungić
Srneći file na salatu
Bouillabaisse
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete od cvjetače
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teriyaki piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Energetske kuglice s kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke