Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Slasni burger sa slaninom i sirom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Piletina na tajlandski način
Tjestenina u finom umaku
Empanade s pestom
Pureći hamburger
Energetske kuglice s kurkumom
Cipar - Lungić na ciparski
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Rosti
Kotleti u pivskom umaku
Pohane paprike
Salata sa skutom
Rižoto s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani zamotuljci
Švicarska juha sa sirom
Grill vratina u sendviču
Fiš paprikaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od liganja
Salata od tune i krastavaca
Sočna pureća rolada
Dalmatinske polpete
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjska jetrica u umaku
Papreni tart s marelicama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Hrskava pileća krilca
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto na španjolski način
Špageti s pistacijama
Mesna rolada u tijestu
Street food kuglice
Slatki lungić
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file s povrćem
Grčka seljačka salata
Hladna juha od avokada
Palamida s čilijem i mangom
Crveno ljetno varivo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Čarobni štapići
Srneći file na salatu
Sočni pureći ražnjići
Juha od rikule i račića
Tjestenina mediterana
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća krilca s Coca-Colom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočna aromatična torta
Zapečena ricotta
Piletina s kozjim sirom
Fileti lososa u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
Gulaš od gljiva
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Prilog od prokulica
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Jakobove kapice s umakom
Riža s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Salata s mora
Vegetina enchilada
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima