Meni Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Rosti
Pohane paprike
Grčka seljačka salata
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina s nadjevom od ajvara
Grdobina u pikantnoj šalši
Empanade s pestom
Riža s tunom
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pirjani kunić
Salata od tune i krastavaca
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Srneći file na salatu
Pileći štapići u ketchupu
Krumpir u košuljici
Krem juha sa sjemenkama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sočni pureći ražnjići
Rižoto na španjolski način
Pašticada
Crveno ljetno varivo
Slatki lungić
Svinjska jetrica u umaku
Ražnjići od lososa
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rajčica s kukuruzom
Pureći hamburger
Zapečena ricotta
Špinatova juha s feta sirom
Mesna rolada u tijestu
Dalmatinske polpete
Palamida s čilijem i mangom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Špageti s pistacijama
Hladna juha od avokada
File steak na povrću
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Sočna aromatična torta
Pileća krilca s Coca-Colom
Odrezak s mozzarelom
Varivo od kelja i teletine
Juha od gljiva
Rižoto s tri vrste gljiva
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižoto s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Caponata alla Podravka
Prilog od prokulica
Hrskava pileća krilca
Riba u bijelom umaku
Pohani zamotuljci
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Energetske kuglice s kurkumom
Male teleće pitice
Vegetina enchilada
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Carsko meso sa zapečenim mlincima
Lazanje u tavi
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Papreni tart s marelicama
Sočna pureća rolada
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s kozjim sirom
Salata s mora
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina u finom umaku
Švicarska juha sa sirom
Tjestenina mediterana
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Fiš paprikaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od rikule i račića
Senf s paprikama
Kotleti u pivskom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Jakobove kapice s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke