Meni Search

Lagana depra

Govedina s lukom

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Slatki lungić
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mediteranska rapsodija
Piletina s mascarponeom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rosti
Pohani zamotuljci
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski gulaš
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Ciganski odrezak
Pečena janjetina s bademima
Piletina sa šafranom
Salata s okruglicama od sira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata sa skutom
Caponata alla Podravka
Teriyaki piletina
Bugarska pita od krumpira
Dip od južnog voća
Singapurski ljuti omlet
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Biftek rolice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Senf s paprikama
Hrskava pileća krilca
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Juha od rikule i račića
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kineska juha s račićima i gljivama
Blagdanski rižoto s bakalarom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Cous-cous s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Rižoto tortice
Špinatova juha s feta sirom
Riža s tunom
Dagnje na buzaru
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Dalmatinska simfonija
Meksička party salata
Crveno ljetno varivo
Piletina s pistacijama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjene tikve
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Pileći štapići u ketchupu
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata s neobičnim preljevom
Svinjski file s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Marokanska salata s cous-cousom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slasni BBQ burgeri
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od bulgura s umakom
Rebarca s grilla
Piletina Kiev
Španjolski migas s bundevom
Salata od quinoe i povrća
Lazanje u tavi
Palačinke s nadjevom od riže
Rajčica s kukuruzom
Prežgana juha
Pita s crnim pivom
Pohana skuta
Piletina na tajlandski način
Hrenovke u panceti
Tjestenina u finom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
File steak na povrću
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Povrtni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Nadjevene lignje
Teletina s pirjanim povrćem
Grill vratina u sendviču
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Osvježavajuća juha od krastavaca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s acetom balsamicom
Pileća krilca s Coca-Colom
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Fina pikantna piletina
Empanade s pestom
Povrtni lonac
Tjestenina fuži s tartufima
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sunčani užitak mediterana
Rižoto na španjolski način
BBQ Steak & chips
Švicarska juha sa sirom
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina s povrćem
Lungić u sendviču
Hrskave tortice od krumpira
Špageti na kineski način
Marinirano svinjsko pečenje
Mladi krumpir s ajvarom
Lungić s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Juha od bundeve s jabukom
Dječje lazanje
Salata od tune i krastavaca
Grčka seljačka salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Riblja juha s Malte
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna aromatična torta
BBQ svinjska rebarca u foliji
Palamida s čilijem i mangom
Uskršnja šunka na zabavan način
Finska - Juha s lososom
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice
Zapečeni poriluk
Zabavni kineski ravioli
Umak od limete (Molho de limao)
Ražnjići od lososa
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Voćna salata s piletinom
Fino varivo v loncu
Rižoto s tunom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Čarobna ljetna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ba jiao, Baat gork na kineskom znači “osam kutova”, a opisuje zvjezdasti anis. I dok se u Europi njegova slatka i mirisna aroma najviše koristi u pripremi slastica, u Kini daje osobitost mesnim jelima.

Sastojci

200 g govedine
2 velika luka
50 ml vode
4 žličice Gussnela Dolcela
1 žlica sojina umaka
2 žličice Vegete
1 zvjezdica anisa
50 ml ulja
1 žličica sezamova ulja

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 2 osobe40 min

  • 1 Govedinu narezanu na tanke rezance uvaljajte u dvije žličice Gussnela, pokapajte sojinim umakom i ostavite neka odstoji barem pola sata.
  • 2 U šalici razmutite u vodi žličicu Vegetu i preostali Gussnel.
  • 3 Meso popecite na ulju i pospite ga žličicom Vegete. Izvadite meso, a višak masnoće odlijte.
  • 4 Na oprilike 2 žlice ulja okrenite anis, dodajte luk narezan na tanke ploške i kratko ga popecite.
  • 5 Dodajte meso i promiješajte ga nekoliko puta. Prelijte sve mješavinom Vegete i Gussnela te još kratko prokuhajte.
  • 6 Na kraju dodajte sezamovo ulje.

Savjet

Za pikantniji okus ovog jela možete dodati bijeli papar ili čili u prahu.

Posluživanje

Uz govedinu s lukom poslužite rižu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 37 12 9
Fosfor mg 259 32 32
Kalij mg 518 14 14
Niacin mg 9 64 45
Vitamin C mg 4 5 4
Vitamin D μg 12 6 6
Vitamin A μg 3 0 0
Sol g 3.72 0 0
Bjelančevine g 30 - -
Vlakna g 1 - -
Ugljikohidrati g 11 - -
Masti g 8 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke