Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Grill vratina u sendviču
Gulaš od gljiva
Sočna pureća rolada
Caponata alla Podravka
Popečci od bulgura s umakom
Krumpir u košuljici
Salata sa skutom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Srneći file na salatu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Pirjani kunić
Jakobove kapice s umakom
Fiš paprikaš
Omlet s paprikom i kukuruzom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata s mora
Pašticada
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rajčica s kukuruzom
Pohane paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina mediterana
Svinjska jetrica u umaku
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Dalmatinske polpete
Rosti
Juha od rikule i račića
Pileći štapići u ketchupu
Kotleti u pivskom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Riba u bijelom umaku
Mesna rolada u tijestu
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Riža s tunom
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Zapečena ricotta
Male teleće pitice
Piletina na tajlandski način
Sočni pureći ražnjići
Piletina s kozjim sirom
Pohani zamotuljci
Fileti lososa u finom umaku
Cipar - Lungić na ciparski
Hladna juha od avokada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Špageti s pistacijama
Piletina s pistacijama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina u finom umaku
Voćna juha od višanja
Senf s paprikama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Špinatova juha s feta sirom
Salata od tune i krastavaca
Grčka seljačka salata
Slatki lungić
Pureći hamburger
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima