Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Sočni pureći ražnjići
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Janjetina s medom od kadulje
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grdobina s povrćem
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Meso s repom
Irska janjetina
Manastirski đuveč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Grill vratina u sendviču
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Hlebinska i pretepena juha
Bugarska pita od krumpira
Kaštelanski makaruni
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pečena piletina s limunom
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Urbana pola
Povrtni lonac
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fina pikantna piletina
Janjetina na padelu
Okruglice u umaku od rajčice
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Prežgana juha
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Hrskava pileća krilca
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Salata s mora
Grdobina u pikantnoj šalši
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Marinirana piletina s roštilja
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Voćna juha od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Sočna pureća rolada
Lagana sarma
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke