Meni Search

Lagana depra

Govedina s lukom

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od quinoe i povrća
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rajčica s kukuruzom
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisni prilog iz pećnice
Dip od južnog voća
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Rižoto tortice
Odresci u umaku s češnjakom
Slasni BBQ burgeri
Špageti na kineski način
Svinjski gulaš
Juha od kelja sa sirom
Teletina s pirjanim povrćem
Rižoto na španjolski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od bulgura s umakom
File steak na povrću
Švicarska juha sa sirom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Salata s neobičnim preljevom
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riža s tunom
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od gljiva
Zabavni kineski ravioli
Sočna aromatična torta
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Grčka seljačka salata
Sunčani užitak mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Pileći štapići u ketchupu
Caponata alla Podravka
Pečena janjetina s bademima
Marokanska salata s cous-cousom
Pohane paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s okruglicama od sira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slatki lungić
Fina pikantna piletina
Singapurski ljuti omlet
Glazirana patka s umakom od jabuka
Grill pirjana piletina s roštilja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Voćna salata s piletinom
Punjene tikve
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Hrskava pileća krilca
Empanade s pestom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Teriyaki piletina
BBQ Steak & chips
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Rižoto s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina s povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Senf s paprikama
Dalmatinska simfonija
Voćna juha od višanja
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Riblja juha s Malte
Tjestenina u finom umaku
Finska - Juha s lososom
Marinirano svinjsko pečenje
Piletina s mascarponeom
Pileća krilca s Coca-Colom
Dagnje na buzaru
Uskršnja šunka na zabavan način
Špageti s acetom balsamicom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ciganski odrezak
Hrenovke u panceti
Piletina Kiev
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Hrskave tortice od krumpira
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Dječje lazanje
Biftek rolice
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Mladi krumpir s ajvarom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Prežgana juha
Pileća prsa iz pećnice
Zimski punč
Juha od rikule i račića
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Špinatova juha s feta sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Polupunjene paprike
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Fino varivo v loncu
Nadjevene lignje
Piletina s pistacijama
Salata sa skutom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Mediteranska rapsodija
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pita s crnim pivom
Rebarca s grilla
Blagdanski rižoto s bakalarom
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Palačinke s nadjevom od riže
Meksička party salata
Svinjski file s povrćem
Lazanje u tavi
Pohani zamotuljci
Palamida s čilijem i mangom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni poriluk
Piletina u finom mediteranskom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke