Meni Search

Superwoman

Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama

Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s mascarponeom
Marinirane srdele
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramsteak u seksi umaku
Slatka patka
Lungić s toplom salatom od šparoga
Lignji po gosposki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Velika Britanija - Pastirska pita
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Šampinjoni u palačinki
Janjetina na padelu
Piletina s kozjim sirom
Punjena teleća prsa
Sočna pureća rolada
Popečci od cvjetače
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Odresci s umakom od kupina
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Bruskete od cvjetače
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani zamotuljci
Salata s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Kroketi od piletine
Mirisna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u pivu
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ljetni lungić
Meksička party salata
Mini shepherd's pie
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Dječje lazanje
Fish&Chips u tortilji
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rižoto s dagnjama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohani tofu s povrćem
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file s grila
Pogača sa sardinom
Blagdanska rolada
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Špageti na kineski način
Grill vratina u sendviču
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Brusketa s avokadom
Pureća rolada s mlincima
Brownie s kajenskim paprom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s graškom
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Gulaš od oslića i povrća
Bugarska pita od krumpira
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Kunić na bijelo
Male teleće pitice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Bakalar s krumpirom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Špageti mediteraneo
Rižoto s tri vrste gljiva
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Tuna burger
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dip od južnog voća
Brudet
Bouillabaisse
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Finska - Juha s lososom
Lazanje u tavi
Svinjski gulaš
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Tjestenina sa šunkom i smokvama obogatit će vaše gurmansko iskustvo za novi  nezaboravni doživljaj.

Sastojci

25 g maslaca
150 g Rolane šunke Podravka
50 g rikule
10 g kapara
4 suhe smokve
100 g Zelenih otkoštičenih maslina Podravka
150 ml bijelog vina
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
390 g Sjeckane rajčice Podravka
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica šećera
1 žlica Vegete
400 g tjestenine fuži

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe30 min

  • 1 Fuže skuhajte u posoljenoj vodi.
  • 2 Na zagrijani maslac dodajte šunku narezanu na komadiće, kapare i masline.
  • 3 Sve skupa lagano popržite, podlijte bijelim vinom i kuhajte dok se tekućina malo ne reducira, pa dodajte sjeckanu rajčicu i temeljac. Podlijevajte s vodom po potrebi.
  • 4 Začinite s paprom, dodajte šećera da poništite kiselost.
  • 5 Kad je umak skoro gotov, dodajte 1 žlicu Vegete, rikulu i narezane suhe smokve.
  • 6 Kratko prokuhajte pa dodajte kuhane fuže.

Savjet

Umjesto vina možete upotrijebiti prošek.

Posluživanje

Lagano promiješajte i servirajte.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke