Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Velika Britanija - Pastirska pita
Pileći gulaš
Pizza sirni jastučići
Riblji ražnjići
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u škartocu
Svinjski file s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Piletina u aromatičnom omotaču
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Skandinavske rolice s cimetom
Bruskete od cvjetače
Rižini ravioli s mozzarellom
Mesne okruglice na ražnjiću
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Punjena teleća prsa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tri vrste gljiva
Kroketi od piletine
Kuglice od riže i svježeg sira
Teleći odresci u umaku od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pureća rolada s mlincima
Salata s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Janjetina na padelu
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Dip od južnog voća
Popečci od cvjetače
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bruskete s povrćem
Hrskava pileća krilca
BBQ cheeseburger
Marinirane srdele
Slatka patka
Bugarska pita od krumpira
Orada s krumpirom i mladim lukom
Bouillabaisse
Finska - Juha s lososom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Hrskavo pečeno pile
Rebarca s graškom
Fish&Chips u tortilji
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Srneći file na salatu
Rezanci s krušnim mrvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini shepherd's pie
Obojeni hamburger
Šampinjoni u palačinki
Teriyaki piletina
Lignji po gosposki
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Mirisna pureća rolada
Cous-cous s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni lungić
Brownie s kajenskim paprom
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Ramstek s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Pileća prsa punjena čvarcima
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Ljetni ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Špageti mediteraneo
Male teleće pitice
Goveđa rebarca sa zeljem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bakalar s krumpirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina u pivu
Brudet
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski file s grila
Odresci s umakom od kupina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tuna burger
Gulaš od oslića i povrća
Lazanje u tavi
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Ramsteak u seksi umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke