Meni Search

Lagana depra

Grill vratina u sendviču

Teriyaki piletina
Popečci od bulgura s umakom
Čarobna ljetna piletina
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Povrtni lonac
Meksička party salata
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Tjestenina u finom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanski rižoto s bakalarom
Salata od tune i krastavaca
Marinirana piletina s roštilja
Hrskava pileća krilca
Palamida s čilijem i mangom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s mascarponeom
Slatki lungić
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Rižoto tortice
Sočni pureći ražnjići
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Grčka seljačka salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Dip od južnog voća
Pohana skuta
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina Kiev
Rebarca s grilla
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Uskršnja šunka na zabavan način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina u pikantnoj šalši
Pečena piletina s limunom
Dagnje na buzaru
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Sočna aromatična torta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Cous-cous s povrćem
Piletina u finom mediteranskom umaku
Dalmatinska simfonija
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zapečeni poriluk
Pileća prsa iz pećnice
Singapurski ljuti omlet
Juha od bundeve s jabukom
BBQ Steak & chips
Punjene tikve
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Španjolski migas s bundevom
Mediteranska rapsodija
Marokanska salata s cous-cousom
Fino varivo v loncu
Empanade s pestom
Marinirano svinjsko pečenje
Proljetno meso i povrće iz woka
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Juha od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rižoto na španjolski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Pohane paprike
Pileća krilca s Coca-Colom
Sunčani užitak mediterana
Tjestenina fuži s tartufima
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pileći štapići u ketchupu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Caponata alla Podravka
Kineska juha s račićima i gljivama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fina pikantna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Salata sa skutom
Piletina na tajlandski način
Špageti na kineski način
Voćna salata s piletinom
Lazanje u tavi
Hrenovke u panceti
Hrskave tortice od krumpira
File steak na povrću
Rižoto s tunom
Bugarska pita od krumpira
Teletina s pirjanim povrćem
Dječje lazanje
Nadjevene lignje
Biftek rolice
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pečena janjetina s bademima
Slasni BBQ burgeri
Juha od kelja sa sirom
Riža s tunom
Juha od rikule i račića
Zimski punč
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od quinoe i povrća
Salata s okruglicama od sira
Špinatova juha s feta sirom
Lungić u sendviču
Piletina s povrćem
Piletina sa šafranom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švicarska juha sa sirom
Pohani zamotuljci
Mladi krumpir s ajvarom
Riba u bijelom umaku
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Crveno ljetno varivo
Riblja juha s Malte
Govedina s lukom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Senf s paprikama
Pita s crnim pivom
Piletina s pistacijama
Polupunjene paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Svinjski gulaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rosti
Ciganski odrezak
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Špageti s acetom balsamicom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke