Meni Search

Gladan kao vuk

Govedina s lukom

Janjetina s medom od kadulje
Svinjski medaljoni s kestenima
Ramstek s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Meso u woku na indonezijski način
Puretina s jabukom iz pećnice
Odresci s umakom od kupina
Medeni teleći kotleti
Harrisa janjetina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje u tavi
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Patka s mlincima
Skandinavske rolice s cimetom
Janjetina s bižima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pašticada s njokima
Povrtni lonac
Tuna burger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantni gulaš
Španjolski migas s bundevom
Vratina s roštilja
Vegetarijanski čips
Slatko twist pile
Fino varivo v loncu
Sočna Wellington pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski gulaš
Slatki lungić
Ciganski odrezak
Svinjski kotleti s povrćem
Odresci u paketiću
Fish&Chips u tortilji
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kotlovina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni BBQ burgeri
Quiche od bundeve, sira i luka
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Punjena pečenka u vinu
Pureći hamburger
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Biftek rolice
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tortilje pikant
Pureća rolada s mlincima
Fino začinjena piletina
Pileća prsa s crnim tartufom
Piletina u pivu
Piletina u egzotičnom umaku
Hrenovke u panceti
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
Mesne okruglice u umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Gorički povrtni lonac
Neobične punjene paprike
Pileća prsa iz pećnice
Sočna rebarca
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s tikvicama
Krumpiri u kaputiću od pancete
Obojeni hamburger
Mesna rolada u tijestu
Varivo od kelja i teletine
Macho hamburger
Polpete od oslića
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća krilca s roštilja
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kuhana govedina s umakom od hrena
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s nadjevom od ajvara
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke