Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Fiš paprikaš

Grill vratina u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pureći hamburger
Belgija - Salade Liégeoise
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Jakobove kapice s umakom
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
Rižoto na španjolski način
Crveno ljetno varivo
Salata sa skutom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mesna rolada u tijestu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečena ricotta
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Slatki lungić
Špageti s pistacijama
Juha od rikule i račića
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Špinatova juha s feta sirom
Sočni pureći ražnjići
Svinjska jetrica u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Popečci od bulgura s umakom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Tjestenina mediterana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prilog od prokulica
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u košuljici
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Kotleti u pivskom umaku
Dalmatinske polpete
Pileća krilca s Coca-Colom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cipar - Lungić na ciparski
Riba u bijelom umaku
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Riža s tunom
Salata od tune i krastavaca
Grčka seljačka salata
Pirjani kunić
Pohani zamotuljci
Grdobina u pikantnoj šalši
Pašticada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na tajlandski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Rosti
Sočna pureća rolada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata s mora
Hladna juha od avokada
Piletina s kozjim sirom
Fileti lososa u finom umaku
Gulaš od gljiva
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Male teleće pitice
Pileći štapići u ketchupu
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

Sastojci

2 kg šarana
sol
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
½ limuna
200 g luka
50 ml ulja
1 Fant za riblju juhu i paprikaš
20 g Slatke paprike mljevene Podravka
30 g Koncentrata rajčice Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
2 ljuta feferona
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
  • 2 Luk očistite i usitnite u mikseru.
  • 3 U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
  • 4 Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 5 Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
  • 6 Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
  • 7 Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
  • 8 Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
  • 9 Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Posluživanje

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Podijeli s prijateljima