Meni Search

Okrećem novi list

Govedina s lukom

Savici sa špinatom i satricom od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočna aromatična torta
Rosti
Polpete od slanutka s kurkumom
Palačinke s nadjevom od riže
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice u umaku
Caponata alla Podravka
Salata s mora
Kuglice od riže i svježeg sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Lignje punjene crvenim radićem
Piletina s pistacijama
Pohana skuta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s neobičnim preljevom
Grčka seljačka salata
Pileći bataci s umakom od luka
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Crveno ljetno varivo
Zlatna piletina
Male teleće pitice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Čudotvorni čaj za detoks
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranski špageti
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prežgana juha
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Belgija - Salade Liégeoise
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pileća prsa iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Kozice s rižom
Zabavni kineski ravioli
Španjolski migas s bundevom
Salata od tune i povrća
Cous-cous s povrćem
Sočna rebarca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Raskošna ljetna tava
Pohani tofu s povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Žuti medaljoni
Povrtni ražnjići
Mirisni prilog iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Papreni tart s marelicama
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Grill povrće na salatu
Zimski punč
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prilog od prokulica
Sočna pureća rolada
Juha od cvjetače i camemberta
Velika Britanija - Pastirska pita
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto na španjolski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto tortice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Oslić s maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od pečene rotkvice sa medom
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Empanade s pestom
Mini lazanje
Rižoto s tunom
Janjetina na padelu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohane paprike
Rolice od blitve
Rižini ravioli s mozzarellom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Zapečena ricotta
Čarobni štapići
Mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Popečci od bulgura s umakom
Uskršnja šunka na zabavan način
Ljubavne šurlice
Rolice od soma
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna Wellington pečenka
Vegetina enchilada
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke