Meni Search

Fitness freak

Grdobina u pikantnoj šalši

Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u finom mediteranskom umaku
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Mediteranski grill
Topla salata barba Frane
Osvježavajuća juha od krastavaca
Ljetni lungić
Salata sa skutom
Prilog od prokulica
Lignje na šumskom rižotu
Energetske kuglice s kurkumom
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Brzo jelo od teletine i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Osvježavajući smoothie
Rižini ravioli s mozzarellom
Pita s crnim pivom
Brzi detoks doručak
Ljetni ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Salata od tune i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata s okruglicama od sira
Salata od quinoe i povrća
Povrtni ražnjići
Dip od južnog voća
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Mirisni prilog iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ljetna pileća salata
Kineska juha s račićima i gljivama
Caponata alla Podravka
Rižoto s tri vrste gljiva
Grčka seljačka salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina fuži s tartufima
Vol-au-vent s gljivama
Rižoto s tunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Crveno ljetno varivo
Zapečena ricotta
Raskošna ljetna tava
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Polpete od slanutka s kurkumom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od tikvica
Salata od liganja
Tjestenina mediterana
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata s mora
Palamida s čilijem i mangom
Čarobna ljetna piletina
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Brancinovo oko
Beskvasne calzone
Mediteranski špageti
Ljubavne šurlice
Bruskete s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Cartoccio od bijele ribe
Ražnjići od lososa
Grill povrće na salatu
Riblja juha s Malte
Vege odresci s marinadom
Mediteranska rapsodija
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Oslić s maslinama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Špageti s acetom balsamicom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Popečci od bulgura s umakom
Krem juha od tikvica
Teriyaki piletina
Zelena torta
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Cous-cous s povrćem
Pikantne grickalice
Juha od bundeve s jabukom
Juha od kelja sa sirom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Finska - Juha s lososom
Meksička party salata
Kozice s rižom
Nadjevene lignje
Kokošja juha s požirakima
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Punjeni filet brancina
Rižoto na španjolski način
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke