Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Lungić s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Nadjevene lignje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Voćna juha od višanja
Špageti s ribom
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Okruglice u umaku od rajčice
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Proljetno meso i povrće iz woka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Pogača sa sardinom
Salata s mora
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Piletina na kijevski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Pečena piletina s limunom
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Svinjski file s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Uzbudljivi kolač od blitve
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mirisna pečenka
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Krem juha od tikvica
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Miješani grill
Šampinjoni u palačinki
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Salata od liganja
Mediteranski špageti
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza s tunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni lonac
Riba u bijelom umaku
Prežgana juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Turske pizze
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Irska janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke