Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina s povrćem

Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Lignje s manistrom u škartocu
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Salata s mora
Odresci u umaku s češnjakom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Irska janjetina
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Urbana pola
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini shepherd's pie
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s povrćem
Lungić u sendviču
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Ossobuco
Blagdanska rolada
Sočna rebarca
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina na kijevski način
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Čarobna ljetna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Hlebinska i pretepena juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Okruglice u umaku od rajčice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite ribu kojoj se veseli svaki ribar pri ulovu, narežite je na medaljone i umotajte pancetom pa poslužite s palentom, šampinjonima, povrćem i sirom i s tako stvorenom paletom raznolikog priloga uživajte u bogatstvu okusa.

Sastojci

800 g repa grdobine
Crni papar u zrnu Podravka
1 žlica Vegete
1 limun
150 g Pancete Podravka narezane na trake
150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g tikvice
250 g patlidžana
150 g šampinjona (većih)
300 g Kukuruzne krupice Podravka
100 g mozzarelle
sol

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe35 min

  • 1 Grdobinu izfiletirajte, pa narežite na medaljone, popaprite, pospite s Vegetom te nakapajte limunovim sokom.
  • 2 Svaki medaljon umotajte 1 trakom pancete.
  • 3 Lagano ih prelijte maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju, a dotle narežite tikvice i patlidžane na ploške, a šampinjonima odvojite peteljke.
  • 4 U namašćeni kalup do pola izlijte pripremljenu palentu, zatim po sredini posložite štapiće mozzarelle pa izlijte ostatak palente, poravnajte i ostavite da se hladi.
  • 5 U tavi popecite sa obje strane grdobinu, a zatim i narezano povrće.

Savjet

Uz grdobinu možete umjesto popečenog povrća i palente poslužiti pečeni krumpir. 

Posluživanje

Ribu poslužite uz popečeno povrće i narezanu palentu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 662.67 83 83
Kalcij mg 259.23 26 26
Kalij mg 1632.52 44 44
Pantotenska kiselina mg 4.57 65 65
Niacin mg 29.89 213 149
Vitamin D μg 511.8 256 256
Vitamin A μg 511.52 13 10
Sol g 3.5 0 0
Bjelančevine g 59.65 - -
Vlakna g 9.57 - -
Ugljikohidrati g 69.16 - -
Masti g 73.88 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke