Meni Search

Lud k'o šiba

Grill vratina u sendviču

Aromatizirani kruh
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kotleti u pivskom umaku
Teriyaki piletina
Cous-cous s povrćem
Lungić u sendviču
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Polupunjene paprike
Hrskavi trokuti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sunčani užitak mediterana
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Medeni teleći kotleti
Jabučni krumpirići s cimetom
Riblja juha s Malte
Piletina sa šafranom
Kineska juha s račićima i gljivama
Pizza s tunom
Pohani buncek
Jakobove kapice s umakom
Pileći gulaš
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Juha od bundeve s jabukom
Špageti s pistacijama
Pašticada s njokima
Pohani zamotuljci
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pureća rolada
Hrskavo pečeno pile
Kolinjsko zelje s frišketinom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti na kineski način
Janjetina na padelu
Cipar - Lungić na ciparski
Sočni pureći ražnjići
Male teleće pitice
Hrskave tortice od krumpira
Irska janjetina
Patka s mlincima
Kotlovina
Tjestenina fuži s tartufima
Palamida s čilijem i mangom
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pohana skuta
Fiš paprikaš
Piletina s mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Teletina s pirjanim povrćem
Prežgana juha
Tuna burger
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski file s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Rezanci s krušnim mrvicama
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pečena janjetina s bademima
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Pikantne mazalice
Piletina s nadjevom od ajvara
Srneći file na salatu
Krem juha sa sjemenkama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečena ricotta
Irski gulaš (Irish stew)
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Ramsteak u seksi umaku
Zabavni kineski ravioli
Mesna rolada u tijestu
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina u pivu
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marinirano svinjsko pečenje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Brownie s kajenskim paprom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina s roštilja
Marokanska salata s cous-cousom
Pašticada
Slasni BBQ burgeri
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Marinirana pileća krilca s povrćem
Velika Britanija - Pastirska pita
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Bez vratine nema dobrog roštilja, a pripremimo li ga u obliku sendviča, dobivamo vrhunski serviranu namirnicu praktično oblikovanu za jednostavno konzumiranje.

Sastojci

1 kg svinjske vratine
30 g Vegeta Grill za vratinu
80 g ukiseljenih lučica
200 g kiselog vrhnja
60 g Ajvara Podravka
peršin
60 g Kiselih krastavaca Podravka
1 vezica mladog luka
5 peciva ciabatta
Paprika filet Podravka

Koristili smo

Vegeta Natur vratina

Vegeta Natur vratina

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjsku vratinu (bez kosti) pospite Vegetom Grill za vratinu. Po želji meso nauljite i ostavite marinirati 30 minuta.
  • 2 Nakon mariniranja na zagrijanom roštilju pecite vratinu s obje strane 4- 5 minuta da dobije finu pečenu boju, a da ostane sočna i ružičaste boje u sredini.
  • 3 Za vrijeme pečenja pripremite umak od kiselog vrhnja, ajvara i peršina. Pomiješajte sve sastojke i ohladite u hladnjaku. Razrežite ciabatta pecivo po dužini, otvorite ga i tostirajte s unutarnje strane kratko na roštilju, dovoljno dugo da dobije blage konture od pečenja.
  • 4 Pečenu vratinu poslužite u pecivu tako da ga izrežete na trakice i uz umak od kiselog vrhnja i ajvara složite uz ukiseljene lučice, sitno narezani mladi luk i ukiseljenu papriku narezanu na trakice ili odvojeno.

Posluživanje

Uz svinjsku vratinu poslužite osvježavajući umak od kiselog vrhnja i ajvara.

Male tajne

Umak možete pripremiti i s narezanim ukiseljenim lučicama, bez ajvara.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke