Meni Search

Lagana depra

Grill pirjana piletina s roštilja

Pileća prsa iz pećnice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pita s crnim pivom
Singapurski ljuti omlet
Grill oslić u aromatičnoj korici
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palamida s čilijem i mangom
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni poriluk
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Salata s neobičnim preljevom
Lazanje u tavi
Rosti
Salata sa skutom
Povrtni lonac
Pohane paprike
Piletina s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci u umaku s češnjakom
Pečena piletina s limunom
Marinirano svinjsko pečenje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Slasni BBQ burgeri
Nadjevene lignje
Salata od tune i krastavaca
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marokanska salata s cous-cousom
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Slatki lungić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od quinoe i povrća
Juha od gljiva
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti s acetom balsamicom
Dip od južnog voća
Biftek rolice
Juha od bundeve s jabukom
Pečena janjetina s bademima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Empanade s pestom
Meksička party salata
Špinatova juha s feta sirom
Riblja juha s Malte
Grill vratina u sendviču
Voćna salata s piletinom
Teriyaki piletina
Pohani tofu s povrćem
Juha od kelja sa sirom
Proljetno meso i povrće iz woka
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Bugarska pita od krumpira
Kuhana govedina s umakom od hrena
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tjestenina u finom umaku
Fino varivo v loncu
Šampinjoni u palačinki
Mediteranska rapsodija
Dagnje na buzaru
Norveška krem juha od ribe i kozica
Špageti na kineski način
Teletina s pirjanim povrćem
Dječje lazanje
Sočna aromatična torta
Kineska juha s račićima i gljivama
Sunčani užitak mediterana
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
File steak na povrću
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Fina pikantna piletina
Pohani zamotuljci
Riža s tunom
Piletina s pistacijama
Svinjski gulaš
Ciganski odrezak
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Hrskava pileća krilca
Crveno ljetno varivo
Juha od rikule i račića
Riba u bijelom umaku
Rižoto tortice
Piletina s mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Salata s okruglicama od sira
Povrtni ražnjići
Švicarska juha sa sirom
Španjolski migas s bundevom
Punjene tikve
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Zimski punč
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Hrskave tortice od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Piletina Kiev
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Govedina s lukom
Rižoto s tunom
Hrenovke u panceti
Pohana skuta
Uskršnja šunka na zabavan način
BBQ Steak & chips
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Piletina sa šafranom
Rebarca s grilla
Pileća krilca s Coca-Colom
Lungić s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grčka seljačka salata
Sočni pureći ražnjići
Senf s paprikama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Dalmatinska simfonija
Popečci od bulgura s umakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Finska - Juha s lososom
Rajčica s kukuruzom
Blagdanski rižoto s bakalarom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina na tajlandski način
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke