Meni Search

Okrećem novi list

Grill povrće na salatu

Vege odresci s marinadom
Senf s paprikama
Rižini ravioli s mozzarellom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rižoto tortice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata u košaricama od parmezana
Janjetina na padelu
Pileća prsa iz pećnice
Pileći bataci s umakom od luka
Lignje na šumskom rižotu
Zapečena ricotta
Velika Britanija - Pastirska pita
Empanade s pestom
Pohana skuta
Oslić s maslinama
Pohane paprike
Kozice s rižom
Crveno ljetno varivo
Španjolski migas s bundevom
Rolice od soma
Piletina s pistacijama
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od cvjetače
Ljubavne šurlice
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rosti
Cous-cous s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći gulaš
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna aromatična torta
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Rižoto na španjolski način
Pečena piletina s limunom
Grčka seljačka salata
Sočna rebarca
Povrtni ražnjići
Caponata alla Podravka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Čarobni štapići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zabavni kineski ravioli
Govedina s lukom
Marokanska salata s cous-cousom
Mediteranski špageti
Kuglice od riže i svježeg sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s mascarponeom
Polupunjene paprike
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Zimski punč
Papreni tart s marelicama
Prilog od prokulica
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Polpete od slanutka s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir u košuljici
Juha od cvjetače i camemberta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Juha od rikule i račića
Juha od bundeve s jabukom
Prežgana juha
Salata od tune i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Salata s mora
Raskošna ljetna tava
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Salata od quinoe i povrća
Vegetina enchilada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Popečci od bulgura s umakom
Sočna Wellington pečenka
Lignje i tikvice na štapiću
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Belgija - Salade Liégeoise
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Savici sa špinatom i satricom od sira
Palačinke s nadjevom od riže
Mini lazanje
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice u umaku
Brusketa s avokadom
Lignje punjene crvenim radićem
Špageti na kineski način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uskršnja šunka na zabavan način
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Rižoto s tunom
Žuti medaljoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke