Meni Search

Ful nabrijana

Govedina s pireom i umakom od rajčice

Tjestenina fuži s tartufima
Okruglice u umaku od rajčice
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Račići na posteljici od povrća
Teleći odresci u umaku od višanja
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Odresci od morskog psa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Krem juha od tikvica
Riba u bijelom umaku
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Špageti s ribom
Šampinjoni u palačinki
Manastirski đuveč
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kunić na bijelo
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini lazanje
Aromatizirani kruh
Umak od limete (Molho de limao)
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Brancinovo oko
Fish&Chips u tortilji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Marinirana piletina s roštilja
Salata s mora
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Ljetni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Turske pizze
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Kobasica u pivu i pecivu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Delikatesna junetina na češki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Piletina Kiev
Vege odresci s marinadom
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lungić s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Povrtni pire s prosenom kašom i finom govedinom ponuda je kakvu bi si svatko poželio na svome tanjuru, a s umakom od rajčice postat će to zaista zanosan okus.

Sastojci

800 g goveđih obraza
2 žlice Vegete
Majčina dušica
200 g Prosene kaše Podravka
200 g Sjeckane rajčice Podravka
200 g žute mrkve
200 g narančaste mrkve
200 g korijena peršina
30 g češnjaka
30 g listova peršina
50 ml maslinova ulja
150 g maslaca
Crni mljeveni papar Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Goveđe obraze pospite Vegetom, popaprite, dodajte majčinu dušicu pa sve dobro utrljajte u meso. Goveđe obraze dobro omotajte prozirnom folijom.
  • 2 Ovako pripremljene odreske stavite u parnu pećnicu zagrijanu na 80 °C 10 sati ili kuhajte na vrlo laganoj temperaturi oko 3 sata.
  • 3 Za to vrijeme pripremite prilog. U tavi rastopite maslac pa na njega dodajte u jednu tavu ploškice mrkve, u drugu celera, a u treću žute mrkve.
  • 4 Povrće popecite, podlijte s malo vode i kuhajte da omekša.
  • 5 U kipuću vodu dodajte prosenu kašu, promiješajte i kuhajte 10-15 minuta da omekša.
  • 6 Za umak od rajčice u posebnu tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i peršin, kratko popecite pa dodajte sjeckanu rajčicu.
  • 7 Promiješajte i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte žličicu Vegete i još kratko prokuhajte da se sve poveže.
  • 8 Kuhano povrće usitnite u pire, a kuhanoj prosenoj kaši dodajte maslac.

Savjet

Goveđi obrazi koji se kuhaju čvrsto omotani u prozirnu foliju zadržat će sve svoje sokove, pa će biti sočniji i ukusniji.

Posluživanje

Na tanjur za posluživanje stavite prosenu kašu. Od pirea od povrća napravite žličnjake, složite na tanjur do prosene kaše, dodajte malo umaka od rajčice, narezane goveđe obraze i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke