Meni Search

Ful nabrijana

Grill povrće na salatu

Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hlebinska i pretepena juha
Vege odresci s marinadom
Krem juha od tikvica
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Lignje s povrćem i smokvama
Proljetno meso i povrće iz woka
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Umak od limete (Molho de limao)
Prežgana juha
Lignje s manistrom u škartocu
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Ossobuco
Fish&Chips u tortilji
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Kunić na bijelo
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice na ražnjiću
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina na kijevski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Šampinjoni u palačinki
Voćna juha od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Popečci od tikvica
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina laganini
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočni pureći ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Mediteranski špageti
Pizza s tunom
Piletina Kiev
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pečenka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskava pileća krilca
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni lonac
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Urbana pola
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke