Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill oslić u aromatičnoj korici

Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Omlet s paprikom i kukuruzom
Hrskava pileća krilca
Salata od tune i krastavaca
Rižoto s tunom
Tjestenina mediterana
Grčka seljačka salata
Špinatova juha s feta sirom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file s povrćem
Fiš paprikaš
Krumpir u košuljici
Srneći file na salatu
Riba u bijelom umaku
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Voćna juha od višanja
Piletina s kozjim sirom
Kobasica u pivu i pecivu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Kotleti u pivskom umaku
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Rosti
Grdobina u pikantnoj šalši
Rajčica s kukuruzom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Riža s tunom
Salata sa skutom
Svinjska jetrica u umaku
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Gulaš od gljiva
Juha od rikule i račića
Pureći hamburger
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Crveno ljetno varivo
Cipar - Lungić na ciparski
Fileti lososa u finom umaku
Senf s paprikama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill vratina u sendviču
Špageti s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina na tajlandski način
Tjestenina u finom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Belgija - Salade Liégeoise
Pirjani kunić
Salata s mora
Pileći štapići u ketchupu
Pašticada
Jakobove kapice s umakom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prilog od prokulica
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hladna juha od avokada
Slatki lungić
Sočni pureći ražnjići
Dalmatinske polpete
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečena ricotta
Salata od liganja
Male teleće pitice
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pohane paprike
Caponata alla Podravka
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesna rolada u tijestu
Palamida s čilijem i mangom
Pileća krilca s Coca-Colom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Oslić pečen u panko mrvicama, naribanom siru i  listićima bosiljka i peršina biti će savršenog okusa, a kapi limuna učinit će ovo jednostavno jelo još ukusnijim.

Sastojci

800 g fileta oslića
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
125 g panko mrvica
3 žlice naribanog sira grana padano
50 ml maslinovog ulja
1 žličica Češnjaka u granulama Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanog bosiljka
1 limun

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Filete oslića prelijte Vegeta marinadom i pustite da odstoje 30-ak minuta.
  • 2 Panko mrvicama dodajte naribani sir, nasjeckani peršin i bosiljak, češnjak granule i dobro izmiješajte. Prelijte ih maslinovim uljem i ponovno dobro izmiješajte.
  • 3 U pripremljenu mješavinu stavite marinirani oslić i dobro ga obložite mrvicama.
  • 4 Tako pripremljene filete pecite u dobro zagrijanoj grill tavi s obje strane do lijepe zlatne boje.

Savjet

Na ovaj način možete pripremiti i cijelu ribu, ne samo filete. Ako upotrebljavate cijelu ribu dobro ju je na 2-3 mjesta, ovisno o veličini ribe, lagano dijagonalno zarezati da marinada bolje prodre u ribu i da joj potpuniji okus.

Posluživanje

Poslužite uz kriške limuna i prilog po želji.

Podijeli s prijateljima