Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s toplom salatom od šparoga
Salata s mljevenim mesom
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Lazanje u tavi
Pileći gulaš
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Macho hamburger
Svinjski file s grila
Janjetina na padelu
Pureća rolada s mlincima
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Hrskavi trokuti
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Vratina sa sezonskim povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina u finom umaku
Pašticada s njokima
Ramsteak u seksi umaku
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Pohani zamotuljci
Proljetna janjetina
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Skandinavske rolice s cimetom
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Rebarca s graškom
Pileća prsa iz pećnice
Obojeni hamburger
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski gulaš
Mirisna pureća rolada
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina sa šafranom
Slatka patka
Ramstek s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Finska - Juha s lososom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Riba u škartocu
Mladi krumpir s ajvarom
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Brusketa s avokadom
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Pita s muškatnom bundevom i makom
Bugarska pita od krumpira
Ramstek i salata s roštilja
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Piletina s nadjevom od ajvara
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dječje lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ cheeseburger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kokošja juha s požirakima
Tuna burger
Koprivnički odojak
Fish&Chips u tortilji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina u pivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Rebarca s grilla
Kaštelanski makaruni
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke