Meni Search

Na izmaku snaga

Grčka seljačka salata

Prežgana juha
Vratina s roštilja
Piletina na tajlandski način
Energetske kuglice s kurkumom
Dalmatinske polpete
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Juha od rikule i račića
Krumpir u košuljici
Zapečena ricotta
Pečena piletina s limunom
Riba u bijelom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ražnjići od lososa
Čarobni štapići
Male teleće pitice
Salata od liganja
Rosti
Sočna pureća rolada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Papreni tart s marelicama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Špageti s pistacijama
Švicarska juha sa sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Kotleti u pivskom umaku
Caponata alla Podravka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rajčica s kukuruzom
Pileća krilca s Coca-Colom
Riža s tunom
Srneći file na salatu
Polupunjene paprike
Cipar - Lungić na ciparski
Vegetina enchilada
Voćna juha od višanja
Piletina s kozjim sirom
Hladna juha od avokada
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Slatki lungić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Palamida s čilijem i mangom
Pileći štapići u ketchupu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rižoto s tunom
Empanade s pestom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna aromatična torta
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tjestenina u finom umaku
Prilog od prokulica
Svinjska jetrica u umaku
Salata sa skutom
Fiš paprikaš
Kobasica u pivu i pecivu
Mesna rolada u tijestu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jakobove kapice s umakom
Rižoto na španjolski način
Sočni pureći ražnjići
Salata od tune i krastavaca
Pohani zamotuljci
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Gulaš od gljiva
Pureći hamburger
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina mediterana
Pohane paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Varijacije na temu grčke salate su nebrojene, a upustite li se u pripremu prema ovom receptu, nećete se prevariti. Salata je izvrsna nadopuna jelu, ali može biti i samostalnim obrokom za vrijeme ljetnih vrućina.

Sastojci

500 g rajčice
250 g krastavaca
150 g luka
300 g zelene paprike
50 g Crne masline Podravka
200 g feta sira
Za salatni preljev:
5 žlica maslinova ulja
2 žlice vinskog octa
1/2 žličice Vegeta Maestro origana
1 žličica Vegete

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Rajčice i krastavac operite, luk očistite i sve narežite na ploške.
  • 2 Paprike operite i narežite na trakice, feta sir na kockice, a masline na četvrtine.
  • 3 Začinite mješavinom maslinova ulja i octa, pospite origanom i Vegetom pa sve dobro izmiješajte.

Savjet

Salatu začinite neposredno prije posluživanja.

Posluživanje

Ovu ukusnu salatu možete poslužiti kao samostalan mali obrok ili uz ribu i meso s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 169.89 21 21
Kalcij mg 125.94 13 13
Kalij mg 427.2 12 12
Vitamin C mg 64.21 86 71
Vitamin E mg 3.85 17 17
Vitamin D μg 3.01 2 2
Vitamin A μg 1405.25 35 28
Sol g 1.6 0 0
Bjelančevine g 8.9 - -
Vlakna g 2.78 - -
Ugljikohidrati g 12.01 - -
Masti g 22.53 - -

Podijeli s prijateljima