Meni Search

Superman

Grill vratina u sendviču

Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Kruh od cvjetače s kurkumom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ramstek i salata s roštilja
Pileća prsa punjena čvarcima
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljetni lungić
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Goveđa rebarca sa zeljem
Velika Britanija - Pastirska pita
Lungić s toplom salatom od šparoga
Riba u škartocu
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pileći gulaš
Dip od južnog voća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brownie s kajenskim paprom
Hrskavo pečeno pile
Kuglice od riže i svježeg sira
Nadjevene lignje
Bruskete od cvjetače
Teriyaki piletina
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Meksička party salata
Macho hamburger
Špageti mediteraneo
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Rižoto s dagnjama
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Tjestenina u finom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramsteak u seksi umaku
Rižoto s tri vrste gljiva
Srneći file na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tuna burger
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti na kineski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slatka patka
Fish&Chips u tortilji
Svinjski gulaš
Pašticada s njokima
Kokošja juha s požirakima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina s mascarponeom
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Manastirski đuveč
Mladi krumpir s ajvarom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Janjetina na padelu
Hrskavi trokuti
Finska - Juha s lososom
Roštilj s umakom Romesco
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Koprivnički odojak
Salata s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rebarca s graškom
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Dječje lazanje
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Proljetna janjetina
Kroketi od piletine
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ cheeseburger
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
Pohani zamotuljci
Svinjski file s povrćem
Popečci od cvjetače
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke