Meni Search

Gladan kao vuk

Glazirana patka s umakom od jabuka

Polpete od oslića
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Odresci u paketiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Hrenovke u panceti
Pileća krilca s roštilja
Kotlovina
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice u umaku
Svinjski medaljoni s kestenima
Pileća prsa s crnim tartufom
Meso u woku na indonezijski način
Vegetarijanski čips
Velika Britanija - Pastirska pita
Tortilje pikant
Piletina u egzotičnom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Slasni BBQ burgeri
Kuhano meso s umakom od hrena
Kuhana govedina s umakom od hrena
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Pašticada s njokima
Tuna burger
Neobične punjene paprike
Fish&Chips u tortilji
Špageti s tikvicama
Sarma sa suhim mesom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Gorički povrtni lonac
Mesna rolada u tijestu
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Janjetina s medom od kadulje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slatki lungić
Fino varivo v loncu
Povrtni lonac
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mediteranski kruščić s lovorom
Punjeni kelj s plodovima mora
Pureći hamburger
Govedina s lukom
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Macho hamburger
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Ciganski odrezak
Pileća prsa punjena čvarcima
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Slatko twist pile
Janjetina s bižima
Puretina s jabukom iz pećnice
Patka s mlincima
Fino začinjena piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantni gulaš
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Harrisa janjetina s limunom
Quiche od bundeve, sira i luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Španjolski migas s bundevom
Punjena pečenka u vinu
Odresci s umakom od kupina
Lazanje u tavi
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Miješani grill
Svinjski gulaš
Medeni teleći kotleti
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Varivo od kelja i teletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slasni burger sa slaninom i sirom
Biftek rolice
Mladi krumpir s ajvarom
Sočna Wellington pečenka
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Usudili bismo se reći da je ovo jelo za prave kulinarske znalce, pri tome vas izazivajući da se okušate u njegovoj pripremi. Jabuke i ljutika izvrsno će upotpuniti okus patke i učiniti obrok vrlo posebnim.

Sastojci

1 patka (oko 2 kg)
1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
1 žličica Vegete
½ žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
2 ljutike ili 1 glavica luka
1 manja kiselkasta jabuka
Za ocaklinu:
175 ml pilećeg temeljca
175 ml calvadosa ili jabučnog octa
75 g smeđeg šećera
Umak od jabuka:
1 žlica ulja
2 manje ljutike
2 žličice šećera
1 žlica jabučnog octa
2 kiselkaste jabuke
100 ml temeljca

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Crni papar mljeveni

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe120 min

  • 1 Patki odstranite utrobu i vrat, isperite je i posušite izvana i iznutra. Uklonite suvišnu masnoću. Izmiješajte timijan, Vegetu i papar pa natrljajte patku izvana i iznutra.
  • 2 Ljutike prepolovite, a jabuku narežite na četvrtine (uklonite sjemenke) pa njima napunite šupljinu patke. Zatvorite šupljinu iglama za pečenje ili koncem, a krila okrenite iza leđa.
  • 3 Stavite patku u tepsiju prsima okrenutim prema gore. Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 220°C. Patku prekrijte folijom i pecite na 180°C oko sat vremena.
  • 4 Patku izvadite, masnoću ocijedite, a u tepsiji zagrijte pileći temeljac i calvados. Kuhajte oko 5 minuta dok se tekućina ne reducira. Umiješajte šećer i nastavite kuhati 3 – 5 minuta dok ne bude kao sirup. Izlijte u zasebnu posudu i držite na toplom.
  • 5 Vratite patku u tepsiju i premažite je polovinom pripremljene ocakline. Pecite na 180°C oko 5 minuta pa premažite patku preostalom ocaklinom. Pecite još 20 minuta. Pojačajte vatru na 240°C i pecite još 5 minuta.
  • 6 Patku izvadite iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite neka stoji 20 minuta.
  • 7 Za umak od jabuka: Na zagrijanom ulju popecite nasjeckanu ljutiku oko 5 minuta. Dodajte šećer preko luka i pirjajte uz miješanje još 5 minuta. Umiješajte ocat i oguljene i narezane jabuke. Pokriveno pirjajte oko 8 minuta, dodajte temeljac i zatim sve usitnite dok ne dobijete fini umak.

Savjet

Temeljac možete pripremiti i od iznutrica patke.

Posluživanje

Glaziranu patku narežite pa poslužite s umakom od jabuka.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 69 9 9
Kalcij mg 46 5 5
Kalij mg 367 10 10
Niacin mg 1 7 5
Vitamin E mg 2 9 9
Vitamin D μg 5 3 3
Vitamin A μg 48 1 1
Sol g 8.66 0 0
Bjelančevine g 118 - -
Vlakna g 2 - -
Ugljikohidrati g 49 - -
Masti g 15 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke