Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Fiš paprikaš

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Palamida s čilijem i mangom
Špinatova juha s feta sirom
Cipar - Lungić na ciparski
Pureći hamburger
Kobasica u pivu i pecivu
Rosti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Špageti s pistacijama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jakobove kapice s umakom
Pašticada
Voćna juha od višanja
Gulaš od gljiva
Hladna juha od avokada
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto s tunom
Senf s paprikama
Riža s tunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od tune i krastavaca
Dalmatinske polpete
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Male teleće pitice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kotleti u pivskom umaku
Juha od rikule i račića
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Srneći file na salatu
Salata sa skutom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Piletina s pistacijama
Pohani zamotuljci
Grčka seljačka salata
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od liganja
Mesna rolada u tijestu
Svinjska jetrica u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Riba u bijelom umaku
Pohane paprike
Piletina na tajlandski način
Slatki lungić
Tjestenina mediterana
Svinjski file s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Krumpir u košuljici
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina s nadjevom od ajvara
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Polupunjene paprike
Piletina s kozjim sirom
Zapečena ricotta
Pileći štapići u ketchupu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

Sastojci

2 kg šarana
sol
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
½ limuna
200 g luka
50 ml ulja
1 Fant za riblju juhu i paprikaš
20 g Slatke paprike mljevene Podravka
30 g Koncentrata rajčice Podravka
2 lista Lovora sušenog Podravka
2 ljuta feferona
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
  • 2 Luk očistite i usitnite u mikseru.
  • 3 U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
  • 4 Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 5 Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
  • 6 Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
  • 7 Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
  • 8 Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
  • 9 Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Posluživanje

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Podijeli s prijateljima