Meni Search

Superwoman

Finska - Juha s lososom

Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Dip od južnog voća
Jabučni krumpirići s cimetom
Pašticada voli penne a ti mene
Goveđa rebarca sa zeljem
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Svinjski file s grila
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Riblji ražnjići
Obojeni hamburger
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pogača sa sardinom
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rižini ravioli s mozzarellom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s mascarponeom
Kunić na bijelo
Teriyaki piletina
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Proljetna janjetina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Špageti mediteraneo
Mini shepherd's pie
Piletina u pivu
Slatka patka
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Odresci s umakom od kupina
Pizza sirni jastučići
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mladi krumpir s ajvarom
Bruskete od cvjetače
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ cheeseburger
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek s povrćem
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignji po gosposki
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bruskete s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Male teleće pitice
Svinjski gulaš
Bakalar s krumpirom
Manastirski đuveč
Rižoto s tri vrste gljiva
Kruh od cvjetače s kurkumom
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Fish&Chips u tortilji
Rižoto s dagnjama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Lazanje u tavi
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina Kiev
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rebarca s graškom
Brudet
Hrskava pileća krilca
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Mirisna pureća rolada
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bouillabaisse
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke