Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Sočna pureća rolada
Račići na posteljici od povrća
Kaštelanski makaruni
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pirjani kunić
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Meksička party salata
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Sendvič s avokadom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grdobina u pikantnoj šalši
Popečci od tikvica
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Proljetno meso i povrće iz woka
Lazanje s lignjama
Mediteranski kruščić s lovorom
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s mora
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Viška pogača
Brancinovo oko
Mini lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci u umaku s češnjakom
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Fina pikantna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Salata od liganja
Rezanci s krušnim mrvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina sa šafranom
Urbana pola
Umak od limete (Molho de limao)
Janjetina s medom od kadulje
Mini shepherd's pie
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Lungić s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić u sendviču
Kobasica u pivu i pecivu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pogača sa sardinom
Turske pizze
Vege odresci s marinadom
Lignje s manistrom u škartocu
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina laganini
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke