Meni Profil Search

Na izmaku snaga

Gulaš od gljiva

Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Pašticada
Pureći hamburger
Dalmatinske polpete
Rižoto s tunom
Kotleti u pivskom umaku
Crveno ljetno varivo
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od tune i krastavaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina mediterana
Hrskava pileća krilca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Polupunjene paprike
Srneći file na salatu
Pirjani kunić
Salata s mora
Špageti s pistacijama
Zapečena ricotta
Sočni pureći ražnjići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesna rolada u tijestu
Pečena piletina s limunom
Omlet s paprikom i kukuruzom
Pohane paprike
Rosti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na tajlandski način
Cipar - Lungić na ciparski
Pileći štapići u ketchupu
Fileti lososa u finom umaku
Namazi za sendviče – Namaz od jaja
Popečci od bulgura s umakom
Pohani zamotuljci
Krumpir u košuljici
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Piletina s pistacijama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s kozjim sirom
Pileća krilca s Coca-Colom
Grčka seljačka salata
Palamida s čilijem i mangom
Rižoto na španjolski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjska jetrica u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Slasni burger sa slaninom i sirom
Detoks salata od prosa, špinata brusnica i nara
Hladna juha od avokada
Riža s tunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Piletina s nadjevom od ajvara
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Caponata alla Podravka
Tjestenina u finom umaku
Svinjski file s povrćem
Riba u bijelom umaku
Male teleće pitice
Salata sa skutom
Voćna juha od višanja
Špinatova juha s feta sirom
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Fiš paprikaš
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od rikule i račića
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Jakobove kapice s umakom
Slatki lungić
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kuhanje gljivarskog kotlića pretvorite u pravu vrtnu zabavu u kojoj će vas gulaš s klobucima šampinjona i  vrganja s pancetom u bijelom vinu  ugodno ugrijati u doba nadolazeće jeseni.

Sastojci

3 žlice ulja
1 luk (100 g)
40 g Pancete Podravka
3 češnja češnjaka
800 g gljiva (šampinjoni, vrganji, lisičarke, bukovače)
1 žlica Vegete
250 g krumpira
100 ml bijelog vina
Lovor sušeni Podravka
malo mažurana
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica nasjeckanog peršina
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe40 min

  • 1 Na zagrijanom ulju popecite luk do zlatne boje, dodajte na kockice narezanu pancetu i još kratko popecite.
  • 2 Zatim dodajte protisnuti češnjak, narezane očišćene gljive i 1 žlicu Vegete.
  • 3 Promiješajte, kratko pirjajte, dodajte na kockice narezani krumpir, vino i vode da prekrije sadržaj.
  • 4 Kad zavrije kuhajte oko 10 minuta.
  • 5 U međuvremenu dodajte list lovora i malo mažurana.
  • 6 Kad krumpir i gljive omekšaju umiješajte vrhnje, pospite peršinom, po potrebi posolite i popaprite.

Savjet

Da biste dobili jači okus jela koristite suhe vrganje koje prethodno namočite u vodi, a vodu koju ste ocijedili također koristite za pripremu jela.

Posluživanje

Poslužite toplo.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 305.08 38 38
Kalcij mg 76 8 8
Kalij mg 25.61 1 1
Pantotenska kiselina mg 4.7 67 67
Niacin mg 12.01 86 60
Vitamin D μg 157.07 79 79
Vitamin A μg 180.85 5 4
Sol g 2.65 0 0
Bjelančevine g 10.3 - -
Vlakna g 4.7 - -
Ugljikohidrati g 22.05 - -
Masti g 5.24 - -

Podijeli s prijateljima