Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Pizza s tunom
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni lonac
Marinirana piletina s roštilja
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Miješani grill
Viška pogača
Brusketa s avokadom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Urbana pola
Špageti s ribom
Salata od liganja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Kobasica u pivu i pecivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lazanje s lignjama
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić s povrćem
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Tjestenina fuži s tartufima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Delikatesna junetina na češki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Mini shepherd's pie
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci od morskog psa
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Turske pizze
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ossobuco
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meso s repom
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Okruglice u umaku od rajčice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lagana sarma
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke