Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Piletina s nadjevom od ajvara
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Pureći hamburger
Tjestenina mediterana
Srneći file na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Crveno ljetno varivo
Rižoto na španjolski način
Rajčica s kukuruzom
Dalmatinske polpete
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Juha od rikule i račića
Voćna juha od višanja
Rižoto s tunom
Slatki lungić
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s pistacijama
Zapečena ricotta
Grill pirjana piletina s roštilja
Fiš paprikaš
Pileća krilca s Coca-Colom
Cipar - Lungić na ciparski
Špageti s pistacijama
Grčka seljačka salata
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Riba u bijelom umaku
Mesna rolada u tijestu
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Caponata alla Podravka
Palamida s čilijem i mangom
Belgija - Salade Liégeoise
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Pileći štapići u ketchupu
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina u finom umaku
Salata od tune i krastavaca
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Omlet s paprikom i kukuruzom
Piletina s kozjim sirom
Jakobove kapice s umakom
Pašticada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohani zamotuljci
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Hladna juha od avokada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špinatova juha s feta sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjska jetrica u umaku
Salata od liganja
Rosti
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohane paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riža s tunom
Sočni pureći ražnjići
Pirjani kunić
Salata sa skutom
Grill vratina u sendviču
Piletina na tajlandski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima