Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Hrskava pileća krilca
Okruglice u umaku od rajčice
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Irska janjetina
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lazanje s lignjama
Proljetna janjetina
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s ribom
Popečci od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Račići na posteljici od povrća
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Zlatna piletina
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Lignje s povrćem i smokvama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ossobuco
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni lonac
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Fina pikantna piletina
Prežgana juha
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke