Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Piletina s hrskavim njokima i graškom
Piletina Kiev
Pita s muškatnom bundevom i makom
Skandinavske rolice s cimetom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rebarca s graškom
Tuna burger
Blagdanska rolada
Pašticada voli penne a ti mene
Pileća prsa punjena čvarcima
Hrskavo pečeno pile
Pogača sa sardinom
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Piletina s kozjim sirom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ cheeseburger
Bruskete od cvjetače
Orada s krumpirom i mladim lukom
Male teleće pitice
Špageti mediteraneo
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rebarca s grilla
Ljetni lungić
Odresci u umaku s češnjakom
Brudet
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek s povrćem
Pizza sirni jastučići
Meksička party salata
Popečci od cvjetače
Špageti na kineski način
Ljetni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Dječje lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Kuglice od riže i svježeg sira
Finska - Juha s lososom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignji po gosposki
Svinjski gulaš
Brancinovo oko
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Riblji ražnjići
Teriyaki piletina
Piletina u aromatičnom omotaču
Srneći file na salatu
Velika Britanija - Pastirska pita
Gulaš od oslića i povrća
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Obojeni hamburger
Lazanje u tavi
Kroketi od piletine
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski file s povrćem
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bouillabaisse
Proljetna janjetina
Punjena teleća prsa
Energetske kuglice s kurkumom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskava pileća krilca
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći savici u umaku od grejpa
Salata s mljevenim mesom
Slatka patka
Riba u škartocu
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Goveđa rebarca sa zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Mladi krumpir s ajvarom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mini lazanje
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Svinjski file s grila
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Marinirane srdele
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Kaštelanski makaruni
Cous-cous s povrćem
Pohani zamotuljci
Bugarska pita od krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Mini shepherd's pie
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Bakalar s krumpirom
Rižoto s dagnjama
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Teleći odresci u umaku od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke