Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić u sendviču
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Urbana pola
Janjetina na padelu
Pirjani kunić
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski špageti
Mini shepherd's pie
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Aromatizirani kruh
Nadjevene lignje
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Umak od limete (Molho de limao)
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Kunić na bijelo
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Rolice od blitve
Piletina sa šafranom
Viška pogača
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Salata s mora
Piletina Kiev
Povrtni lonac
Mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Lignje s povrćem i smokvama
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskava pileća krilca
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill povrće na salatu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Voćna juha od višanja
Meso s repom
Odresci od morskog psa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Brancinovo oko
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
Ossobuco
Pizza sirni jastučići
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Proljetno meso i povrće iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke