Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Jakobove kapice s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna aromatična torta
Energetske kuglice s kurkumom
Pileća krilca s Coca-Colom
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rajčica s kukuruzom
Kotleti u pivskom umaku
Prilog od prokulica
Svinjski file s povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Dalmatinske polpete
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fiš paprikaš
Zapečena ricotta
Pašticada
Grdobina u pikantnoj šalši
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Vegetina enchilada
Rosti
Špageti s pistacijama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od bulgura s umakom
Male teleće pitice
Kobasica u pivu i pecivu
Grčka seljačka salata
Pureći hamburger
Čarobni štapići
Tjestenina u finom umaku
Krumpir u košuljici
Piletina s kozjim sirom
Street food kuglice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Pohane paprike
Salata s mora
Piletina s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Pohani zamotuljci
Rižoto na španjolski način
Svinjska jetrica u umaku
Hladna juha od avokada
Omlet s paprikom i kukuruzom
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Crveno ljetno varivo
Papreni tart s marelicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Juha od rikule i račića
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Mesna rolada u tijestu
Srneći file na salatu
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Empanade s pestom
Sočna pureća rolada
Polupunjene paprike
Hrskava pileća krilca
Riža s tunom
Voćna juha od višanja
Pirjani kunić
Salata sa skutom
Švicarska juha sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Salata od liganja
Gulaš od gljiva
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pečena piletina s limunom
Cipar - Lungić na ciparski
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Senf s paprikama
Slatki lungić
Tjestenina mediterana
Piletina na tajlandski način
Pileći štapići u ketchupu
Salata od tune i krastavaca
Rižoto s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima