Meni Search

Lagana depra

Grill pirjana piletina s roštilja

Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Cous-cous s povrćem
Juha od rikule i račića
Salata od tune i krastavaca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Teletina s pirjanim povrćem
Piletina s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sunčani užitak mediterana
Kineska juha s račićima i gljivama
Lungić s povrćem
Govedina s lukom
Dalmatinska simfonija
Španjolski migas s bundevom
Finska - Juha s lososom
Riba u bijelom umaku
Piletina na tajlandski način
Svinjski gulaš
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata s neobičnim preljevom
BBQ Steak & chips
Pileći štapići u ketchupu
Palačinke s nadjevom od riže
Blagdanski rižoto s bakalarom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pohana skuta
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Pohane paprike
Slatki lungić
Popečci od bulgura s umakom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rižoto s tunom
Punjene tikve
Piletina s mascarponeom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Švicarska juha sa sirom
Dječje lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Juha od kelja sa sirom
Tjestenina fuži s tartufima
Riblja juha s Malte
Glazirana patka s umakom od jabuka
Palamida s čilijem i mangom
Hrenovke u panceti
Polupunjene paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rižoto tortice
Mladi krumpir s ajvarom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Fino varivo v loncu
Sočna aromatična torta
Prežgana juha
Odresci u umaku s češnjakom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riža s tunom
Rebarca s grilla
Ražnjići od lososa
Singapurski ljuti omlet
Juha od bundeve s jabukom
Špinatova juha s feta sirom
Voćna juha od višanja
File steak na povrću
Biftek rolice
Osvježavajuća juha od krastavaca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata sa skutom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Caponata alla Podravka
Dagnje na buzaru
Voćna salata s piletinom
Pita s crnim pivom
Empanade s pestom
Čarobna ljetna piletina
Zimski punč
Salata s okruglicama od sira
Piletina u finom mediteranskom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Šampinjoni u palačinki
Piletina Kiev
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Meksička party salata
Tjestenina u finom umaku
Crveno ljetno varivo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rosti
Proljetno meso i povrće iz woka
Slasni BBQ burgeri
Pohani zamotuljci
Povrtni lonac
Dip od južnog voća
Hrskave tortice od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ciganski odrezak
Piletina sa šafranom
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhana govedina s umakom od hrena
Juha od gljiva
Lazanje u tavi
Hrskava pileća krilca
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Mirisni prilog iz pećnice
Špageti s acetom balsamicom
Mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Pileća krilca s Coca-Colom
Pečena janjetina s bademima
Umak od limete (Molho de limao)
Uskršnja šunka na zabavan način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Povrtni ražnjići
Mediteranska rapsodija
Zapečeni poriluk
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Špageti na kineski način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke