Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Grill vratina u sendviču

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Cipar - Lungić na ciparski
Dalmatinske polpete
Piletina s nadjevom od ajvara
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Rajčica s kukuruzom
Riba u bijelom umaku
Gulaš od gljiva
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Vegetina enchilada
Sočna aromatična torta
Pohane paprike
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Crveno ljetno varivo
Omlet s paprikom i kukuruzom
Jakobove kapice s umakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Palamida s čilijem i mangom
Juha od rikule i račića
Energetske kuglice s kurkumom
Ražnjići od lososa
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Krumpir u košuljici
Fiš paprikaš
Srneći file na salatu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kotleti u pivskom umaku
Salata sa skutom
Svinjska jetrica u umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Polupunjene paprike
Pohani zamotuljci
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesna rolada u tijestu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočni pureći ražnjići
Hladna juha od avokada
Špinatova juha s feta sirom
Švicarska juha sa sirom
Zapečena ricotta
Špageti s pistacijama
Piletina s pistacijama
Piletina s kozjim sirom
Slatki lungić
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Čarobni štapići
Pileća krilca s Coca-Colom
Riža s tunom
Rosti
Salata od liganja
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Sočna pureća rolada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pureći hamburger
Hrskava pileća krilca
Tjestenina mediterana
Male teleće pitice
Popečci od bulgura s umakom
Pileći štapići u ketchupu
Senf s paprikama
Empanade s pestom
Prilog od prokulica
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Slasni burger sa slaninom i sirom
Street food kuglice
Papreni tart s marelicama
Pašticada
Kobasica u pivu i pecivu
Grčka seljačka salata
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Salata od tune i krastavaca
Piletina na tajlandski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill vratina

Vegeta Grill vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima