Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ cheeseburger
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižini ravioli s mozzarellom
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje u tavi
Pileća prsa punjena čvarcima
Velika Britanija - Pastirska pita
Nadjeveni kaneloni u umaku
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s mljevenim mesom
Pureća rolada s mlincima
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Kroketi od piletine
Rebarca s graškom
Hrskavi trokuti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Dip od južnog voća
Mini shepherd's pie
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Piletina u aromatičnom omotaču
Popečci od cvjetače
Piletina s mascarponeom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Rižoto s dagnjama
Brownie s kajenskim paprom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Bruskete s povrćem
Finska - Juha s lososom
Pohani tofu s povrćem
Obojeni hamburger
Bakalar s krumpirom
Piletina s kozjim sirom
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileći bataci s umakom od luka
Ljetni ražnjići
Teriyaki piletina
Hrskavo pečeno pile
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u škartocu
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Hrskava pileća krilca
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Lignje na šumskom rižotu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Piletina u pivu
Svinjski file s grila
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mladi krumpir s ajvarom
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dječje lazanje
Gulaš od oslića i povrća
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski gulaš
Slatka patka
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Ramstek s povrćem
Sočna pureća rolada
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Brudet
Bouillabaisse
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cous-cous s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ljetni lungić
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kuglice od riže i svježeg sira
Marinirane srdele
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Riblji ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke