Meni Search

Lagana depra

Govedina s lukom

Tjestenina u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od bundeve s jabukom
Riba u bijelom umaku
Finska - Juha s lososom
Riža s tunom
Zabavni kineski ravioli
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Voćna juha od višanja
Juha od kelja sa sirom
Voćna salata s piletinom
Grčka seljačka salata
Lazanje u tavi
Nadjevene lignje
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohani tofu s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Fino varivo v loncu
Pečena piletina s limunom
Švicarska juha sa sirom
Sunčani užitak mediterana
Bugarska pita od krumpira
Marinirano svinjsko pečenje
Tjestenina fuži s tartufima
Povrtni lonac
Ciganski odrezak
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Piletina s pistacijama
Salata sa skutom
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slatki lungić
Sočna aromatična torta
Dalmatinska simfonija
Uskršnja šunka na zabavan način
Salata s okruglicama od sira
Juha od rikule i račića
Pohane paprike
Svinjski gulaš
Prežgana juha
Salata s neobičnim preljevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina u finom mediteranskom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina na tajlandski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dagnje na buzaru
Rebarca s grilla
Španjolski migas s bundevom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riblja juha s Malte
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mediteranska rapsodija
Popečci od bulgura s umakom
Biftek rolice
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Crveno ljetno varivo
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
File steak na povrću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
BBQ Steak & chips
Pohana skuta
Hrskave tortice od krumpira
Rosti
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani zamotuljci
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Pileći štapići u ketchupu
Osvježavajuća juha od krastavaca
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ražnjići od lososa
Špinatova juha s feta sirom
Povrtni ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto tortice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s mascarponeom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Singapurski ljuti omlet
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata od quinoe i povrća
Salata od tune i krastavaca
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Špageti na kineski način
Špageti s acetom balsamicom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Polupunjene paprike
Punjene tikve
Juha od gljiva
Pita s crnim pivom
Rižoto s tunom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pečena janjetina s bademima
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Hrenovke u panceti
Zapečeni poriluk
Cous-cous s povrćem
Lungić u sendviču
Caponata alla Podravka
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s pirjanim povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Grill pirjana piletina s roštilja
Dip od južnog voća
Lungić s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mladi krumpir s ajvarom
Empanade s pestom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Rižoto na španjolski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina Kiev
Senf s paprikama
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke