Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill vratina u sendviču

Pureći hamburger
Polupunjene paprike
Salata od tune i krastavaca
Gulaš od gljiva
Rižoto s tunom
Salata s mora
Tjestenina u finom umaku
Pileća krilca s Coca-Colom
Tjestenina mediterana
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Kobasica u pivu i pecivu
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riža s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Hladna juha od avokada
Piletina s nadjevom od ajvara
Senf s paprikama
Mesna rolada u tijestu
Srneći file na salatu
Krumpir u košuljici
Hrskava pileća krilca
Pileći štapići u ketchupu
Popečci od bulgura s umakom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Caponata alla Podravka
Grill pirjana piletina s roštilja
Špinatova juha s feta sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Dalmatinske polpete
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjska jetrica u umaku
Piletina s pistacijama
Sočni pureći ražnjići
Slasni burger sa slaninom i sirom
Pohane paprike
Rosti
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Riba u bijelom umaku
Piletina s kozjim sirom
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Crveno ljetno varivo
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pohani zamotuljci
Slatki lungić
Pašticada
Šareni ražnjići s mesnim okruglicama
Fiš paprikaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Male teleće pitice
Belgija - Salade Liégeoise
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s pistacijama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečena ricotta
Salata od liganja
Juha od rikule i račića
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Omlet s paprikom i kukuruzom
Grčka seljačka salata
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Palamida s čilijem i mangom
Salata sa skutom
Piletina na tajlandski način
Cipar - Lungić na ciparski
Voćna juha od višanja
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill vratina

Vegeta Grill vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima