Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Crveno ljetno varivo
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kotleti u pivskom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Dalmatinske polpete
Prilog od prokulica
Hrskava pileća krilca
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pohane paprike
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesna rolada u tijestu
Pohani zamotuljci
Rajčica s kukuruzom
Cipar - Lungić na ciparski
Male teleće pitice
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna pureća rolada
Piletina s kozjim sirom
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Srneći file na salatu
Špageti s pistacijama
Grčka seljačka salata
Juha od rikule i račića
Fiš paprikaš
Salata od tune i krastavaca
Tjestenina mediterana
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Špinatova juha s feta sirom
Grill vratina u sendviču
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rosti
Rižoto s tunom
Hladna juha od avokada
Slatki lungić
Popečci od bulgura s umakom
Jakobove kapice s umakom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tjestenina u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Pečena piletina s limunom
Caponata alla Podravka
Zapečena ricotta
Krumpir u košuljici
Salata od liganja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Svinjski file s povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Polupunjene paprike
Gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Piletina na tajlandski način
Pureći hamburger
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rižoto na španjolski način
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Senf s paprikama
Palamida s čilijem i mangom
Salata s mora
Belgija - Salade Liégeoise
Salata sa skutom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Pašticada
Riža s tunom
Riba u bijelom umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjska jetrica u umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pileći štapići u ketchupu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima