Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zlatna piletina
Svinjski gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Teleći savici u umaku od grejpa
Bruskete s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Popečci od cvjetače
Rižoto s dagnjama
Ramsteak u seksi umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Kroketi od piletine
Hrskavo pečeno pile
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rižoto s tri vrste gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Riba u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s grilla
Velika Britanija - Pastirska pita
Brusketa s avokadom
Riblji ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bakalar s krumpirom
Piletina u pivu
Ljetni lungić
Pileći bataci s umakom od luka
Pileći gulaš
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Energetske kuglice s kurkumom
Marinirane srdele
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Kuglice od riže i svježeg sira
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bouillabaisse
Kaštelanski makaruni
Brudet
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Bruskete od cvjetače
Proljetna janjetina
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s grila
Pileća prsa punjena čvarcima
Roštilj s umakom Romesco
Finska - Juha s lososom
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignji po gosposki
Rebarca s graškom
Slatka patka
Punjena teleća prsa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Dječje lazanje
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Cous-cous s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti mediteraneo
Rižini ravioli s mozzarellom
Piletina s mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Šampinjoni u palačinki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mirisna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ cheeseburger
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke