Meni Search

Lagana depra

Finska - Juha s lososom

Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Marinirano svinjsko pečenje
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Švicarska juha sa sirom
Juha od rikule i račića
Svinjski gulaš
Slatki lungić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna salata s piletinom
Ciganski odrezak
Pohani tofu s povrćem
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Marokanska salata s cous-cousom
Pita s crnim pivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Dagnje na buzaru
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mladi krumpir s ajvarom
Uskršnja šunka na zabavan način
Popečci od bulgura s umakom
Cous-cous s povrćem
Blagdanski rižoto s bakalarom
Caponata alla Podravka
Španjolski migas s bundevom
Sunčani užitak mediterana
File steak na povrću
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Rebarca s grilla
Mediteranska rapsodija
Čarobna ljetna piletina
Piletina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Palačinke s nadjevom od riže
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto tortice
Slasni BBQ burgeri
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata s okruglicama od sira
Juha od gljiva
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dip od južnog voća
Pohani zamotuljci
Povrtni lonac
Piletina u finom mediteranskom umaku
Hrskave tortice od krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Piletina Kiev
Palamida s čilijem i mangom
Empanade s pestom
Pečena janjetina s bademima
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Lazanje u tavi
Riža s tunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Polupunjene paprike
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjevene lignje
Fino varivo v loncu
Hrenovke u panceti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zimski punč
Dječje lazanje
Govedina s lukom
Piletina na tajlandski način
Pileća prsa iz pećnice
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Uzbudljivi kolač od blitve
Glazirana patka s umakom od jabuka
Punjene tikve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Hrskava pileća krilca
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Zapečeni poriluk
Pileći štapići u ketchupu
Dalmatinska simfonija
Rosti
Pohana skuta
Senf s paprikama
Riblja juha s Malte
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata sa skutom
Prežgana juha
Osvježavajuća juha od krastavaca
Sočna aromatična torta
Teriyaki piletina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena piletina s limunom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Crveno ljetno varivo
Teletina s pirjanim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rajčica s kukuruzom
Rižoto s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
Marinirana piletina s roštilja
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Piletina sa šafranom
Povrtni ražnjići
Salata od quinoe i povrća
Singapurski ljuti omlet
Bugarska pita od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Biftek rolice
Juha od kelja sa sirom
Riba u bijelom umaku
Pohane paprike
Špageti s acetom balsamicom
Špinatova juha s feta sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Tjestenina u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od bundeve s jabukom
BBQ Steak & chips
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata od tune i krastavaca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Finska kuhinja uvjetovana je položajem i klimom i za nju je specifična i prilagodba godišnjim dobima - svaki mjesec u godini ima i svoje specijalitete. Glavna namirnica je riba (losos, smuđ, haringa, grgeč, pastrva) bilo svježa, dimljena ili marinirana.

Sastojci

150 g mrkve
600 g krumpira
2 luka (160 g)
10 bobica pimenta (jamajčanskog papra)
2 lista Lovor sušeni Podravka
1 žlica Vegete
500 g fileta lososa (bez kože)
Crni papar mljeveni Podravka
sol
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
1 - 2 žlice limunova soka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Mrkvu narežite na kolutiće, krumpir na kockice, a luk na ploške.
  • 2 U 1 litru vode, kad zavrije, stavite kuhati povrće i dodajte piment, lovor i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Kuhajte da povrće omekša (oko 15 minuta), a zatim dodajte losos narezan na kockice.
  • 4 Kuhajte još oko 5 minuta, popaprite i po potrebi posolite.
  • 5 Umiješajte vrhnje i pospite koprom.

Posluživanje

Juhu poslužite toplu.

Male tajne

Očišćeni losos nakapajte limunovim sokom da zadrži oblik kod kuhanja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.14 45 45
Kalcij mg 109.51 11 11
Kalij mg 1473.81 40 40
Niacin mg 17.97 128 90
Vitamin C mg 27.19 36 30
Vitamin D μg 30.37 15 15
Vitamin A μg 10722.77 268 214
Sol g 2.56 0 0
Bjelančevine g 30.49 - -
Vlakna g 5.72 - -
Ugljikohidrati g 28.48 - -
Masti g 11.2 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke