Meni Search

Lagana depra

Grill pirjana piletina s roštilja

Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mediteranska rapsodija
Pileći štapići u ketchupu
Crveno ljetno varivo
Piletina sa šafranom
Govedina s lukom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Senf s paprikama
Lungić s povrćem
Punjene tikve
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Teriyaki piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s okruglicama od sira
Špageti s acetom balsamicom
Cous-cous s povrćem
Pečena janjetina s bademima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Lazanje u tavi
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mesne okruglice
Hrskava pileća krilca
Popečci od bulgura s umakom
Slasni BBQ burgeri
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pileća prsa iz pećnice
Dječje lazanje
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Osvježavajuća juha od krastavaca
Voćna juha od višanja
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina na tajlandski način
Rižoto tortice
Svinjski gulaš
Marinirana piletina s roštilja
Juha od kelja sa sirom
Riža s tunom
Bugarska pita od krumpira
Švicarska juha sa sirom
Rebarca s grilla
Salata od quinoe i povrća
Piletina s povrćem
File steak na povrću
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Čarobna ljetna piletina
Rižoto na španjolski način
Singapurski ljuti omlet
Polupunjene paprike
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tjestenina u finom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Riblja juha s Malte
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Biftek rolice
Slatki lungić
Juha od bundeve s jabukom
Sočni pureći ražnjići
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni poriluk
Zanimljiva salata s kikirikijem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Uskršnja šunka na zabavan način
Blagdanski rižoto s bakalarom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Finska - Juha s lososom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina u finom mediteranskom umaku
Ciganski odrezak
Hrenovke u panceti
Salata od tune i krastavaca
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s tunom
Pileća krilca s Coca-Colom
Odresci u umaku s češnjakom
Dalmatinska simfonija
Pita s crnim pivom
Pohane paprike
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ražnjići od lososa
Fino varivo v loncu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Juha od rikule i račića
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Dagnje na buzaru
Mirisni prilog iz pećnice
Zimski punč
Kuhana govedina s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Grill vratina u sendviču
Pohana skuta
Lungić u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina s pistacijama
Salata s neobičnim preljevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Špinatova juha s feta sirom
Palamida s čilijem i mangom
Šampinjoni u palačinki
Juha od gljiva
Teletina s pirjanim povrćem
Sočna aromatična torta
Mladi krumpir s ajvarom
Sunčani užitak mediterana
Rosti
Španjolski migas s bundevom
Hrskave tortice od krumpira
Grčka seljačka salata
Salata sa skutom
Fina pikantna piletina
BBQ Steak & chips
Piletina s mascarponeom
Voćna salata s piletinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Empanade s pestom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dip od južnog voća
Marokanska salata s cous-cousom
Caponata alla Podravka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke