Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Sočna pureća rolada
Popečci od bulgura s umakom
Grill vratina u sendviču
Slatki lungić
Mesna rolada u tijestu
Grčka seljačka salata
Špageti s pistacijama
Rižoto s tunom
Hrskava pileća krilca
Male teleće pitice
Pileći štapići u ketchupu
Pohani zamotuljci
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špinatova juha s feta sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjska jetrica u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Rosti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Hladna juha od avokada
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Polupunjene paprike
Srneći file na salatu
Grill pirjana piletina s roštilja
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Zapečena ricotta
Fileti lososa u finom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina na tajlandski način
Piletina s pistacijama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Prilog od prokulica
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohane paprike
Jakobove kapice s umakom
Kotleti u pivskom umaku
Gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Riža s tunom
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pureći hamburger
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Riba u bijelom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Fiš paprikaš
Palamida s čilijem i mangom
Pileća krilca s Coca-Colom
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od tune i krastavaca
Piletina s kozjim sirom
Juha od rikule i račića
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina mediterana
Belgija - Salade Liégeoise
Salata sa skutom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Dalmatinske polpete
Kobasica u pivu i pecivu
Cipar - Lungić na ciparski
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina u finom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima