Meni Search

Ful nabrijana

Grill vratina u sendviču

Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Piletina na kijevski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Šampinjoni u palačinki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Meso s repom
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina Kiev
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Rolice od blitve
Špageti s ribom
Prežgana juha
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Janjetina s medom od kadulje
Lignje s manistrom u škartocu
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Vege odresci s marinadom
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pohani tofu s povrćem
Brancinovo oko
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci od morskog psa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Fini gulaš od gljiva
Turske pizze
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Grickalica slanutak iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Viška pogača
Ljetni ražnjići
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Okruglice u umaku od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rajčica s kukuruzom
Zabavni kineski ravioli
Salata s mora
Kobasica u pivu i pecivu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sendvič s avokadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Kaštelanski makaruni
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Ražnjići od lososa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Ossobuco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke