Meni Search

Na izmaku snaga

Grill vratina u sendviču

Čarobni štapići
Piletina na tajlandski način
Rosti
Sočni pureći ražnjići
Pohane paprike
Vegetina enchilada
Salata sa skutom
Vratina s roštilja
Tjestenina u finom umaku
Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Ražnjići od lososa
Cipar - Lungić na ciparski
Empanade s pestom
Male teleće pitice
Riža s tunom
Pašticada
Voćna juha od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Gulaš od gljiva
Špinatova juha s feta sirom
Rajčica s kukuruzom
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Polupunjene paprike
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Svinjski file s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s nadjevom od ajvara
Hladna juha od avokada
Pohani zamotuljci
Salata s mora
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Prežgana juha
Fiš paprikaš
Mesna rolada u tijestu
Rižoto s tunom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrskava pileća krilca
Svinjska jetrica u umaku
Dalmatinske polpete
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Caponata alla Podravka
Pirjani kunić
Prilog od prokulica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Kotleti u pivskom umaku
Rižoto na španjolski način
Tjestenina mediterana
Papreni tart s marelicama
Pileći štapići u ketchupu
Senf s paprikama
Pileća krilca s Coca-Colom
Sočna aromatična torta
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od tune i krastavaca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Srneći file na salatu
Piletina s pistacijama
Slatki lungić
Jakobove kapice s umakom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Popečci od bulgura s umakom
Riba u bijelom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Krumpir u košuljici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s pistacijama
Švicarska juha sa sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill vratina

Vegeta Grill vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima