Meni Search

Lagana depra

Grill vratina u sendviču

Riblja juha s Malte
Blagdanski rižoto s bakalarom
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Rosti
Zapečeni poriluk
Grčka seljačka salata
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kineska juha s račićima i gljivama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Rižoto na španjolski način
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Marinirano svinjsko pečenje
Mirisni prilog iz pećnice
Finska - Juha s lososom
Pita s crnim pivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto s tunom
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teriyaki piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrenovke u panceti
Senf s paprikama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Osvježavajuća juha od krastavaca
Voćna salata s piletinom
Piletina s mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Marinirana piletina s roštilja
Pečena janjetina s bademima
Čarobna ljetna piletina
Juha od kelja sa sirom
Sunčani užitak mediterana
Ciganski odrezak
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Tjestenina fuži s tartufima
Teletina s pirjanim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohani tofu s povrćem
Piletina s pistacijama
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata od tune i krastavaca
Biftek rolice
Švicarska juha sa sirom
Salata s neobičnim preljevom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata sa skutom
File steak na povrću
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s povrćem
Slatki lungić
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Caponata alla Podravka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
BBQ Steak & chips
Nadjevene lignje
Hrskave tortice od krumpira
Fino varivo v loncu
Sočna aromatična torta
Špinatova juha s feta sirom
Bugarska pita od krumpira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pohane paprike
Palačinke s nadjevom od riže
Lazanje u tavi
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Rižoto tortice
Govedina s lukom
Povrtni ražnjići
Dagnje na buzaru
Svinjski gulaš
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Piletina na tajlandski način
Slasni BBQ burgeri
Zabavni kineski ravioli
Cous-cous s povrćem
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Sočni pureći ražnjići
Singapurski ljuti omlet
Fina pikantna piletina
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Špageti s acetom balsamicom
Popečci od bulgura s umakom
Pileća krilca s Coca-Colom
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ražnjići od lososa
Palamida s čilijem i mangom
Šampinjoni u palačinki
Zimski punč
Salata od quinoe i povrća
Dip od južnog voća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski file s povrćem
Piletina Kiev
Piletina sa šafranom
Marokanska salata s cous-cousom
Mladi krumpir s ajvarom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pohani zamotuljci
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Crveno ljetno varivo
Juha od rikule i račića
Punjene tikve
Pileći štapići u ketchupu
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Rajčica s kukuruzom
Meksička party salata
Salata s okruglicama od sira
Pileća prsa iz pećnice
Rebarca s grilla
Dječje lazanje
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Juha od gljiva
Pečena piletina s limunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskava pileća krilca
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Španjolski migas s bundevom
Pohana skuta
Piletina s povrćem
Mediteranska rapsodija
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Empanade s pestom
Riža s tunom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke