Meni Search

Fitness freak

Grdobina u pikantnoj šalši

Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Palamida s čilijem i mangom
Ljetna pileća salata
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Brzo jelo od teletine i povrća
Polupunjene paprike
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill povrće na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pita s crnim pivom
Lignje s povrćem i smokvama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata sa skutom
Salata od quinoe i povrća
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od bulgura s umakom
Riblja juha s Malte
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Grčka seljačka salata
Topla salata barba Frane
Tjestenina mediterana
Osvježavajući smoothie
Bruskete od cvjetače
Brzi detoks doručak
Mirisni prilog iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Povrtni ražnjići
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljubavne šurlice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Marinirana piletina s roštilja
Marokanska salata s cous-cousom
Bruskete s povrćem
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od kelja sa sirom
Fina pikantna piletina
Vol-au-vent s gljivama
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski grill
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s neobičnim preljevom
Zapečena ricotta
Dip od južnog voća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Caponata alla Podravka
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Čarobna ljetna piletina
Ljetni lungić
Krem juha od tikvica
Čudotvorni čaj za detoks
Kokošja juha s požirakima
Lignje na šumskom rižotu
Oslić s maslinama
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto s tunom
Roštilj s umakom Romesco
Crveno ljetno varivo
Prilog od prokulica
Cartoccio od bijele ribe
Juha od bundeve s jabukom
Teriyaki piletina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mediteranska rapsodija
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Beskvasne calzone
Rolice od blitve
Rižoto na španjolski način
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata s okruglicama od sira
Punjeni filet brancina
Špageti s acetom balsamicom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vege odresci s marinadom
Zelena torta
Cous-cous s povrćem
Kaštelanski makaruni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata od tune i povrća
Rižoto s tri vrste gljiva
Pikantne grickalice
Ljetni ražnjići
Popečci od tikvica
Kozice s rižom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Sočni pureći ražnjići
Finska - Juha s lososom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ražnjići od lososa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke