Meni Search

Lagana depra

Govedina s lukom

Tjestenina u finom umaku
Riblja juha s Malte
Svinjski gulaš
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Dalmatinska simfonija
Crveno ljetno varivo
Salata od quinoe i povrća
Slatki lungić
Rajčica s kukuruzom
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s acetom balsamicom
Povrtni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Juha od gljiva
Pohana skuta
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lazanje u tavi
Fino varivo v loncu
Voćna salata s piletinom
Pohani zamotuljci
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Palamida s čilijem i mangom
Ciganski odrezak
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od rikule i račića
Grdobina u pikantnoj šalši
Juha od bundeve s jabukom
Meksička party salata
Empanade s pestom
Prežgana juha
Dječje lazanje
Povrtni lonac
Punjene tikve
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Piletina u finom mediteranskom umaku
Špinatova juha s feta sirom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Pečena janjetina s bademima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Zimski punč
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskave tortice od krumpira
Biftek rolice
Polupunjene paprike
Dagnje na buzaru
Hrenovke u panceti
Sočna aromatična torta
Riža s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhana govedina s umakom od hrena
Palačinke s nadjevom od riže
Pohane paprike
Finska - Juha s lososom
Uskršnja šunka na zabavan način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pita s crnim pivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s neobičnim preljevom
Marinirano svinjsko pečenje
Popečci od bulgura s umakom
Piletina sa šafranom
Teriyaki piletina
Salata od tune i krastavaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći štapići u ketchupu
Rižoto s tunom
Piletina s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranska rapsodija
Zapečeni poriluk
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ Steak & chips
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Šampinjoni u palačinki
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sunčani užitak mediterana
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lungić u sendviču
File steak na povrću
Piletina s mascarponeom
Španjolski migas s bundevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti na kineski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Salata sa skutom
Dip od južnog voća
Zabavni kineski ravioli
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Grčka seljačka salata
Blagdanski rižoto s bakalarom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od lososa
Umak od limete (Molho de limao)
Rosti
Senf s paprikama
Rižoto na španjolski način
Kineska juha s račićima i gljivama
Hrskava pileća krilca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s pirjanim povrćem
Slasni BBQ burgeri
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata s okruglicama od sira
Caponata alla Podravka
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina s pistacijama
Singapurski ljuti omlet
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisni prilog iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Piletina na tajlandski način
Juha od kelja sa sirom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Švicarska juha sa sirom
Rebarca s grilla
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća krilca s Coca-Colom
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke