Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Cipar - Lungić na ciparski
Svinjski file s povrćem
Hrskava pileća krilca
Empanade s pestom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kobasica u pivu i pecivu
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ražnjići od lososa
Svinjska jetrica u umaku
Riža s tunom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Tjestenina mediterana
Sočna aromatična torta
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Vegetina enchilada
Pečena piletina s limunom
Hladna juha od avokada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Polupunjene paprike
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rosti
Grill pirjana piletina s roštilja
Prilog od prokulica
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prežgana juha
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Dalmatinske polpete
Rižoto s tunom
Pohani zamotuljci
Caponata alla Podravka
Salata sa skutom
Špageti s pistacijama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohane paprike
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Papreni tart s marelicama
Švicarska juha sa sirom
Pirjani kunić
Fiš paprikaš
Slatki lungić
Pašticada
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Crveno ljetno varivo
Mesna rolada u tijestu
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Piletina na tajlandski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Popečci od bulgura s umakom
Voćna juha od višanja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Juha od rikule i račića
Energetske kuglice s kurkumom
Senf s paprikama
Sočna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Grčka seljačka salata
Grill vratina u sendviču
Gulaš od gljiva
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rajčica s kukuruzom
Pileća krilca s Coca-Colom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Palamida s čilijem i mangom
Špinatova juha s feta sirom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Jakobove kapice s umakom
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Čarobni štapići
Srneći file na salatu
Krumpir u košuljici
Pureći hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima