Meni Search

Lagana depra

Grill vratina u sendviču

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Teriyaki piletina
Pita s crnim pivom
Pohana skuta
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grdobina u pikantnoj šalši
Španjolski migas s bundevom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Caponata alla Podravka
Sunčani užitak mediterana
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od bulgura s umakom
Piletina s pistacijama
Biftek rolice
Rižoto s tunom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Slasni BBQ burgeri
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Špageti na kineski način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Grčka seljačka salata
Finska - Juha s lososom
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Pohani tofu s povrćem
Voćna juha od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Juha od gljiva
Slatki lungić
Riža s tunom
Šampinjoni u palačinki
Crveno ljetno varivo
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisni prilog iz pećnice
Lazanje u tavi
Pileća krilca s Coca-Colom
Lungić s povrćem
Singapurski ljuti omlet
Meksička party salata
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Riba u bijelom umaku
Blagdanski rižoto s bakalarom
Juha od rikule i račića
Osvježavajuća juha od krastavaca
Palačinke s nadjevom od riže
Marinirano svinjsko pečenje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Salata od tune i krastavaca
Fina pikantna piletina
Ciganski odrezak
File steak na povrću
Švicarska juha sa sirom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Punjene tikve
Sočna aromatična torta
Rebarca s grilla
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata sa skutom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zapečeni poriluk
Povrtni ražnjići
Juha od bundeve s jabukom
Zimski punč
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Juha od kelja sa sirom
Ražnjići od lososa
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s pirjanim povrćem
Tjestenina u finom umaku
Pileći štapići u ketchupu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Piletina s povrćem
Senf s paprikama
Fino varivo v loncu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Lungić u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa iz pećnice
Rižoto na španjolski način
Piletina s mascarponeom
Rižoto tortice
Odresci u umaku s češnjakom
BBQ Steak & chips
Pohane paprike
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s lukom
Salata od quinoe i povrća
Polupunjene paprike
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranska rapsodija
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Proljetno meso i povrće iz woka
Cous-cous s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Kineska juha s račićima i gljivama
Pečena janjetina s bademima
Dagnje na buzaru
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina u finom mediteranskom umaku
Salata s okruglicama od sira
Rajčica s kukuruzom
Rosti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Empanade s pestom
Riblja juha s Malte
Pečena piletina s limunom
Piletina na tajlandski način
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dalmatinska simfonija
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskave tortice od krumpira
Svinjski gulaš
Uskršnja šunka na zabavan način
Palamida s čilijem i mangom
Dip od južnog voća
Nadjevene lignje
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Špinatova juha s feta sirom
Špageti s acetom balsamicom
Voćna salata s piletinom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke