Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Salata od tune i krastavaca
Juha od rikule i račića
Mesna rolada u tijestu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata s mora
Cipar - Lungić na ciparski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jakobove kapice s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći štapići u ketchupu
Pohane paprike
Pečena piletina s limunom
Salata sa skutom
Riba u bijelom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s pistacijama
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Dalmatinske polpete
Grill vratina u sendviču
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Špageti s pistacijama
Piletina na tajlandski način
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pirjani kunić
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Grčka seljačka salata
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Gulaš od gljiva
Salata od liganja
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečena ricotta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina u finom umaku
Voćna juha od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Slatki lungić
Senf s paprikama
Pohani zamotuljci
Rižoto s tunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Srneći file na salatu
Crveno ljetno varivo
Rosti
Svinjska jetrica u umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Caponata alla Podravka
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Belgija - Salade Liégeoise
Špinatova juha s feta sirom
Tjestenina mediterana
Male teleće pitice
Rajčica s kukuruzom
Polupunjene paprike
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureći hamburger
Hladna juha od avokada
Fiš paprikaš
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima