Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Pašticada
Gulaš od gljiva
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jakobove kapice s umakom
Zapečena ricotta
Omlet s paprikom i kukuruzom
Švicarska juha sa sirom
Rižoto na španjolski način
Salata s mora
Kotleti u pivskom umaku
Salata od tune i krastavaca
Grill vratina u sendviču
Hrskava pileća krilca
Vegetina enchilada
Caponata alla Podravka
Pohane paprike
Juha od rikule i račića
Belgija - Salade Liégeoise
Sočni pureći ražnjići
Riža s tunom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grčka seljačka salata
Fiš paprikaš
Polupunjene paprike
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od bulgura s umakom
Prežgana juha
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir u košuljici
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pirjani kunić
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesna rolada u tijestu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Tjestenina mediterana
Slatki lungić
Hladna juha od avokada
Sočna aromatična torta
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rosti
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Srneći file na salatu
Palamida s čilijem i mangom
Senf s paprikama
Voćna juha od višanja
Pileća krilca s Coca-Colom
Pureći hamburger
Grdobina u pikantnoj šalši
Cipar - Lungić na ciparski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Rižoto s tunom
Tjestenina u finom umaku
Špageti s pistacijama
Riba u bijelom umaku
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Energetske kuglice s kurkumom
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Pohani zamotuljci
Salata sa skutom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Svinjski file s povrćem
Čarobni štapići
Papreni tart s marelicama
Špinatova juha s feta sirom
Piletina na tajlandski način
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći štapići u ketchupu
Male teleće pitice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s pistacijama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s kozjim sirom
Dalmatinske polpete
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rajčica s kukuruzom
Prilog od prokulica
Ražnjići od lososa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima