Meni Search

Fitness freak

Grdobina u pikantnoj šalši

Ljubavne šurlice
Riblja juha s Malte
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Brancinovo oko
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Rolice od blitve
Kozice s rižom
Lignje na šumskom rižotu
Prilog od prokulica
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski grill
Dip od južnog voća
Brzi detoks doručak
Salata s mora
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Pikantne grickalice
Zapečena ricotta
Teriyaki piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Beskvasne calzone
Kokošja juha s požirakima
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Kineska juha s račićima i gljivama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Marinirana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Oslić s maslinama
Tjestenina mediterana
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata sa skutom
Mirisni prilog iz pećnice
Nadjevene lignje
Juha od kelja sa sirom
Polupunjene paprike
Raskošna ljetna tava
Ražnjići od lososa
Zelena torta
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bruskete s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Brzo jelo od teletine i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Energetske kuglice s kurkumom
Salata s okruglicama od sira
Uzbudljivi kolač od blitve
Vol-au-vent s gljivama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Grčka seljačka salata
Finska - Juha s lososom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjeni filet brancina
Juha od bundeve s jabukom
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Cartoccio od bijele ribe
Orada s krumpirom i mladim lukom
Osvježavajući smoothie
Brusketa s avokadom
Salata s neobičnim preljevom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Palamida s čilijem i mangom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Popečci od bulgura s umakom
Rižoto na španjolski način
Salata od tune i povrća
Topla salata barba Frane
Salata od quinoe i povrća
Pita s crnim pivom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Bruskete od cvjetače
Mediteranska rapsodija
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rižoto s tunom
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata od liganja
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mediteranski špageti
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetna pileća salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ljetni lungić
Grill povrće na salatu
Čarobna ljetna piletina
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Čudotvorni čaj za detoks
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke