Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill vratina u sendviču

Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Jakobove kapice s umakom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Pileća krilca s Coca-Colom
Prilog od prokulica
Grdobina u pikantnoj šalši
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Riža s tunom
Piletina s kozjim sirom
Grill pirjana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Srneći file na salatu
Voćna juha od višanja
Juha od rikule i račića
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Popečci od bulgura s umakom
Pileći štapići u ketchupu
Salata od liganja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Krumpir u košuljici
Piletina s pistacijama
Slatki lungić
Grčka seljačka salata
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rajčica s kukuruzom
Svinjski file s povrćem
Dalmatinske polpete
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Fileti lososa u finom umaku
Kotleti u pivskom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rosti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rižoto s tunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pirjani kunić
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Mesna rolada u tijestu
Pureći hamburger
Pašticada
Zapečena ricotta
Salata od tune i krastavaca
Svinjska jetrica u umaku
Male teleće pitice
Tjestenina mediterana
Cipar - Lungić na ciparski
Caponata alla Podravka
Piletina na tajlandski način
Salata sa skutom
Tjestenina u finom umaku
Rižoto na španjolski način
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Gulaš od gljiva
Hrskava pileća krilca
Fiš paprikaš
Špageti s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Piletina s nadjevom od ajvara
Crveno ljetno varivo
Senf s paprikama
Pohani zamotuljci
Sočna pureća rolada
Slasni burger sa slaninom i sirom
Salata s mora
Riba u bijelom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill vratina

Vegeta Grill vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima