Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Piletina na tajlandski način
Riba u bijelom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Pašticada
Špageti s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata sa skutom
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Rižoto s tunom
Fiš paprikaš
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
Prilog od prokulica
Kotleti u pivskom umaku
Crveno ljetno varivo
Salata od tune i krastavaca
Slatki lungić
Piletina s pistacijama
Tjestenina u finom umaku
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Pileća krilca s Coca-Colom
Senf s paprikama
Pirjani kunić
Srneći file na salatu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Sočna pureća rolada
Tjestenina mediterana
Hrskava pileća krilca
Pohani zamotuljci
Salata s mora
Jakobove kapice s umakom
Riža s tunom
Juha od rikule i račića
Salata od liganja
Dalmatinske polpete
Rajčica s kukuruzom
Hladna juha od avokada
Caponata alla Podravka
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pečena piletina s limunom
Špinatova juha s feta sirom
Pohane paprike
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rosti
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u košuljici
Palamida s čilijem i mangom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Gulaš od gljiva
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grčka seljačka salata
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pureći hamburger
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Piletina s kozjim sirom
Pileći štapići u ketchupu
Piletina s nadjevom od ajvara
Voćna juha od višanja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima