Meni Search

Lud k'o šiba

Grill povrće na salatu

Piletina u pivu
Grill vratina u sendviču
Pašticada s njokima
Vratina s roštilja
Lungić u sendviču
Riblja juha s Malte
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Medeni teleći kotleti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina s nadjevom od ajvara
Špageti na kineski način
Pikantne mazalice
Marinirano svinjsko pečenje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Mirisna pureća rolada
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od bundeve s jabukom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Palamida s čilijem i mangom
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina sa šafranom
Irski gulaš (Irish stew)
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pečena piletina s limunom
Svinjski file s povrćem
Pašticada
Jakobove kapice s umakom
Aromatizirani kruh
Marokanska salata s cous-cousom
Pohana skuta
Kineska juha s račićima i gljivama
Krem juha sa sjemenkama
Manastirski đuveč
Pečena janjetina s bademima
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Bugarska pita od krumpira
Tuna burger
Sunčani užitak mediterana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Kotlovina
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zapečena ricotta
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Špageti s pistacijama
Hrskavi trokuti
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočni pureći ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Fiš paprikaš
Meksička party salata
Patka s mlincima
Pileći gulaš
Hrskave tortice od krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani buncek
Pirjani kunić
Prežgana juha
Brancinovo oko
Cipar - Lungić na ciparski
Lignje s povrćem i smokvama
Polupunjene paprike
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesna rolada u tijestu
Kotleti u pivskom umaku
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Pohani zamotuljci
Piletina s mascarponeom
Male teleće pitice
Marinirana pileća krilca s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s pirjanim povrćem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slasni BBQ burgeri
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Savršeno pečeno povrće razveselit će ljubitelje vegetarijanske kuhinje, au z ajvar iz Podravke bit će to nezaboravan užitak jela pečenog na otvorenom.

Sastojci

150 g mladog luka
400 g tikvica
400 g patlidžana
200 g crvene paprike
200 g žute paprike
250 g sira skuta (ili ricotta)
150 g Zelenih maslina punjenih pastom od paprike Podravka
4 češnja češnjaka
1 vezica grubo nasjeckanog peršina
50 ml maslinovog ulja
100 g Ajvara ljutog Podravka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 Vegeta Twist za salatu
ulje za premazivanje roštilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe30 min

  • 1 Paprike očistite i narežite na veće komade, tikvicama i patlidžanima odrežite krajeve, pa ih po dužini narežite na ploške debljine oko 1 cm. Mladi luk samo dobro očistite, operite i posušite.
  • 2 Sve povrće popržite na dobro zagrijanom namašćenom roštilju ili grill tavi do lijepe zlatne boje.
  • 3 Povrće izvadite sa strane, pustite da se kratko ohladi, pa ga narežite na manje komade i stavite u posudu s poklopcem.
  • 4 Dodajte mu ocijeđene masline, sitnije natrganu skutu, protisnuti češnjak, sadržaj vrećice Vegeta twist za salatu i prelijte maslinovim uljem. Dobro izmiješajte i pustite da odstoji par minuta.
  • 5 Dodajte ajvar, dobro izmiješajte i pospite nasjeckanim peršinom. Odmah poslužite.

Savjet

Salatu možete kombinirati i sa svježom rikolom i tanko narezanim svježim rotkvicama.

Posluživanje

Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke