Meni Search

Superman

Goveđa rebarca sa zeljem

Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje na šumskom rižotu
Riba u škartocu
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mljevenim mesom
Pileći gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti na kineski način
Pileća prsa iz pećnice
Koprivnički odojak
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
Brusketa s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Manastirski đuveč
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pašticada s njokima
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Dječje lazanje
Pizza sirni jastučići
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Bruskete od cvjetače
Tjestenina u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjevene lignje
Hrskavi trokuti
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Rebarca s graškom
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rebarca s grilla
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pureća rolada
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Zlatna piletina
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani tofu s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Dip od južnog voća
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Sočna pureća rolada
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tuna burger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina s mascarponeom
Mesne okruglice na ražnjiću
Rezanci s krušnim mrvicama
Macho hamburger
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Slatka patka
Svinjski gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s grila
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Ljetni lungić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek i salata s roštilja
Pohani zamotuljci
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Piletina s nadjevom od ajvara
Fish&Chips u tortilji
Piletina s kozjim sirom
Kokošja juha s požirakima
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Piletina u pivu
BBQ cheeseburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke