Meni Search

Superwoman

Goveđa rebarca sa zeljem

Mirisna pureća rolada
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Hrskavo pečeno pile
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dip od južnog voća
Skandinavske rolice s cimetom
Špageti na kineski način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Brancinovo oko
Odresci s umakom od kupina
BBQ cheeseburger
Meksička party salata
Slatka patka
Rižini ravioli s mozzarellom
Riba u škartocu
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Bruskete od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Dječje lazanje
Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Roštilj s umakom Romesco
Bouillabaisse
Male teleće pitice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuglice od riže i svježeg sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Hrskavi trokuti
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Rižoto s dagnjama
Finska - Juha s lososom
Tjestenina fuži s tartufima
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza sirni jastučići
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni lungić
Špageti mediteraneo
Proljetna janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kroketi od piletine
Piletina u aromatičnom omotaču
Orada s krumpirom i mladim lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Ramsteak u seksi umaku
Brudet
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Mini shepherd's pie
Bruskete s povrćem
Bakalar s krumpirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Cous-cous s povrćem
Teriyaki piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Rižoto s tri vrste gljiva
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Popečci od cvjetače
Gulaš od oslića i povrća
Svinjski gulaš
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Zlatna piletina
Piletina s mascarponeom
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Punjena teleća prsa
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina s medom od kadulje
Odresci u umaku s češnjakom
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Pileći bataci s umakom od luka
Riblji ražnjići
Hrskava pileća krilca
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Tuna burger
Pašticada voli penne a ti mene
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Manastirski đuveč
Srneći file na salatu
Pohani zamotuljci
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignji po gosposki
Pileći gulaš
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečena rebarca premazana s medom ili javorovim sirupom s kiselim kupusom i feferonima idealno su jelo za hladne dane.

Sastojci

1,6 kg goveđih rebrica u komadu
2 Vegeta marinade s češnjakom
3 žlice ulja
800 g kiselog kupusa
1 Goveđa kocka Podravka
25 ml ulja
2 lista Lovora Podravka
2 Feferona ljuta Podravka
Sol
Crni papar mljeveni Podravka

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe180 min

  • 1 Goveđa rebarca dobro premažite Vegeta marinadom i prelijte uljem. Potpuno ih zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u lim za pečenje. Pustite neka odstoje 30-ak minuta, pa pecite 2 sata i 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 160 °C.
  • 2 Dok se rebarca peku, operite kupus i kuhajte ga oko 40 minuta u kipućoj vodi s goveđom kockom.
  • 3 Kuhani kupus dobro ocijedite, dodajte mu ulje, lovorov list, nasjeckane feferone, malo soli i papra te promiješajte.
  • 4 Uklonite foliju s rebarca, vratite ih u lim za pečenje, a po njima rasporedite kupus. Vratite u pećnicu i pecite još 15 – 20 minuta.

Savjet

Rebarca prije pečenja možete premazati i s malo meda ili javorova sirupa.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 342.22 43 43
Kalcij mg 83.52 8 8
Kalij mg 1071.92 29 29
Pantotenska kiselina mg 1.65 24 24
Niacin mg 16.05 115 80
Vitamin D μg 32 16 16
Vitamin A μg 29 1 1
Sol g 0.15 0 0
Vlakna g 1.15 - -
Ugljikohidrati g 55.32 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 8.75 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 22.23 - -
- zasićene masne kiseline g 19.53 - -
Masti g 55.27 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke