Meni Search

Lud k'o šiba

Grill povrće na salatu

Jabučni krumpirići s cimetom
Sendvič s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Piletina Kiev
Marinirana pileća krilca s povrćem
Slasni BBQ burgeri
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje s povrćem i smokvama
Fiš paprikaš
Piletina u pivu
Zapečena ricotta
Jakobove kapice s umakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Kineska juha s račićima i gljivama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palačinke s nadjevom od riže
Kotlovina
Špageti na kineski način
Zabavni kineski ravioli
Mirisna pureća rolada
Male teleće pitice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pečena janjetina s bademima
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Polupunjene paprike
Cipar - Lungić na ciparski
Pileći gulaš
Vratina s roštilja
Pašticada s njokima
Mesna rolada u tijestu
Sunčani užitak mediterana
Kotleti u pivskom umaku
Teriyaki piletina
Tuna burger
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hrskave tortice od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Rezanci s krušnim mrvicama
Hrskavi trokuti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Srneći file na salatu
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Svinjski file s povrćem
Teletina s pirjanim povrćem
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Brancinovo oko
Patka s mlincima
Pizza s tunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Medeni teleći kotleti
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Juha od bundeve s jabukom
Irska janjetina
Irski gulaš (Irish stew)
Mesne okruglice na ražnjiću
Aromatizirani kruh
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohani tofu s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marinirano svinjsko pečenje
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Pohana skuta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Šampinjoni u palačinki
Pohani buncek
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Krem juha sa sjemenkama
Piletina s mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti s pistacijama
Pikantne mazalice
Cous-cous s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palamida s čilijem i mangom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina s nadjevom od ajvara
Pirjani kunić
Riblja juha s Malte
BBQ svinjska rebarca u foliji
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke