Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni lonac
Miješani grill
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prežgana juha
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjski file s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Popečci od tikvica
Brancinovo oko
Salata s mora
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Vege odresci s marinadom
Umak od limete (Molho de limao)
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Irska janjetina
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Fileti lososa u finom umaku
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Delikatesna junetina na češki
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Roštilj s umakom Romesco
Grickalica slanutak iz pećnice
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Turske pizze
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski špageti
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Okruglice u umaku od rajčice
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina laganini
Rolice od blitve
Odresci u umaku s češnjakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hlebinska i pretepena juha
Viška pogača
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke