Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill vratina u sendviču

Pureći hamburger
Popečci od bulgura s umakom
Crveno ljetno varivo
Tjestenina u finom umaku
Vegetina enchilada
Salata sa skutom
Mesna rolada u tijestu
Pirjani kunić
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Energetske kuglice s kurkumom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Male teleće pitice
Čarobni štapići
Piletina s pistacijama
Voćna juha od višanja
Omlet s paprikom i kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Papreni tart s marelicama
Rosti
Empanade s pestom
Gulaš od gljiva
Prilog od prokulica
Špinatova juha s feta sirom
Hladna juha od avokada
Svinjska jetrica u umaku
Salata s mora
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna aromatična torta
Street food kuglice
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kobasica u pivu i pecivu
Krumpir u košuljici
Kotleti u pivskom umaku
Pohani zamotuljci
Tjestenina mediterana
Pileća krilca s Coca-Colom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zapečena ricotta
Dalmatinske polpete
Cipar - Lungić na ciparski
Grill oslić u aromatičnoj korici
Špageti s pistacijama
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Piletina s kozjim sirom
Pečena piletina s limunom
Riža s tunom
Senf s paprikama
Pileći štapići u ketchupu
Jakobove kapice s umakom
Hrskava pileća krilca
Juha od rikule i račića
Slatki lungić
Rižoto s tunom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Piletina s nadjevom od ajvara
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill pirjana piletina s roštilja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Švicarska juha sa sirom
Palamida s čilijem i mangom
Caponata alla Podravka
Fileti lososa u finom umaku
Srneći file na salatu
Pohane paprike
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Rižoto na španjolski način
Fiš paprikaš
Grčka seljačka salata
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Pašticada
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Ražnjići od lososa
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rajčica s kukuruzom
Polupunjene paprike
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill vratina

Vegeta Grill vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima