Meni Search

Ful nabrijana

Grickalica slanutak iz pećnice

Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje s povrćem i smokvama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Ossobuco
Blagdanska rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Roštilj s umakom Romesco
Kunić na bijelo
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od tikvica
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Voćna juha od višanja
Lazanje s lignjama
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Odresci od morskog psa
Meso s repom
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Marinirana piletina s roštilja
Lignje s manistrom u škartocu
Pileći bataci s umakom od luka
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rolice od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Nadjevene lignje
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lungić u sendviču
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ljetni ražnjići
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Turske pizze
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći savici u umaku od grejpa
Sendvič s avokadom
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Miješani grill
Hrskava pileća krilca
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Sočna rebarca
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Slanutak je odličan dodatak zdravom načinu prehrane zbog bogatog sadržaja proteina, ugljikohidrata, prehrambenih vlakana te određenih vitamina i minerala. Pomaže u snižavanju kolesterola, čuva srce i održava zdravu razinu šećera u krvi.

Sastojci

2 limenke Slanutka Podravka (480 g ocijeđene mase)
2 žlice maslinovog ulja
1.posip
1 žličica Vegeta Maestro slatke mljevene crvene paprike
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice soli
2.posip
1 žličica Vegeta Maestro dimljene paprike
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/2 žličice Vegeta Maestro kima
1/2 žličice soli
3.posip
1/2 žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
1/2 žličice Vegeta Maestro usitnjene majčine dušice
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro kajenskog papra
1/4 žličice Vegeta Maestro mljevenog đumbira
1/2 žličice soli

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe55 min

  • 1 Slanutak isperite i ocijedite te osušite na upijajućem papiru.
  • 2 Na lim za pečenje stavite papir i rasporedite slanutak u jednom sloju. Pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C dok ne postane hrskav.
  • 3 Zatim ga još vrućeg stavite u posudu, dodajte maslinovo ulje i promiješajte.
  • 4 Pripremite smjesu začina za posip ili 1/3 svakog. Slanutak pospite začinom i promiješajte (ili slanutak podijelite na tri dijela pa u svaki umiješajte drugi posip).

Savjet

Pečeni slanutak možete u hladnjaku držati dulje vrijeme.

Posluživanje

Poslužite kao grickalicu ili kao dodatak salatama (slanutak je bogat bjelančevinama).

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Kalcij mg 99.28 10 10
Kalij mg 611.92 17 17
Pantotenska kiselina mg 0.37 5 5
Vitamin A μg 0.28 0 0
Sol g 2190.84 91 91
Bjelančevine g 11.99 - -
Vlakna g 11.01 - -
Ugljikohidrati g 38.28 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 2.18 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 5.76 - -
- zasićene masne kiseline g 1.29 - -
Masti g 10.31 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke