Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grdobina u pikantnoj šalši

Špageti s pistacijama
Grill vratina u sendviču
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Juha od rikule i račića
Tjestenina u finom umaku
Polupunjene paprike
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Kobasica u pivu i pecivu
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
Jakobove kapice s umakom
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Mesna rolada u tijestu
Caponata alla Podravka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
Slatki lungić
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pohane paprike
Salata s mora
Prilog od prokulica
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto s tunom
Gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hladna juha od avokada
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Popečci od bulgura s umakom
Kotleti u pivskom umaku
Salata sa skutom
Palamida s čilijem i mangom
Krumpir u košuljici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od liganja
Pohani zamotuljci
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s kozjim sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rosti
Dalmatinske polpete
Pileći štapići u ketchupu
Voćna juha od višanja
Cipar - Lungić na ciparski
Riža s tunom
Pureći hamburger
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fiš paprikaš
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pašticada
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileća krilca s Coca-Colom
Riba u bijelom umaku
Grčka seljačka salata
Senf s paprikama
Špinatova juha s feta sirom
Male teleće pitice
Svinjski file s povrćem
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Srneći file na salatu
Zapečena ricotta
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Riba popržena do zlatnožute boje i pripremljena s pirjanom šalšom te poslužena uz kuhane rezance i ribanim sirom iznenadit će vas lijepom aromom.

Sastojci

400 g grdobine
1 Sjeckana rajčica Podravka
100 g luka
1 ljuta papričica
200 g širokih rezanaca
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žličica šećera
1 žlica svježeg bosiljka
2 žlice limunovog soka
1 žlica Vegete
50 g sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk do lijepe zlatnožute boje.
  • 2 Dodajte sitno nasjeckani češnjak, ljutu papričicu narezanu na tanke kolutiće i još kratko popržite.
  • 3 Dodajte sjeckanu rajčicu, šećer, sitno nasjeckani bosiljak i 1 žlicu Vegete. Pirjajte na laganoj vatri 15-20 minuta, po potrebi podlijevajući vodom.
  • 4 Dok se šalša pirja, skuhajte tijesto u blago posoljenoj vodi.
  • 5 Kuhane rezance ocijedite i pomiješajte s malo maslinova ulja.
  • 6 Grdobinu narežite na veće komade i stavite u tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje.
  • 7 Popržite do lijepe zlatnožute boje i stavite u šalšu da zajedno kratko prokuha.

Savjet

Grdobinu na početku nakapajte limunovim sokom jer će na taj način meso tijekom pečenja zadržati čvrstoću, a limun će dati i odličnu aromu jelu.

Posluživanje

Grdobinu poslužite uz kuhane rezance i pospite ribanim sirom.

Male tajne

Da biste bili ste sigurni da se riba neće raspasti, pokapajte ju prethodno limunom, pa će meso ribe zadržati čvrstoću, a samom jelu dati će svježu i odličnu aromu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 349.59 44 44
Kalcij mg 235.13 24 24
Kalij mg 757.05 20 20
Pantotenska kiselina mg 0.96 14 14
Niacin mg 13.44 96 67
Vitamin D μg 476.5 238 238
Vitamin A μg 1053.59 26 21
Sol g 2.6 0 0
Bjelančevine g 27.93 - -
Vlakna g 2.43 - -
Ugljikohidrati g 17.14 - -
Masti g 19.09 - -

Podijeli s prijateljima