Meni Search

Lagana depra

Grill vratina u sendviču

Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Rosti
Crveno ljetno varivo
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Slatki lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Juha od rikule i račića
BBQ svinjska rebarca u foliji
Španjolski migas s bundevom
Polupunjene paprike
Piletina na tajlandski način
Pečena piletina s limunom
Marinirano svinjsko pečenje
Meksička party salata
Švicarska juha sa sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata sa skutom
Marokanska salata s cous-cousom
Voćna salata s piletinom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Caponata alla Podravka
Empanade s pestom
Povrtni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
BBQ Steak & chips
Fino varivo v loncu
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Dalmatinska simfonija
Pileći štapići u ketchupu
Tjestenina fuži s tartufima
Riža s tunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski gulaš
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Sunčani užitak mediterana
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Hrskava pileća krilca
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Singapurski ljuti omlet
Prežgana juha
Riblja juha s Malte
File steak na povrću
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od tune i krastavaca
Grčka seljačka salata
Šampinjoni u palačinki
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Salata od quinoe i povrća
Kuhana govedina s umakom od hrena
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pohane paprike
Riba u bijelom umaku
Mediteranska rapsodija
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od lososa
Popečci od bulgura s umakom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina Kiev
Dip od južnog voća
Nadjevene lignje
Pohani zamotuljci
Zimski punč
Juha od gljiva
Proljetno meso i povrće iz woka
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s pirjanim povrćem
Govedina s lukom
Špinatova juha s feta sirom
Fina pikantna piletina
Špageti s acetom balsamicom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Pohana skuta
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Palamida s čilijem i mangom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Uskršnja šunka na zabavan način
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s neobičnim preljevom
Hrenovke u panceti
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Teriyaki piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Rižoto tortice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ciganski odrezak
Pita s crnim pivom
Dječje lazanje
Mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Juha od bundeve s jabukom
Lazanje u tavi
Marinirana piletina s roštilja
Rebarca s grilla
Zapečeni poriluk
Rižoto s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Blagdanski rižoto s bakalarom
Zabavni kineski ravioli
Piletina s pistacijama
Juha od kelja sa sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Piletina s povrćem
Sočna aromatična torta
Svinjski file s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Finska - Juha s lososom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena janjetina s bademima
Punjene tikve
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill oslić u aromatičnoj korici
Biftek rolice
Hrskave tortice od krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata s okruglicama od sira
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Tjestenina u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Rižoto na španjolski način
Rajčica s kukuruzom
Cous-cous s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke