Meni Search

Ful nabrijana

Grdobina u pikantnoj šalši

Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sendvič s avokadom
Kunić na bijelo
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Piletina na kijevski način
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisna pečenka
Pohani tofu s povrćem
Popečci od tikvica
Povrtni lonac
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Kroketi od piletine
Meso s repom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rolice od blitve
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Fini gulaš od gljiva
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Salata s mora
Vege odresci s marinadom
Špageti s ribom
Turske pizze
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Miješani grill
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meksička party salata
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Pizza s tunom
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Manastirski đuveč
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Šampinjoni u palačinki
Piletina laganini
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prežgana juha
Salata od liganja
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke