Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill pirjana piletina s roštilja

Kobasica u pivu i pecivu
Piletina s pistacijama
Prilog od prokulica
Pečena piletina s limunom
Krumpir u košuljici
Belgija - Salade Liégeoise
Male teleće pitice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s nadjevom od ajvara
Juha od rikule i račića
Gulaš od gljiva
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Salata od tune i krastavaca
Fileti lososa u finom umaku
Slatki lungić
Špageti s pistacijama
Tjestenina mediterana
Kotleti u pivskom umaku
Hladna juha od avokada
Rajčica s kukuruzom
Salata od liganja
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palamida s čilijem i mangom
Pileći štapići u ketchupu
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Cipar - Lungić na ciparski
Piletina na tajlandski način
Rižoto na španjolski način
Tjestenina u finom umaku
Riba u bijelom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Rižoto s tunom
Fiš paprikaš
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Grdobina u pikantnoj šalši
Pohane paprike
Svinjska jetrica u umaku
Svinjski file s povrćem
Salata s mora
Hrskava pileća krilca
Pureći hamburger
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Riža s tunom
Pohani zamotuljci
Srneći file na salatu
Crveno ljetno varivo
Voćna juha od višanja
Pašticada
Špinatova juha s feta sirom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečena ricotta
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Polupunjene paprike
Senf s paprikama
Salata sa skutom
Mesna rolada u tijestu
Popečci od bulgura s umakom
Jakobove kapice s umakom
Sočni pureći ražnjići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Dalmatinske polpete
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s kozjim sirom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill vratina u sendviču
Caponata alla Podravka
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rosti
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uz Braising tehniku – sporo kuhano meso u poklopljenom loncu – odabrana piletina više nikad neće biti dosadna. Udovoljite svojoj znatiželji.

Sastojci

600 g pilećih prsa
1 Vegeta Grill marinada s pivom
1 crveni luk
1 mrkva
režanj češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
500 ml vode
4 peciva (čvršće forme)

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Izbodite vilicom pileća prsa i marinirajte Vegetom Grill marinadom s pivom i pustite da odstoje minimalno 30 minuta. Izvadite pileća prsa iz marinade i na roštilju ih ispecite s obje strane da dobiju jače grilanu boju i stavite na stranu.
  • 2 U loncu na masnoći prodinstajte luk, mrkvu i češnjak, pa pileća prsa posložite unutar lonca. Zalijte marinadom s početka recepta i potom dodajte sjeckanu rajčicu, pola litre vode (ili kokošjeg temeljca).
  • 3 Pirjajte na laganoj vatri uz poklopljeni poklopac (ili prekrijte aluminijskom folijom). Povremeno protresite lonac da se meso ne bi zalijepilo. Kada je meso dovoljno mekano, izvadite ga u drugu posudu i natrgajte na što tanje trakice da bude što više vlaknasto.
  • 4 Natrgano meso prelijte umakom u kojem se piletina kuhala. Količinu stavite prema ukusu. Promiješajte dobro i meso je spremno za sendvič.

Savjet

Kada se piletina skuha, u drugu posudu gdje ćete usitniti rukama meso dodajte procjeđenog umaka dovoljno da meso nije presuho, a niti premokro. 

Posluživanje

Pecivo prerežite po dužini na pola, piletinu (125 g) mesa stavite u pecivo i poslužite uz kisele krastavce ili nešto kiselo i osvježavajuće. Lisnata zelena salata začinjena kiselim vrhnjem i sirom feta bit će vjeran pratitelj ovako pripremljenom mesu za sendviče.

Male tajne

Kako biste bili sigurni da vam se meso neće zalijepiti za dno lonca ili nemate vremena paziti ga, stavite lonac u pećnicu na 160 °C/90 minuta.

Podijeli s prijateljima