Meni Search

Ful nabrijan

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu

Mesne okruglice
Urbana pola
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći odresci u umaku od višanja
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina sa šafranom
Brusketa s avokadom
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Kunić na bijelo
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Grdobina s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Kroketi od piletine
Okruglice u umaku od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna rebarca
Proljetna janjetina
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Šampinjoni u palačinki
Pašticada s njokima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Umak od limete (Molho de limao)
Kaštelanski makaruni
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Zabavni kineski ravioli
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Lungić u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Zlatna piletina
Piletina laganini
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Aromatizirani kruh
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Lungić s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Francuska kuhinja povezana je s kulturom i načinom života, a ujedno predstavlja i kolijevku kulinarske umjetnosti.

Sastojci

300 g brokule
400 g mlade mrkve
1 Zamrznute žute mahune Podravka
sol
750 g goveđeg filea (biftek)
Crni papar mljeveni Podravka
80 g maslaca
1 žlica Vegete
30 ml ulja
25 ml Cognaca (konjaka)
100 ml crnog francuskog vina Bordeaux
40 g maslaca u kockicama

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Brokulu i mrkvu očistite i operite.
  • 2 Brokulu natrgajte na veće cvjetiće, a mrkvu narežite na štapiće.
  • 3 Svako povrće zasebno kratko skuhajte u kipućoj vodi u koju ste dodali prstohvat krupne morske soli tako da ostane malo al dente.
  • 4 Kuhano povrće ocijedite, odmah premjestite u posudu s hladnom vodom i ledom da ostane hrskavo i zadrži lijepu boju.
  • 5 Goveđi file narežite na 8 medaljona debljine 2 centimetra i popecite na dobro ugrijanom ulju 1 – 2 minute sa svake strane tako da se izvana zarumeni, a iznutra ostane nježno ružičast.
  • 6 Biftek izvadite i stavite ga na toplo mjesto da se meso odmori.
  • 7 Iz tave u kojoj ste popekli biftek po potrebi izlijte višak masnoće, ulijte konjak i flambirajte.
  • 8 Nakon toga dodajte vino, posolite, popaprite i pustite da zakipi.
  • 9 Dodajte kockice maslaca i dobro promiješajte.
  • 10 U drugoj većoj tavi rastopite maslac, dodajte 1 žlicu Vegete, zatim ocijeđeno kuhano povrće, lagano promiješajte i ostavite na vatri da se povrće dobro zagrije.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje složite popečeni tost, na svaku krišku tosta stavite topli biftek i poslužite s francuskim povrćem.

Male tajne

Za pripremu ovog umaka bitno je da prethodno smrznete kockice maslaca koje će malo zgusnuti umak i dati mu baršunatost.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 532.85 67 67
Kalcij mg 141.54 14 14
Kalij mg 18.31 0 0
Pantotenska kiselina mg 1.35 19 19
Niacin mg 16.43 117 82
Vitamin D μg 42.1 21 21
Vitamin A μg 30807.88 770 616
Bjelančevine g 44.5 - -
Vlakna g 8.76 - -
Ugljikohidrati g 22.25 - -
Masti g 45.22 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke