Meni Search

Lagana depra

Grill pirjana piletina s roštilja

Hrenovke u panceti
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s pistacijama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Senf s paprikama
Pohani zamotuljci
Sočna aromatična torta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od bulgura s umakom
Lungić s povrćem
Švicarska juha sa sirom
Palačinke s nadjevom od riže
Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina Kiev
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Blagdanski rižoto s bakalarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisni prilog iz pećnice
Mesne okruglice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Kineska juha s račićima i gljivama
Caponata alla Podravka
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Govedina s lukom
Pohana skuta
Hrskava pileća krilca
Grill vratina u sendviču
Palamida s čilijem i mangom
Juha od bundeve s jabukom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Juha od rikule i račića
Marinirana piletina s roštilja
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata s cous-cousom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pečena janjetina s bademima
Lungić u sendviču
Fina pikantna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od kelja sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rižoto tortice
Nadjevene lignje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Špageti na kineski način
Hrskave tortice od krumpira
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Dječje lazanje
Pohane paprike
Slasni BBQ burgeri
Povrtni lonac
Mladi krumpir s ajvarom
Pileći štapići u ketchupu
Dagnje na buzaru
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Rebarca s grilla
Riža s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna salata s piletinom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Špinatova juha s feta sirom
Pita s crnim pivom
Singapurski ljuti omlet
Mediteranska rapsodija
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na tajlandski način
Piletina u finom mediteranskom umaku
BBQ Steak & chips
Salata od tune i krastavaca
Teriyaki piletina
Juha od gljiva
Riblja juha s Malte
Fino varivo v loncu
Zimski punč
Salata sa skutom
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižoto na španjolski način
Sunčani užitak mediterana
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Finska - Juha s lososom
Čarobna ljetna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Piletina sa šafranom
Šampinjoni u palačinki
Pileća krilca s Coca-Colom
Empanade s pestom
Salata s okruglicama od sira
Zabavni kineski ravioli
Svinjski gulaš
Pečena piletina s limunom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Polupunjene paprike
Piletina s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Grčka seljačka salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina s mascarponeom
Punjene tikve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Grdobina u pikantnoj šalši
Lazanje u tavi
Norveška krem juha od ribe i kozica
File steak na povrću
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marinirano svinjsko pečenje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići od lososa
Biftek rolice
Riba u bijelom umaku
Salata s neobičnim preljevom
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Salata od quinoe i povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto s tunom
Bugarska pita od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Slatki lungić
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ciganski odrezak
Dalmatinska simfonija
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zapečeni poriluk
Špageti s acetom balsamicom
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke