Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Piletina na tajlandski način
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileća krilca s Coca-Colom
Energetske kuglice s kurkumom
Pileći štapići u ketchupu
Zapečena ricotta
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjska jetrica u umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočna pureća rolada
Špageti s pistacijama
Papreni tart s marelicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Polupunjene paprike
Pohane paprike
Jakobove kapice s umakom
Crveno ljetno varivo
Gulaš od gljiva
Pureći hamburger
Čarobni štapići
Male teleće pitice
Piletina s pistacijama
Krumpir u košuljici
Pirjani kunić
Mesna rolada u tijestu
Juha od rikule i račića
Grill vratina u sendviču
Rižoto s tunom
Salata od liganja
Piletina s nadjevom od ajvara
Tjestenina mediterana
Hladna juha od avokada
Empanade s pestom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Sočna aromatična torta
Dalmatinske polpete
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina u finom umaku
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
Piletina s kozjim sirom
Kobasica u pivu i pecivu
Riža s tunom
Riba u bijelom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Fiš paprikaš
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata sa skutom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pašticada
Grdobina u pikantnoj šalši
Grčka seljačka salata
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetina enchilada
Prilog od prokulica
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slatki lungić
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Caponata alla Podravka
Cipar - Lungić na ciparski
Srneći file na salatu
Špinatova juha s feta sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Švicarska juha sa sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Kotleti u pivskom umaku
Rižoto na španjolski način
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Street food kuglice
Palamida s čilijem i mangom
Pohani zamotuljci
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima