Meni Search

Ful nabrijana

Grill pirjana piletina s roštilja

Salata s mora
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od tikvica
Hrskava pileća krilca
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Piletina na kijevski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Zlatna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Kunić na bijelo
Odresci od morskog psa
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Manastirski đuveč
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Miješani grill
Ražnjići od lososa
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Račići na posteljici od povrća
Ljetni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grdobina s povrćem
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Lagana sarma
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Brusketa s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pečenka
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Blagdanska rolada
Prežgana juha
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Delikatesna junetina na češki
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Viška pogača
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Mini shepherd's pie
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lazanje s lignjama
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke