Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina s medom od kadulje
Cous-cous s povrćem
Dječje lazanje
Brusketa s avokadom
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Bruskete od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file s grila
Špageti mediteraneo
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Mladi krumpir s ajvarom
BBQ cheeseburger
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblji ražnjići
Brownie s kajenskim paprom
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Finska - Juha s lososom
Zlatna piletina
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Dip od južnog voća
Gulaš od oslića i povrća
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći gulaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od cvjetače
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pohani zamotuljci
Skandinavske rolice s cimetom
Rebarca s grilla
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s kozjim sirom
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Obojeni hamburger
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Rižoto s dagnjama
Srneći file na salatu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini shepherd's pie
Meksička party salata
Lazanje u tavi
Ljetni lungić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci s umakom od kupina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Punjena teleća prsa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Riba u škartocu
Brudet
Lignje na šumskom rižotu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pureća rolada s mlincima
Bruskete s povrćem
Rebarca s graškom
Teleći odresci u umaku od višanja
Kroketi od piletine
Rižoto s tri vrste gljiva
Teriyaki piletina
Slatka patka
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Svinjski gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata s mljevenim mesom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Šampinjoni u palačinki
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci u umaku s češnjakom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Energetske kuglice s kurkumom
Mini lazanje
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Bouillabaisse
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Piletina s mascarponeom
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke