Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grdobina u pikantnoj šalši

Voćna juha od višanja
Rosti
Polupunjene paprike
Pileći štapići u ketchupu
Juha od rikule i račića
Popečci od bulgura s umakom
Palamida s čilijem i mangom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Sočni pureći ražnjići
Pohani zamotuljci
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Krumpir u košuljici
Rižoto s tunom
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Hrskava pileća krilca
Pureći hamburger
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grčka seljačka salata
Salata s mora
Crveno ljetno varivo
Piletina s kozjim sirom
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina na tajlandski način
Tjestenina u finom umaku
Salata sa skutom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjska jetrica u umaku
Prilog od prokulica
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečena ricotta
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Fiš paprikaš
Salata od tune i krastavaca
Riba u bijelom umaku
Pohane paprike
Rižoto na španjolski način
Salata od liganja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina mediterana
Rajčica s kukuruzom
Riža s tunom
Slatki lungić
Špageti s pistacijama
Špinatova juha s feta sirom
Senf s paprikama
Cipar - Lungić na ciparski
Jakobove kapice s umakom
Kotleti u pivskom umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Hladna juha od avokada
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća krilca s Coca-Colom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Gulaš od gljiva
Mesna rolada u tijestu
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina s nadjevom od ajvara
Dalmatinske polpete
Pašticada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima