Meni Search

Superwoman

Grill vratina u sendviču

Svinjski gulaš
Mladi krumpir s ajvarom
Skandinavske rolice s cimetom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rižoto s tri vrste gljiva
Brudet
Piletina u pivu
Riblji ražnjići
Popečci od cvjetače
Svinjski file s povrćem
Pileći gulaš
Piletina Kiev
Brownie s kajenskim paprom
Lignji po gosposki
Brusketa s avokadom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Tuna burger
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskavo pečeno pile
Zlatna piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teriyaki piletina
Meksička party salata
Pašticada voli penne a ti mene
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cous-cous s povrćem
Rižoto s dagnjama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Gulaš od oslića i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Bugarska pita od krumpira
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Salata s mljevenim mesom
Teleći odresci u umaku od višanja
Male teleće pitice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Slatka patka
Hrskava pileća krilca
Punjena teleća prsa
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bakalar s krumpirom
Dip od južnog voća
Blagdanska rolada
Odresci u umaku s češnjakom
Dječje lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Kunić na bijelo
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Finska - Juha s lososom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Bouillabaisse
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Pureća rolada s mlincima
Hrskavi trokuti
Piletina s kozjim sirom
BBQ cheeseburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Mini lazanje
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Bruskete s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s grila
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ramstek s povrćem
Rebarca s graškom
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Energetske kuglice s kurkumom
Pogača sa sardinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina u aromatičnom omotaču
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Rižini ravioli s mozzarellom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileća prsa punjena čvarcima
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u škartocu
Kroketi od piletine
Marinirane srdele
BBQ svinjska rebarca u foliji
Srneći file na salatu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke