Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s dagnjama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u aromatičnom omotaču
Tuna burger
Rebarca s graškom
Slatka patka
Sočna pureća rolada
Meksička party salata
Bakalar s krumpirom
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Lungić s toplom salatom od šparoga
Gulaš od oslića i povrća
Mini shepherd's pie
Srneći file na salatu
Brusketa s avokadom
Kuglice od riže i svježeg sira
Fish&Chips u tortilji
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
BBQ cheeseburger
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina na padelu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Manastirski đuveč
Pohani zamotuljci
Pileći gulaš
Bugarska pita od krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti mediteraneo
Pogača sa sardinom
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bruskete od cvjetače
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Energetske kuglice s kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mirisna pureća rolada
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mljevenim mesom
Velika Britanija - Pastirska pita
Rižoto s tri vrste gljiva
Svinjski file s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Skandinavske rolice s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi trokuti
Rezanci s krušnim mrvicama
Bruskete s povrćem
Brudet
Brownie s kajenskim paprom
Finska - Juha s lososom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Bouillabaisse
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Popečci od cvjetače
Teriyaki piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Riba u škartocu
Riblji ražnjići
Brancinovo oko
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirane srdele
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s grila
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci u umaku s češnjakom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći bataci s umakom od luka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dječje lazanje
Ramstek s povrćem
Lazanje u tavi
Špageti na kineski način
Piletina sa šafranom
Male teleće pitice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke