Meni Search

Na izmaku snaga

Fiš paprikaš

Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Gulaš od gljiva
Kotleti u pivskom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Crveno ljetno varivo
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Špageti s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Pohane paprike
Vratina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna aromatična torta
Pašticada
Tjestenina u finom umaku
Jakobove kapice s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rosti
Prežgana juha
Senf s paprikama
Hladna juha od avokada
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od tune i krastavaca
Juha od rikule i račića
Pirjani kunić
Pileći štapići u ketchupu
Caponata alla Podravka
Švicarska juha sa sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grdobina u pikantnoj šalši
Prilog od prokulica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Sočna pureća rolada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rižoto s tunom
Tjestenina mediterana
Slatki lungić
Krumpir u košuljici
Energetske kuglice s kurkumom
Riža s tunom
Vegetina enchilada
Grčka seljačka salata
Palamida s čilijem i mangom
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Pohani zamotuljci
Zapečena ricotta
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesna rolada u tijestu
Dalmatinske polpete
Piletina s pistacijama
Salata sa skutom
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Čarobni štapići
Empanade s pestom
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Piletina s kozjim sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Svinjska jetrica u umaku
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Voćna juha od višanja
Papreni tart s marelicama
Piletina na tajlandski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

Sastojci

2 kg šarana
sol
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
½ limuna
200 g luka
50 ml ulja
1 Fant za riblju juhu i paprikaš
20 g Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Koncentrata rajčice Podravka
2 lista Vegeta Maestro lovora
2 ljuta feferona
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Sweet paprika 

Sweet paprika 

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
  • 2 Luk očistite i usitnite u mikseru.
  • 3 U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
  • 4 Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 5 Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
  • 6 Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
  • 7 Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
  • 8 Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
  • 9 Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Posluživanje

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Podijeli s prijateljima