Meni Search

Pucam po šavovima

Fiš paprikaš

Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pizza s tunom
Mesna rolada u tijestu
Kotleti u pivskom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Zapečena ricotta
Pureći hamburger
Pohani tofu s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Prežgana juha
Pašticada
Okruglice u umaku od rajčice
Juha od kelja sa sirom
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Teletina s pirjanim povrćem
Ljetna pileća salata
Palačinke s nadjevom od riže
Košarice od lisnatog tijesta
Piletina u pivu
Popečci od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Vratina s roštilja
Palamida s čilijem i mangom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u košuljici
Mediteranski kruščić s lovorom
Tuna burger
Čarobni štapići
Tjestenina u finom umaku
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s nadjevom od ajvara
Pikantne mazalice
Zlatna piletina
Pašticada s njokima
Tjestenina mediterana
Hrenovke u panceti
Pizza sirni jastučići
Juha od cvjetače i camemberta
Slasni burger sa slaninom i sirom
Marokanska salata s cous-cousom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Hrskavi krumpir iz pećnice
Grčka seljačka salata
Orada s krumpirom i mladim lukom
Svinjska jetrica u umaku
Špinatova juha s feta sirom
Slasni BBQ burgeri
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bugarska pita od krumpira
Pileći štapići u ketchupu
Fino začinjena piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Majstorski pripremljen fiš paprikaš učinit će druženje s najdražim društvom događajem kojeg će se svi rado sjetiti, a vaše kulinarsko iskustvo učiniti bogatijim.

Sastojci

2 kg šarana
sol
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
½ limuna
200 g luka
50 ml ulja
1 Fant za riblju juhu i paprikaš
20 g Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
30 g Koncentrata rajčice Podravka
2 lista Vegeta Maestro lovora
2 ljuta feferona
2 češnja češnjaka
100 ml bijelog vina
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Sweet paprika 

Sweet paprika 

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe

  • 1 Očistite ribu, narežite je na komade (kotlete), posolite, pospite Vegetom i pokapajte sokom od limuna.
  • 2 Luk očistite i usitnite u mikseru.
  • 3 U lonac (ili kotlić) stavite ulje.
  • 4 Dodajte usitnjeni luk, kratko popirjajte, dodajte glavu šarana, podlijte s 3 l vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • 5 Na to dodajte Fant za riblju juhu i paprikaš, crvenu slatku papriku, koncentrat od rajčice, lovorov list, feferone i češnjak te kuhajte još 20 minuta podlijevajući vodom.
  • 6 Kuhani temeljac propasirajte kroz cjedilo i vratite u lonac.
  • 7 Zatim dodajte narezane komade ribe te vodu (dovoljno da prekrije ribu) i bijelo vino.
  • 8 Sve zajedno kuhajte još oko 10 minuta na laganoj vatri. Nemojte miješati paprikaš da se riba ne raspadne, samo protresite lonac.
  • 9 Na kraju pospite nasjeckanim peršinom.

Savjet

Fiš paprikaš bit će bolji ako koristite više vrsta ribe.

Posluživanje

Poslužite s tjesteninom, širokim rezancima ili žgancima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke