Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Pureća rolada s mlincima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Srneći file na salatu
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Rebarca s grilla
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Obojeni hamburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Hrskava pileća krilca
Bouillabaisse
Skandinavske rolice s cimetom
Brusketa s avokadom
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Male teleće pitice
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Rižoto s dagnjama
Dječje lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina u pivu
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Hrskavi trokuti
Pohani zamotuljci
Rebarca s graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grill vratina u sendviču
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini lazanje
Svinjski gulaš
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slatka patka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pileća prsa punjena čvarcima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lazanje u tavi
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Riba u škartocu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Punjena teleća prsa
Pita s muškatnom bundevom i makom
Odresci u umaku s češnjakom
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignji po gosposki
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s mascarponeom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Brancinovo oko
Špageti na kineski način
Pileći gulaš
Kuglice od riže i svježeg sira
Mladi krumpir s ajvarom
Pogača sa sardinom
Bakalar s krumpirom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Mirisna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pašticada voli penne a ti mene
Kunić na bijelo
Energetske kuglice s kurkumom
Teriyaki piletina
Riblji ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Brudet
Lungić s toplom salatom od šparoga
Proljetna janjetina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke