Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Janjetina na padelu
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Kobasica u pivu i pecivu
Zlatna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pogača sa sardinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna rebarca
Rolice od blitve
Kuhano meso s umakom od hrena
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina na kijevski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Šampinjoni u palačinki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Viška pogača
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Voćna juha od višanja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Nadjevene lignje
Miješani grill
Lagana sarma
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Vege odresci s marinadom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Mediteranski špageti
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Belgija - Salade Liégeoise
Lungić u sendviču
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s ribom
Mini lazanje
Povrtni ražnjići
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Odresci od morskog psa
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Grickalica slanutak iz pećnice
Fileti lososa u finom umaku
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Kroketi od piletine
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brusketa s avokadom
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Riba u bijelom umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Irska janjetina
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Popečci od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Teleći savici u umaku od grejpa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hlebinska i pretepena juha
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke