Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Sočna pureća rolada
Dalmatinske polpete
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Popečci od bulgura s umakom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Riba u bijelom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Rajčica s kukuruzom
Grčka seljačka salata
Gulaš od gljiva
Salata od tune i krastavaca
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riža s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Pohani zamotuljci
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s kozjim sirom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Hladna juha od avokada
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mesna rolada u tijestu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti s pistacijama
Juha od rikule i račića
Pileća krilca s Coca-Colom
Rižoto s tunom
Jakobove kapice s umakom
Piletina s pistacijama
Srneći file na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Kotleti u pivskom umaku
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Špinatova juha s feta sirom
Slatki lungić
Zapečena ricotta
Svinjska jetrica u umaku
Pašticada
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Hrskava pileća krilca
Cipar - Lungić na ciparski
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina u finom umaku
Rosti
Senf s paprikama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Salata od liganja
Pureći hamburger
Fiš paprikaš
Piletina na tajlandski način
Svinjski file s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pečena piletina s limunom
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Salata s mora
Rižoto na španjolski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u košuljici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Crveno ljetno varivo
Male teleće pitice
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohane paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima