Meni Search

Okrećem novi list

Goveđa rebarca sa zeljem

Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Žuti medaljoni
Rižoto tortice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljubavne šurlice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Njemačka - Jetrica s jabukama
Brusketa s avokadom
Pohana skuta
Čarobni štapići
Salata od tune i povrća
Špageti na kineski način
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Marokanska salata s cous-cousom
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Španjolski migas s bundevom
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Kuglice od riže i svježeg sira
Mediteranski špageti
Oslić s maslinama
Grill povrće na salatu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ražnjići od lososa
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Raskošna ljetna tava
Govedina s lukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Pileći gulaš
Empanade s pestom
Mirisni prilog iz pećnice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zimski punč
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileća prsa iz pećnice
Pohane paprike
Lignje i tikvice na štapiću
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetina enchilada
Rižoto s tunom
Čudotvorni čaj za detoks
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od cvjetače
Popečci od bulgura s umakom
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Mesne okruglice u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Savici sa špinatom i satricom od sira
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pirjani kunić
Palačinke s nadjevom od riže
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s mora
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od quinoe i povrća
Kineska juha s račićima i gljivama
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Rosti
Juha od cvjetače i camemberta
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Belgija - Salade Liégeoise
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Cous-cous s povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polpete od slanutka s kurkumom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Polupunjene paprike
Zlatna piletina
Crveno ljetno varivo
Sočna pureća rolada
Juha od bundeve s jabukom
Vege odresci s marinadom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje na šumskom rižotu
Papreni tart s marelicama
Rolice od soma
Uzbudljivi kolač od blitve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Male teleće pitice
Fina pikantna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kozice s rižom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Salata u košaricama od parmezana
Voćna juha od višanja
Sočna Wellington pečenka
Salata s neobičnim preljevom
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke