Meni Search

Superwoman

Gulaš od oslića i povrća

Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s grilla
Ramsteak u seksi umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Teriyaki piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina u pivu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižini ravioli s mozzarellom
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rebarca s graškom
Bakalar s krumpirom
Brudet
Hrskavo pečeno pile
Piletina s mascarponeom
Odresci s umakom od kupina
Finska - Juha s lososom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina u aromatičnom omotaču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Obojeni hamburger
Pizza sirni jastučići
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ cheeseburger
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bruskete s povrćem
Mini shepherd's pie
Mirisna pureća rolada
Pita s muškatnom bundevom i makom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Orada s krumpirom i mladim lukom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena teleća prsa
Šampinjoni u palačinki
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Blagdanska rolada
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Špageti mediteraneo
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatka patka
Pašticada voli penne a ti mene
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Riblji ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Salata s mljevenim mesom
Cous-cous s povrćem
Lignji po gosposki
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Piletina s kozjim sirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina Kiev
Pileća prsa punjena čvarcima
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Tuna burger
Skandinavske rolice s cimetom
Bouillabaisse
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Špageti na kineski način
Lazanje u tavi
Rižoto s tri vrste gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Hrskava pileća krilca
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Manastirski đuveč
Dječje lazanje
Pohani zamotuljci
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Bruskete od cvjetače
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Pileći gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina sa šafranom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gulaš od oslića, krumpira i tikvica s podlogom od rajčice i maslinova ulja pravi je izbor za blagdanski stol.

Sastojci

600 g svježeg fileta oslića
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
150 g luka
2 stabljike celera
120 g mrkve
300 g krumpira
1 žuta paprika (150 g)
2 lista Lovora Podravka
1 Sjeckana rajčica Podravka (390 g)
200 ml Passate Podravka
2 Temeljca za riblja jela Podravka
150 g Zamrznutog graška Podravka
250 g tikvice
1 limun
1 žličica Vegete Mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe

  • 1 File oslića narežite na komade, začinite Vegetom mediteran, prelijte maslinovim uljem i obložite limunom narezanim na tanke ploške.
  • 2 Na zagrijano maslinovo ulje dodajte sitno narezani luk, narezanu stabljiku celera i lagano pržite dok ne omekšaju.
  • 3 Zatim dodajte na ploške narezanu mrkvu, krumpir i žutu papriku na kockice. Popecite dok povrće ne omekša pa dodajte sjeckanu rajčicu i passatu.
  • 4 Podlijte s oko 500 ml vode, dodajte dva temeljca za riblja jela i pustite da sve zajedno kuha 7-8 minuta dok povrće lagano ne omekša, a zatim dodajte lovor, grašak i tikvice narezane na kocke.
  • 5 Kad zavrije, nakon nekoliko minuta dodajte prethodno pripremljene komade oslića. Kuhajte još 5 minuta, pa uklonite s vatre i ostavite poklopljeno pet minuta, pa servirajte.

Savjet

Umjesto oslića možete upotrijebiti i filete neke druge bijele ribe.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 593.13 74 74
Kalcij mg 149.82 15 15
Kalij mg 2266.82 61 61
Pantotenska kiselina mg 2.98 43 43
Niacin mg 26.99 193 135
Vitamin D μg 322.5 161 161
Vitamin A μg 20331.82 508 407
Sol g 0.57 0 0
Bjelančevine g 45.34 - -
Vlakna g 12.94 - -
Ugljikohidrati g 51.13 - -
- višestruko nezasićene masne kiseline g 4.91 - -
- jednostruko nezasićene masne kiseline g 19.39 - -
- zasićene masne kiseline g 5.2 - -
Masti g 31.53 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke