Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina u finom umaku
Švicarska juha sa sirom
Srneći file na salatu
Piletina s kozjim sirom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Dalmatinske polpete
Papreni tart s marelicama
Salata s mora
Energetske kuglice s kurkumom
Pureći hamburger
Salata od tune i krastavaca
Pašticada
Hladna juha od avokada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rižoto s tunom
Piletina s pistacijama
Rosti
Senf s paprikama
Fiš paprikaš
Empanade s pestom
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prilog od prokulica
Pohane paprike
Prežgana juha
Slatki lungić
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Street food kuglice
Crveno ljetno varivo
Pileća krilca s Coca-Colom
Grčka seljačka salata
Mesna rolada u tijestu
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Vegetina enchilada
Kotleti u pivskom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Jakobove kapice s umakom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rajčica s kukuruzom
Pohani zamotuljci
Špageti s pistacijama
Sočna aromatična torta
Ražnjići od lososa
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
Pirjani kunić
Grdobina u pikantnoj šalši
Špinatova juha s feta sirom
Zapečena ricotta
Tjestenina mediterana
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Cipar - Lungić na ciparski
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata sa skutom
Krumpir u košuljici
Male teleće pitice
Čarobni štapići
Riža s tunom
Sočni pureći ražnjići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fileti lososa u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
Piletina na tajlandski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata od liganja
Caponata alla Podravka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od bulgura s umakom
Polupunjene paprike
Sočna pureća rolada
Rižoto na španjolski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Piletina s nadjevom od ajvara
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima