Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Turske pizze
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Fini gulaš od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s manistrom u škartocu
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Sendvič s avokadom
Pirjani kunić
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Salata od liganja
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Ražnjići od lososa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Aromatizirani kruh
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina sa šafranom
Kroketi od piletine
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetna janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Špageti s ribom
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Rolice od blitve
Mirisna pečenka
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teleći odresci u umaku od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Ossobuco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Povrtni lonac
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Piletina Kiev
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Lagana sarma
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Piletina na kijevski način
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Pogača sa sardinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke