Meni Search

Lud k'o šiba

Grill povrće na salatu

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s mascarponeom
Pečena janjetina s bademima
Irski gulaš (Irish stew)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vratina s roštilja
Teletina s pirjanim povrćem
Tuna burger
Hrskavo pečeno pile
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Manastirski đuveč
Prežgana juha
Marokanska salata s cous-cousom
Piletina u pivu
Palačinke s nadjevom od riže
Mirisna pureća rolada
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Cipar - Lungić na ciparski
Hrskavi trokuti
Jakobove kapice s umakom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kotlovina
Piletina sa šafranom
Ramsteak u seksi umaku
Hrskave tortice od krumpira
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Patka s mlincima
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Sunčani užitak mediterana
Aromatizirani kruh
Kotleti u pivskom umaku
Grill vratina u sendviču
Juha od bundeve s jabukom
Špageti s pistacijama
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Srneći file na salatu
Krem juha sa sjemenkama
Sendvič s avokadom
Marinirano svinjsko pečenje
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Riblja juha s Malte
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Teriyaki piletina
Brownie s kajenskim paprom
Rezanci s krušnim mrvicama
Polupunjene paprike
Pohana skuta
Piletina s nadjevom od ajvara
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani buncek
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Medeni teleći kotleti
Cous-cous s povrćem
Mesna rolada u tijestu
Pizza s tunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Jabučni krumpirići s cimetom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Palamida s čilijem i mangom
Fiš paprikaš
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slasni BBQ burgeri
Irska janjetina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pašticada s njokima
Zapečena ricotta
Pečena piletina s limunom
Pikantne mazalice
Male teleće pitice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Pašticada
Marinirana pileća krilca s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke