Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Energetske kuglice s kurkumom
Finska - Juha s lososom
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Obojeni hamburger
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Rezanci s krušnim mrvicama
Srneći file na salatu
Bruskete od cvjetače
Bouillabaisse
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočni pureći ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od cvjetače
Kroketi od piletine
Špageti mediteraneo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mirisna pureća rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Tuna burger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Teriyaki piletina
Pohani zamotuljci
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Jabučni krumpirići s cimetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Meksička party salata
Dječje lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ljetni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bakalar s krumpirom
Rebarca s graškom
Punjena teleća prsa
Svinjski file s grila
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Ljetni lungić
Mini lazanje
Pureća rolada s mlincima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižini ravioli s mozzarellom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Brownie s kajenskim paprom
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Bruskete s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Slatka patka
Salata s mljevenim mesom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kunić na bijelo
Svinjski gulaš
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Gulaš od oslića i povrća
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice na ražnjiću
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Lignji po gosposki
Špageti na kineski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Marinirane srdele
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina u aromatičnom omotaču
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Hrskavo pečeno pile
Roštilj s umakom Romesco
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Piletina u pivu
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Male teleće pitice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Brudet
Riblji ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke