Meni Search

Ful nabrijana

Grill oslić u aromatičnoj korici

Rolice od blitve
Hrskava pileća krilca
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Pizza s tunom
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Sočna rebarca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pogača sa sardinom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Grill vratina u sendviču
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Piletina na kijevski način
Brancinovo oko
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Ossobuco
Urbana pola
Kunić na bijelo
Povrtni ražnjići
Piletina sa šafranom
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Martinjska guska s hajdinom kašom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hlebinska i pretepena juha
Salata s mora
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Zlatna piletina
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Pirjani kunić
Salata od liganja
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Špageti s ribom
Sočna pureća rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od tikvica
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Vegeta Maestro češnjak granula
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke