Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje s manistrom u škartocu
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Piletina sa šafranom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pohani tofu s povrćem
Lungić s povrćem
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina na kijevski način
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Turske pizze
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Riba u bijelom umaku
Grdobina s povrćem
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Ossobuco
Tjestenina fuži s tartufima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s ribom
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskavi trokuti
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci u umaku od višanja
Lazanje s lignjama
Povrtni ražnjići
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Aromatizirani kruh
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Blagdanska rolada
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čarobna ljetna piletina
Meso s repom
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Ražnjići od lososa
Mediteranski špageti
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Janjetina na padelu
Jabučni krumpirići s cimetom
Ljetni ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjevene lignje
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Urbana pola
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke