Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Dalmatinske polpete
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Svinjski file s povrćem
Piletina s kozjim sirom
Tjestenina u finom umaku
Rosti
Krumpir u košuljici
Belgija - Salade Liégeoise
Fiš paprikaš
Slatki lungić
Zapečena ricotta
Grdobina u pikantnoj šalši
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kotleti u pivskom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Grill vratina u sendviču
Omlet s paprikom i kukuruzom
Salata od liganja
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pureći hamburger
Piletina na tajlandski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina mediterana
Riba u bijelom umaku
Polupunjene paprike
Rižoto s tunom
Prilog od prokulica
Grčka seljačka salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Salata s mora
Sočni pureći ražnjići
Pileći štapići u ketchupu
Riža s tunom
Svinjska jetrica u umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata sa skutom
Piletina s pistacijama
Male teleće pitice
Caponata alla Podravka
Pohani zamotuljci
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Gulaš od gljiva
Rižoto na španjolski način
Hladna juha od avokada
Voćna juha od višanja
Špageti s pistacijama
Senf s paprikama
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Palamida s čilijem i mangom
Pašticada
Srneći file na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohane paprike
Cipar - Lungić na ciparski
Pileća krilca s Coca-Colom
Crveno ljetno varivo
Pirjani kunić
Jakobove kapice s umakom
Kobasica u pivu i pecivu
Rajčica s kukuruzom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špinatova juha s feta sirom
Mesna rolada u tijestu
Hrskava pileća krilca
Salata od tune i krastavaca
Fileti lososa u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima