Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina mediterana
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Dalmatinske polpete
Slatki lungić
Pirjani kunić
Salata od liganja
Prilog od prokulica
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Riža s tunom
Špinatova juha s feta sirom
Piletina s kozjim sirom
Grill vratina u sendviču
Voćna juha od višanja
Piletina s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Pohane paprike
Pureći hamburger
Fileti lososa u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Zapečena ricotta
Tjestenina u finom umaku
Palamida s čilijem i mangom
Svinjski file s povrćem
Svinjska jetrica u umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Rižoto na španjolski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Crveno ljetno varivo
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Mesna rolada u tijestu
Street food kuglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina na tajlandski način
Vegetina enchilada
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od tune i krastavaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Fiš paprikaš
Papreni tart s marelicama
Senf s paprikama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hladna juha od avokada
Švicarska juha sa sirom
Srneći file na salatu
Slasni burger sa slaninom i sirom
Rižoto s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s nadjevom od ajvara
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Energetske kuglice s kurkumom
Popečci od bulgura s umakom
Rajčica s kukuruzom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Empanade s pestom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rosti
Salata s mora
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Gulaš od gljiva
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Pašticada
Male teleće pitice
Cipar - Lungić na ciparski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotleti u pivskom umaku
Sočna pureća rolada
Pileći štapići u ketchupu
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskava pileća krilca
Čarobni štapići
Salata sa skutom
Špageti s pistacijama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima