Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill vratina u sendviču

Rosti
Sočni pureći ražnjići
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Riba u bijelom umaku
Grčka seljačka salata
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fiš paprikaš
Piletina na tajlandski način
Caponata alla Podravka
Pileći štapići u ketchupu
Pečena piletina s limunom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Čarobni štapići
Rajčica s kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Slatki lungić
Prežgana juha
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pureći hamburger
Male teleće pitice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Juha od rikule i račića
Sočna aromatična torta
Polupunjene paprike
Fileti lososa u finom umaku
Omlet s paprikom i kukuruzom
Empanade s pestom
Cipar - Lungić na ciparski
Zapečena ricotta
Gulaš od gljiva
Dalmatinske polpete
Špinatova juha s feta sirom
Papreni tart s marelicama
Salata sa skutom
Senf s paprikama
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Piletina s kozjim sirom
Salata od tune i krastavaca
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileća krilca s Coca-Colom
Belgija - Salade Liégeoise
Svinjska jetrica u umaku
Pohani zamotuljci
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Hrskava pileća krilca
Tjestenina u finom umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Vegetina enchilada
Srneći file na salatu
Prilog od prokulica
Pašticada
Pirjani kunić
Piletina s pistacijama
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Riža s tunom
Tjestenina mediterana
Energetske kuglice s kurkumom
Pohane paprike
Salata od liganja
Švicarska juha sa sirom
Kotleti u pivskom umaku
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s tunom
Špageti s pistacijama
Rižoto na španjolski način
Slasni burger sa slaninom i sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Hladna juha od avokada
Popečci od bulgura s umakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill vratina

Vegeta Grill vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima